Genius beschikbaar op Apple TV

Door: Michiel de Vries - 5 reacties

De laatste update voor de Apple TV brengt Genius met zich mee. Hierdoor kunnen gebruikers een functionaliteit inschakelen die hen content aanraadt aan de hand van wat al bekeken is. De optie werkt voor films en televisieseries en heeft logischerwijs alleen betrekking op het aanbod uit de iTunes Store.

Genius is al een tijd een vast onderdeel van iTunes. Binnen iTunes is het mogelijk om afspeellijsten te maken aan de hand van een paar nummers. Genius kijkt dan zelf naar de artiesten die het meest in de buurt komen. Echt wereldschokkend is de toevoeging niet, maar het is zeker handig voor gebruikers die op zijn zijn naar meer interesante content en zelf door de bomen het bos niet meer zien.

Vorig jaar verkocht apple ruim 4,2 miljoen Apple TV’s. Het kekke zwarte kastje is na de laatste revisie nog steeds een “hobby-project” van Apple, maar in combinatie met Airplay is het zeker een waardige toevoeging aan het assortiment onder je televisie.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  iDeveloper

  Ik zag het menuitem toevallig gister verschijnen. De aanbevolen films leken me niks. Dat komt waarschijnlijk dat ze het aanbod baseren op eerder gehuurde films. Of je die film nu goed vond of niet wordt niet meegenomen. Dus de aanbevelingen werken niet echt totdat je films ook kunt waarderen op je Apple TV.

 • Profielfoto
  Cozinheiro

  Ik gebruik mijn Apple tv enkel om gedownloade content te streamen naar tv. Ik kijk op mijn werk een aflevering van homeland en als ik thuis kom kijk ik op televisie gewoon verder. Voor de rest gebruik ik er niks op. Vind wa duur voor wat het maar is. Zou beter zijn als je een film kon kopen en dan downloaden op je Apple tv en dan zelfs nog taal en ondertitels kiezen. Maar ja, heeft zelfs geen HD meer

 • Profielfoto
  karelschapie

  Op je werk film kijken? Wat vind je baas daar van?

 • Profielfoto
  hunter18

  Misschien handig om erbij te vermelden of dit ook geldt voor de 1e generatie Apple tv.

 • Profielfoto
  vincentvega

  ik zie bij mijn ATV2 geen update staan