Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 14 februari 2012
Leestijd: 2 minuten

Babbelen met Tim Cook: de hoogtepunten

Vanavond sprak Tim Cook op de Technology & Internet Conference van Goldman Sachs (de bank die Griekenland vernietigde, naar het schijnt). Hier werd Tim bevraagd over allerhande zaken. Van recordomzetten tot werknemers in Chinese fabrieken. OMT zet de interessantste uitspraken op een rij.

  • Apple gaat iedere maand rapporten op haar website zetten van controles in Chinese fabrieken.
  • Op de vraag of 37 miljoen verkochte iPhone niet erg veel is, antwoordde Tim dat dit relatief is. In 2015 zal de smartphone markt groeien naar 1 miljard en dan is 37 miljoen niet meer zo veel. Ongeveer 25% van dat miljard zal gaan naar China en Brazilië. Dit zijn dan ook de twee landen waar Apple veel in heeft geïnvesteerd.
  • Over het ‘halo effect’ van de iPhone: in China is de verkoop van Macs 100% gestegen dankzij de iPhone.
  • Waarom de iPad zo’n succes is? “De iPad staat op schouders van iTunes en de App Store. Deze twee hadden zich al ruimschoots bewezen toen de iPad uitkwam. Dit voordeel had de iPhone niet.”
  • Tim Cook gebruikt zijn iPad voor 80% van z’n werk. Daarom denkt hij dat tablets meer verkocht zullen gaan worden dan PC’s; het is slechts een kwestie van tijd.
  • Over de Kindle Fire van Amazon: consumenten hechten uiteindelijk meer aan een goed product dan aan een koopje. “De goedkope prijs van de Kindle Fire ben je snel vergeten als je hem dagelijks gebruikt.”
  • Kannibaliseert de iPad de Mac? “Ja, maar liever dat wij het doen dan de concurrent.”
  • Over de 98 miljard die Apple op de bank heeft staan vertelt Tim Cook dat Apple ook veel uitgeeft. Bijvoorbeeld aan onderdelen als chips en schermen, maar ook aan winkels en data centers voor iCloud. Toch is de vraag wat te doen met de enorme hoeveelheid cash steeds vaker gesprek van onderwerp tijdens vergaderingen van de ‘board of directors’. Tim Cook geeft aan dat hij niet krampachtig vasthoudt aan zijn 98 miljard. “I’m not being religious about it. It is being discussed more and in detail. I ask for a bit of patience to make the best decision for the shareholders”.
  • Over iCloud: sinds oktober zijn er meer dan 100 miljoen iCloud gebruikers. iCloud is geen eendagsvlieg, het is een strategie voor de komende 10 jaar of langer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Babbelen met Tim Cook: de hoogtepunten
Sluiten