Doek valt voor laatste kunststof Mac

19 reacties

In 1977 bracht Apple zijn eerste plastic computer uit: de Apple II. In de twintig daarop volgende jaren veranderde er weinig: desktop Mac’s waren beige, laptops waren grijs (een enkele uitzondering daargelaten). Met de introductie van de iMac in 1997 brak een nieuw tijdperk aan waarin plastic sexy en kleurrijk werd. Een paar jaar later voerde juist versobering de boventoon met strakke wit-glimmende iMac’s en iBooks.

Aan dit tijdperk is vandaag officieel een einde gekomen. Apple maakt vanaf nu geen plastic computers meer nu de witte MacBook officieel EOL (End Of Life) verklaard is. In juli 2011 verdween dit model al van de consumentenmarkt. Educatieve instellingen konden de MacBook echter nog wel bestellen. Consumenten die op zoek zijn naar een betaalbare MacBook konden kiezen voor de 11 inch MacBook Air, gemaakt van aluminium. 

Resellers hebben nu officieel van Apple te horen gekregen dat de distributie van de witte MacBook per direct gestopt is. Overigens kan het zijn dat de productie van het model vorig jaar al opgehouden is en dat tot nu toe de overgebleven voorraad werd opgemaakt.

Hoe dan ook, wil je de laatste plastic Mac die Apple gemaakt heeft nog in huis halen, dan ben je aangewezen op het tweedehandscircuit.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  iFlorens

  Jammer! Het was altijd de betaalbaarste van de familie.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  De 11 inch is net zo duur, hoor.

  Hij is anders in specs, maar desalniettemin;).

 • Profielfoto
  Ezri Dax

  Ik vind 13 inch al op het randje. Blijft jammer, wit is toch wel het mooist.

 • Profielfoto
  iPredict

  De macbook air 11″ mag een verbetering genoemd worden op elk gebied (behalve de schermgrootte). Apple market de air ook als de everyday notebook, oftewel de consumentenlaptop.
  Ik sta nog best versteld hoe bruikbaar die 11″ wordt met Lion’s fullscreen feature…

 • Profielfoto
  iPredict

  De macbook air wordt gemarket als zijnde de nieuwe consumenten notebook. Naast het kleine schermpje van het instapmodel (dat verbazingwekkend bruikbaar gemaakt wordt door lions fullscreen feature) is de air zeker een verbetering tegenover de witte macbook.

 • Profielfoto
  Mark_Otte

  Heel jammer. Dit was een icoon in de productlijn.

 • Profielfoto
  hinder

  Apple chic is toch al lang alu. Plastic People ahoy

 • Profielfoto
  Arthur345

  Nee de MacBook air is het goedkoopst. En de beste ik heb er een

 • Profielfoto
  warsteyner

  Jammer! Het was altijd de betaalbaarste van de familie.

  Idd, als je nu een 13-inch wil, ben je een flinke duit meer kwijt.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Heb deze nooit echt mooi gevonden, had dan ook gelijk de eerste 13″ aluminium MacBook gekocht. Unibody was toen een flinke zwaai in de manier hoe Apple laptops maakte. En blijkt ook een goede te zijn geweest, want hij werkt nog prima na 3,5 jaar :thumbsup:

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  Nou ik heb een witte macbook, Wordt in augustus 5 jaar oud. Werkt nog prima! O.K. niet de snelste meer, maar ik kan er prima op werken.
  Vindt ik wel jammer want nu heb ik geen excuus om een nieuwe te kopen. Ik moet zeggen dat ik wit nog steeds wel erg Apple vindt.

 • Profielfoto
  wensink

  Ik koop gewoon een MacBook Pro

 • Profielfoto

  ik vond het altijd een rot ding
  het kon call of duty 4, sims, minecraft etc niet aan.
  met zijn 2gb werkgeheugen.
  je betaalt veel geld voor dat ding kun je better 200 extra sparen en dan heb je een Pro

  ben blij dat ik een macbook pro heb met 4gb werkgeheugen :)

 • Profielfoto
  KiDo

  Ik heb er een van de laatste generatie, en ben nog altijd zeer tevreden over het apparaatje. Helaas zal ik er morgen afscheid van moeten nemen, want hij word vervangen door het nieuwe 15″ Macbook Pro model!
  .
  Dat neemt niet weg dat de laptop het nog perfect doet, en ook mooi zijn werk mag blijven doen in handen van mijn partner ^^.
  .
  Toch toevallig dat op de dag dat ik mijn nieuwe bestel, dit model officieel EoL verklaard word!

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  Kido, als je het nog tot de zomer volhoud kun je de 2012 versie van de macbook pro’s kopen! Die schijnen een resolutie van 2880 x 1800 te krijgen!

 • Profielfoto
  cerberusss

  Niks jammer, ik persoonlijk heb zo’n exemplaar gehad waarbij de scheuren in de buitenkant verschenen, en de randen van het toetsenbord afbraken. Dus vanuit dit perspectief ben ik blij dat de witte MacBook verdwijnt.

 • Profielfoto
  Moriarty

  Staat er nou echt een ouder model white op die foto?

  Het gaat om de Unibody die EOL is gegaan uiteraard:)

 • Profielfoto
  KiDo

  @Twente
  .
  Ja dat weet ik, maar in dit geval is de eerste generatie MacBook Air van mijn partner eergister overleden, en leek me dit een toepasselijker oplossing. En om nou tot de zomer te wachten lijkt me niets!
  .
  + Ik heb hier een 27″ Cinema Display staan en dat vind ik al pixels genoeg! Maar toch bedankt voor de tip:)
  .
  P.S. Ik heb net bericht gekregen dat de MBP afgeleverd is op kantoor, dus nu maar even gaan halen ^^

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Ik zit alweer een tijd in de alu/glas Macs, maar heb laatst een witte iMac voor m’n kleine gekocht en hoewel ik die “kin” niks vind, blijft het toch een mooi ding!