Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 7 februari 2012
Leestijd: 1 minuut

Chinees bedrijf eist ‘excuus’ van Apple

Het ene moment spring je op de bres voor je werknemers in China en vervolgens heb je schadeclaim van een bedrijf uit het Oosten aan je broek hangen. Apple heeft het er maar druk mee. Het Chinese bedrijf Proview dreigt met een boete van 29 miljoen euro, vermomd als excuus.

Om te beginnen, wat noodzakelijke geschiedenis: in 2006 kocht Apple het iPad-handelsmerk van Proview Electronics, een bedrijf uit Taiwan. Datzelfde bedrijf geeft nu aan dat Apple niet de rechten heeft gekocht in China, aangezien die eigendom zijn van Proview Technology. Apple werd vervolgens vorig jaar aangeklaagd door Proview. Apple ging in de tegenstrijd en klaagde op diens beurt Proview aan, maar het Chinese bedrijf werd in het gelijk gesteld door een Chinese rechter.

Apple ondernam actie en tekende hoger beroep aan. Volgens de Global Times wil Xie Xianghui, advocaat van Proview, Apple nu een boete geven van 240 miljoen yuan (ongeveer 29 miljoen euro). Het is echter niet het geld waar Xianghui naar op zoek is. Volgens de rechtsdienaar gaat het Proview alleen om een excuus van Apple, naast een verbod op de verkoop en marketing van iPads in China.

Xiao Caiyuan, een andere advocaat in dienst van Proview, ruikt bloed en maakt zich klaar voor “een lang gevecht in de rechtszaal.” Andere bronnen geven aan dat Proview verlegen zit om flink wat centen en op deze manier de schulden wil aflossen met de uitkomst van de rechtzaken.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Chinees bedrijf eist ‘excuus’ van Apple
Sluiten