Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 4 februari 2012
Leestijd: 1 minuut

Cook licht liefdadigheid van Apple toe

Laten we er niet omheen draaien; de doelen van Apple zijn heel gemakkelijk op te sommen. Ze willen de beste producten ter wereld maken en daar zoveel mogelijk geld mee verdienen. Hoe meer, hoe beter. Dat betekent echter niet dat Apple zonder moraal is.

Tijdens een interne meeting van Apple ging CEO Tim Cook in op het liefdadigheidsprogramma van Apple, iets wat Cook aan het hart gaat. Zo heeft Apple zeer recentelijk $50 miljoen gegeven voor het bouwen van nieuwe ziekenhuizen. Daarnaast werd ook de anti-AIDS organisatie Product RED aangehaald, waar Apple inmiddels ook $50 miljoen aan heeft gedoneerd. In september vorig jaar maakte Cook al duidelijk dat elke dollar die een werknemer geeft aan liefdadigheid, verdubbeld zal worden door Apple. 

Sinds Tim Cook CEO is van Apple, wordt er (in vergelijking met Apple onder Jobs) beduidend meer gedaan aan liefdadigheid. Het welzijn van de mensen die bij en voor Apple werken, is in relatief korte tijd een belangrijk onderwerp geworden. Zo geeft de top van Apple aan dat ze zich daadwerkelijk inzetten voor de werkomstandigheden van mensen die aan producten van Apple werken. Een groot onderzoek naar de gesteldheid van Chinese werknemers was onlangs het gevolg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Cook licht liefdadigheid van Apple toe
Sluiten