Hans
Hans Nieuws 29 februari 2012

HD-audio onderweg naar iTunes Store

Na lang speculeren lijkt Apple dan toch HD-audio te gaan aanbieden in de iTunes Store. Volgens The Guardian heeft Apple er een nieuw audioformaat voor ontwikkeld dat ‘adaptive streaming’ ondersteunt. Met deze techniek kan de geleverde audiokwaliteit worden aangepast aan de beschikbare bandbreedte, ideaal voor een dienst als iTunes Match. In de praktijk komt het neer op muziek van hoge kwaliteit in de woonkamer en acceptabele audiokwaliteit onderweg. Het doet overigens wel erg denken aan het al bestaande HD-AAC, wat tevens een industriestandaard is.

Het grootste nieuws zit hem volgens de krant in het feit dat de hoogst mogelijke instelling wordt opgewaardeerd naar 24-bits audio met een sample rate van 96 Khz, oftewel: studiokwaliteit. Overigens wordt muziek van dat kaliber nu al gebruikt om de AAC-bestanden te produceren voor de iTunes Masters die sindskort in de iTunes Store te vinden zijn.

Eerder liet Neil Young al weten met Steve Jobs te hebben gesproken over het verbeteren van de huidige standaard voor digitale muziek. Steve had daar volgens de muzikale Canadees wel oren naar. Aanvankelijk ging het gerucht dat de nieuwe Apple-leiding het plan weer in de ijskast had gezet, maar dat lijkt nu toch niet het geval.

Het vermoeden bestaat dat de audio-upgrade onderdeel is van het iPad-event van 7 maart.

 

Reageer op artikel:
HD-audio onderweg naar iTunes Store
Sluiten