iCloud push e-mail ‘abgestellt’ in Duitsland

Door: Koen van Tongeren - 22 reacties

ACHTUNG! Ga jij binnenkort naar Duitsland, weet dan dat je iCloud-e-mailadres geen berichten meer zal ‘pushen’ zodra je de grens over bent. Apple heeft de push-functionaliteit uitgeschakeld voor onze oosterburen op las van de Duitse rechter.Ā Het Amerikaanse Motorola Mobility (inmiddels eigendom van Google) eiste een direct Verbot op deze iCloud-funcitonaliteit omdat er technieken voor gebruikt worden waar het bedrijf patent op heeft. De rechter stelde Motorola eerder deze maand in het gelijk.

De oplossing voor het probleem lijkt simpel. Je dient ‘fetch’ in te schakelen, waardoor mail automatisch binnengehaald wordt op vaste intervallen. Push blijft gewoon werken voor agenda’s en contacten. Zodra je Duitsland weer uit gaat wordt push voor je iCloud-mail automatisch weer geactiveerd.

Ben je nog een MobileMe-gebruiker, pas dan op. Zodra je in Duitsland bent wordt push uitgeschakeld, niet voor de periode dat je in het land bent maar fĆ¼r Immer! Alleen door je MobileMe-account te updaten naar een iCloud-account kan je @me.com-adres weer pushberichten ontvangen.

Apple legt het probleem en de oplossing zelf als volgt uit:

Symptoms
Due to recent patent litigation by Motorola Mobility, iCloud and MobileMe users are currently unable to have iCloud and MobileMe email pushed to their iOS devices while located within the borders of Germany.

 

Affected customers will still receive iCloud and MobileMe email, but new messages will be downloaded to their devices when the Mail app is opened, or when their device periodically fetches new messages as configured in iOS Settings. Push email service on desktop computers, laptop computers, and the web is unaffected, as is service from other providers such as Microsoft Exchange ActiveSync.

Apple believes Motorola’s patent is invalid and is appealing the decision.

Resolution
If you are located inside Germany, and your iCloud or MobileMe push email delivery has been disabled, you can still configure your iPhone, iPad, or iPod touch to automatically download new mail in the background by following the directions below.

For iCloud Mail:

 1. From the Home screen, tap Settings > Mail, Contacts, Calendars
 2. Tap Fetch New Data
 3. Select a time interval for Fetch
 4. Push can remain turned on to continue push service for Contacts and Calendars.

With these settings, your iCloud Mail account will fetch new messages at your set interval while you are inside Germany. Push email service will continue to be available outside of Germany.

For MobileMe Mail:

 1. From the Home screen, tap Settings > Mail, Contacts, Calendars
 2. Tap Fetch New Data
 3. Select a time interval for Fetch
 4. Tap Advanced
 5. Tap a MobileMe account in your account list
 6. Change Select Schedule to Fetch
 7. Tap Advanced to return to the prior screen
 8. Repeat steps 5-7 for each MobileMe account on your device.

IMPORTANT NOTES: Disabling Push for a MobileMe account will also apply to the Contacts and Calendars service associated with that account. To maintain push service for Contacts and Calendars, leave Select Schedule set to Push and continue to check email manually.

Once a MobileMe user has accessed their MobileMe Mail account from Germany, push email will be disabled indefinitely. Unlike iCloud Mail accounts, push will not be automatically re-enabled upon leaving the country. Users can move their MobileMe accounts to iCloud to re-enable push services outside of Germany.

 

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  Maikelw

  Dat gezeik om die patenten altijd… vecht dat lekker onderling uit en laat de klant niet de dupe zijn.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  wat een dikke cokck up naar Apple zeg, kunnen ze nou niet eens ophouden met algemene technieken te patenteren? Dit is alleen maar slecht en nadelig voor ons, de consument!

 • Profielfoto
  iNicky

  Zo werkt dat natuurlijk niet Maikel! Doorgaans zal achteraf een schadeclaim ingediend kunnen worden. De hoogte van het bedrag hangt daarbij samen met het aantal schendingen/bedrag wat ermee verdiend is.

 • Profielfoto
  iPredict

  Als consument heb je hier niks aan. Apple zou hier zo moe van moeten worden dat ze hun spaarpotje vergroten tot ze google in zn geheel kunnen opkopen. Afgelopen met de patentenoorlog, en dan kunnen mensen ook gewoon hun producten kopen en gebruiken.

 • Profielfoto
  iNicky

  @Dave: Ook Apple beschermt haar patenten. Moeten die dat dan ook maar niet meer doen?

 • Profielfoto
  taxandria

  Sommige patenten zijn echt bullshit,.

  vorm van iPad, ik weet niet hoor, maar een ronde ipad is niet echt heel praktisch.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Dat word ook oppassen voor de nederlandse mobile me gebruikers die aan de Duitse grens wonen :ftim:

  je zou meer eens per ongeluk op het duitse netwerk zitten

 • Profielfoto
  Richard74

  Mobile Me is toch nog maar tot eind juni te gebruiken, dat is niet zo’n drama.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Er zouden gewoonweg geen patenten mogen worden vergeven voor software en/of code. Stel dat je zelf een programma schrijft waar een stuk code in zit dat toevallig erg veel lijkt op een stuk code waar [fabrikant] een patent op heeft, dan heb je een probleem.
  Dat zou echt verboden moeten worden. En al helemaal als het om ‘technieken’ gaat, waar moeilijk omheen valt te ontwikkelen (FRAND-achtig dus). Ik hoorde in de MacWelt.de podcast wel dat het voor Apple an sich niet echt moeilijk zou zijn om de technische code dusdanig te veranderen dat Motorola Mobility naast het patentenpotje piest (lees: dat ze geen aanspraak meer kunnen maken op hun alleszins belachelijke patent).

  iNicky

  @Dave: Ook Apple beschermt haar patenten. Moeten die dat dan ook maar niet meer doen?

  @iNicky: Als het op deze manier moet liever niet, nee. Waarom mogen dit soort dingen in godsnaam niet meer gewoon Open Source??

 • Profielfoto
  Hans

  En zoals altijd is de consument weer de dupe van die patenttrollen. Gek word je ervan.

 • Profielfoto
  KeKo

  abgestelt betekent neergezet, ik denk dat jullie ausgeschaltet bedoelen…

 • Profielfoto
  mymac

  GAAAAAAAAAY! Ik zit er net 2 weken…

 • Profielfoto
  Nielskorte

  DIE MOTEROLA DIE!!!

 • Profielfoto
  ray2

  lamaa

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Laat je mail gewoon elke 5 minuten ophalen, wat is het probleem?

  Mijn iPhone staat standaard op eens per uur, dan reageer je altijd binnen 90 minuten, netjes toch? Deed iedereen dat maar.

 • Profielfoto
  appievanr

  Ja, en wie schreeuwde het hardst in het begin over patenten die een ander schond. Apple dus! Koekje van eigen deeg. Denken dat je de Master bent en andere een loer kan draaien, kapot maken om er zelf beter van te worden.

  Een oorlog waar je zelf aan begint moet je afmaken en zorgen dat je daarna de boel opruimt.:razz:

  En dan ook nog een stelletje schapen hier die het opnemen voor diegene die het begonnen is en “het merk” in handen hebben en niet weten wat dit voor een grote gevolgen kan hebben voor de oh zo mooie dromen die onze Steve Jobs had.

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Niet zo kortzichtig mensen. Patenten zijn uitstekend, ook voor de consument. Innovatie heeft alleen zin voor een bedrijf als je het geld dat je er in stopt om iets nieuws te ontwikkelen er ook weer uit kan halen. Innovatie en nieuwe zaken ontwikkelen zijn anders onbetaalbaar. Wellicht kunnen ze de looptijd van de patenten iets verkorten waardoor anderen sneller kunnen kopiƫren / toepassen. Zonder patenten minder ontwikkelingen, minder mooi spul. En je moet ook af en toe eens een patent negeren om je eigen nieuwe ontwikkeling rond te krijgen en dat is dan gewoon een spelletje dat blijkbaar gespeeld moet worden.

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  Ray2, denk eens na proleet. Apple begon met verschillende fabrikanten aanklagen omdat deze tablets/telefoons “ronde hoeken” hadden. Motorola e.d. die Apple kapot procederen is simpelweg een reactie. En Anonymous is eerder tegen, dan voor Apple.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Met name in Amerika kun je haast alles wat los en vast zit patenteren. De meest triviale en algemene zaken zijn te patenteren. Ieder bedrijf maakt zich daar schuldig aan omdat het geld opbrengt in de vorm van licenties. Laatst nog: Apple heeft een patent gekregen op de veegbeweging waarmee een iPhone wordt ontgrendeld. Dat betekend dus dat iedere fabrikant met een soortgelijke telefoon moet betalen aan Apple.
  Stel je eens voor dat iemand een aanvraag indient voor een patent op de draaibeweging van een deurknop: ze verklaren je voor gek; maar maak er een App van, dan kan het ineens wel!
  .
  Zo zijn er inmiddels honderdduizenden soortgelijke volkomen onnodige patenten voor veel te algemene zaken in de wereld gekomen. Dat is overigens niet de schuld van de aanvrager maar van het instituut dat dom genoeg is om die aanvraag te honoreren. Dat hele patent systeem moet op de schop (drie keer raden wie daar tegen zijn!) omdat het nieuwe uitvindingen tegenhoudt en dus innovatie in de weg staat.

 • Profielfoto
  winston66

  abgestelt betekent neergezet, ik denk dat jullie ausgeschaltet bedoelen…

  Men kan ook “abgestellt” zeggen. “Abstellen” betekend ook “deactiveren”.

  Ik woon in Duitsland en moest mijn push zo instellen zoals apple heeft geadviseerd.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik zou het eerlijk vinden dat de rechter het patent van Motorola beschermd, als Samsung ook eens goed bestraft wordt voor het maken van een iPhone kopie. Die hele telefoon is nagenoeg een kopie van de iPhone, en toch mag het gemaakt worden.
  Dat vind ik pas oneerlijk! Vuile Koreaanse ratten!

 • Profielfoto
  N3RD

  Ik heb alles op fetch staan; om het uur worden er mails binnengehaald.
  Eerder had ik twee mailadressen op fetch ingesteld en toen ik iCloud inschakelde werd deze automatisch op push ingesteld. Mijn toestel zoooog de batterij leeg.
  Nu ik iCloud ook op fetch heb staan is dit minder en toen gelijk ook maar ‘Waar is mijn phone’ uitgeschakeld.