Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 8 februari 2012

Internet Recovery ook voor Macs uit 2010

Macs zijn over het algemeen enorm betrouwbare apparaten, maar zoals het alle techniek betreft, ook daar kan wat mee gebeuren. Is je Mac finaal gecrasht en draai je Mac OS X Lion? Dan kun je met Internet Recovery je Mac nieuw leven inblazen. Deze dienst maakt het mogelijk om je Mac te starten vanaf de servers bij Apple.

Alleen een internetverbinding is dus vereist om je oogappel weer op de been te helpen. Internet Recovery was al beschikbaar op de modellen van de MacBook Air en Mac mini uit 2011. Een dergelijke service is optimaal voor deze machines, omdat ze niet over een optische drive beschikken. Een recente EFI-update maakt het ook voor Macs uit 2010 mogelijk om via het internet op te starten.

Het gaat hier specifiek om de modellen van de MacBook Pro, MacBook Air, iMac en Mac Mini die in 2010 zijn gefabriceerd. De laatste update lost ook nog een specifiek probleem op voor de MacBook Air. Deze kon namelijk nog wel eens herstarten wanneer er meteen op de aanknop werd gedrukt nadat de computer ontwaakte uit de slaapmodus. Dit euvel is nu ook verholpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Internet Recovery ook voor Macs uit 2010
Sluiten