Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 9 februari 2012

Doek valt voor laatste kunststof Mac

In 1977 bracht Apple zijn eerste plastic computer uit: de Apple II. In de twintig daarop volgende jaren veranderde er weinig: desktop Mac’s waren beige, laptops waren grijs (een enkele uitzondering daargelaten). Met de introductie van de iMac in 1997 brak een nieuw tijdperk aan waarin plastic sexy en kleurrijk werd. Een paar jaar later voerde juist versobering de boventoon met strakke wit-glimmende iMac’s en iBooks.

Aan dit tijdperk is vandaag officieel een einde gekomen. Apple maakt vanaf nu geen plastic computers meer nu de witte MacBook officieel EOL (End Of Life) verklaard is. In juli 2011 verdween dit model al van de consumentenmarkt. Educatieve instellingen konden de MacBook echter nog wel bestellen. Consumenten die op zoek zijn naar een betaalbare MacBook konden kiezen voor de 11 inch MacBook Air, gemaakt van aluminium. 

Resellers hebben nu officieel van Apple te horen gekregen dat de distributie van de witte MacBook per direct gestopt is. Overigens kan het zijn dat de productie van het model vorig jaar al opgehouden is en dat tot nu toe de overgebleven voorraad werd opgemaakt.

Hoe dan ook, wil je de laatste plastic Mac die Apple gemaakt heeft nog in huis halen, dan ben je aangewezen op het tweedehandscircuit.

Reageer op artikel:
Doek valt voor laatste kunststof Mac
Sluiten