Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 21 februari 2012
Leestijd: 1 minuut

Grote update iTunes Store later dit jaar?

Volgens 9to5Mac is de komst van OS X Mountain Lion niet de enige grote gebeurtenis die staat te wachten voor Apple’s desktop OS. Volgens de site zou later dit jaar ook de iTunes Store van een flinke update worden voorzien, waardoor het nog makkelijker wordt om content te vinden.

De iTunes Store is sinds 2009 niet meer aangepast. Toen kreeg de online winkel de strakke, schone look die nu zo bekend is. Echter, destijds lag de focus van Apple vooral op het verkopen van muziek. De laatste paar jaar is het aanbod flink uitgebreid met films televisieseries, boeken en natuurlijk ook de App Store.

In de tussentijd heeft Apple op elk van de gebieden waar ze content verkopen flinke concurrentie gekregen. Zo groeit muziekdienst Spotify gestaag en vooral in Amerika is Netflix voor vele gebruikers dé manier om televisieseries en films te consumeren. Ook het gebied van e-books is Apple nog steeds een dwerg vergelijken met de grootste online retailer van de wereld: Amazon. Met het nieuwe ontwerp van de iTunes Store wil Apple deze concurrentie beter het hoofd kunnen bieden.

Daarnaast is het volgens 9to5Mac aannemelijk dat Apple eveneens voor een betere winkelervaring wil zorgen middels apps. Nu is het namelijk zo dat er voor de App Store, de iTunes Store én de Apple Store zelf aparte apps zijn. Het gelijktrekken van deze Apple-winkelapplicaties zou geen overbodige luxe zijn.

Wanneer de nieuwe iTunes Store het licht gaat zien is niet duidelijk, maar gelijktijdig met een nieuwe versie van iTunes rond de herfst is aannemelijk, aangezien iTunes-gerelateerde aankondigingen meestal rond deze tijd in het jaar plaatsvinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grote update iTunes Store later dit jaar?
Sluiten