Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 26 februari 2012

‘Foxconn doet iPad 3 al op de post’

Een aantal Chinese websites meldt dat er vanaf vandaag geheimzinnige vrachtvluchten gepland staan van Foxconn-fabrieken in het Chinese Chengdu naar drie grote Amerikaanse steden: New York City (oostkust), Chicago (midden) en Los Angeles (westkust). Volgens de door 9to5Mac opgetekende bronnen zijn de veiligheidsmaatregelen rond de vrachtvluchten ongekend streng. Zo mag de vracht niet te lang in een hangar of op het vliegveldplatform blijven staan en is er continue bewaking.

Vanwege de ongewoon strenge beveiliging wordt aangenomen dat het hier om de eerste voorraden van de volgende generatie iPad gaat, vooruitlopend op de vermoedelijke onthulling op 6 of 7 maart. Volgens bovengenoemde bronnen zouden de iPad’s die nu naar de Verenigde Staten vliegen vanaf 9 maart geleverd kunnen worden aan consumenten.

Mogelijke eerste iPad-vlucht vanuit China (via Twitter)

Hoe betrouwbaar deze bronnen zijn is niet duidelijk. Mochten de geheimzinnige vluchten inderdaad de eerste ladingen iPad’s bevatten, dan zou dit betekenen dat de iPad vrijwel direct leverbaar is. Vorig jaar had Apple bij de iPad 2 nog een week nodig tussen lancering op 2 maart en verkrijgbaarheid in de winkel en online op 11 maart.

Hoogstwaarschijnlijk zal het na uitkomst in de V.S. nog een aantal weken duren voordat de nieuwe iPad ook in Nederland en België verkrijgbaar is. Verwacht dus niet dat je aanstaande zaterdag bij de opening van de Amsterdamse Apple Store al met een iPad 3 naar buiten kunt lopen.

Reageer op artikel:
‘Foxconn doet iPad 3 al op de post’
Sluiten