Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 27 februari 2012

iBooks DRM voor het eerst gehackt

Toen digitale muziek nog voorzien was van de Fairplay DRM (Digital Rights Management) ontstond er een kat en muisspel tussen hackers en Apple. Hackers ontdekte manieren om in de iTunes Store gekochte muziek of video’s te ontdoen van de beveiliging en Apple paste vervolgens iTunes aan om de lekken te dichten.

Nu is het met pixels op beeldschermen geschreven woord aan de beurt. The Digital Reader meldt dat Requiem, gemaakt door een muzikale slimmerik die schuil gaat achter de naam Brahms, is geüpdatet en nu naast muziek en video ook ePub-boeken die gekocht zijn in de iBookstore verlost van auteursrechtelijk opgelegde beperkingen.

Begint hiermee een nieuwe rat-race tussen Apple en de hackers of is het tijd voor een duurzame oplossing zonder DRM? Het wachten is op een nieuwe open brief, maar nu van Tim Cook.

One More Thing linkt niet naar Requiem, maar via de duistere krochten van het internet zullen geïnteresseerden het vast kunnen vinden.

Reageer op artikel:
iBooks DRM voor het eerst gehackt
Sluiten