Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 16 februari 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple kondigt OS X 10.8 aan

Apple heeft zojuist via een persbericht de nieuwe versie van Mac OS X aangekondigd. Deze zomer zal ‘Mountain Lion’ te downloaden zijn via de Mac App Store. Mac OS X 10.8 is de negende versie van Mac OS X sinds het uitkwam in maart 2001.

iCloud is nog beter geintegreerd zodat je zonder moeite meteen al je applicaties, mail endergelijke kunt downloaden. Daarnaast bevat Mountain Lion een nieuwe app: Messages. Messages lijkt een combinatie van FaceTime, iChat en Messages zoals we dat al kenden van iOS. Je kunt ermee chatten, FaceTime gesprekken voeren en het werkt synchroon met de apps in iOS.

Het is duidelijk dat 10.8 nog meer dan 10.7 zal aanschurken tegen iOS. Zo zijn er enkele nieuwe apps die we kennen van iOS nu ook beschikbaar op de Mac. Zo is de app Notes losgetrokken van Mail en synchroniseert het nu met de Notes app op je iPhone of iPad. Hetzelfde geldt voor de app Reminders, de to do-app die ook al in iOS aanwezig is. Om deze trend nog maar even door te zetten, ook zal Mountain Lion Game Center, Twitter-integratie en Airplay Mirroring.

Ook komt Notification Center naar de Mac. Waar Apple de laatste was om dit goed te regelen op iOS, lijkt het nu de eerste om het geïntegreerd aan te bieden op een desktop OS. Notification Center geeft notificaties van Mail, Calendar, Messages, Reminders, maar ook van systeem updates en third party apps. Ontwikkelaars kunnen er dus ook op inhaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple kondigt OS X 10.8 aan
Sluiten