Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 3 februari 2012

Apple verbiedt plaatjes van witte iPhone

Als je dit leest, dan is de kans groot dat je een fan bent van de producten die Apple maak en de (over het algemeen) zeer goede gebruikerservaring die deze producten garanderen. Dit komt echter wel met een prijs; de striktheid van Apple, zelfs naar ontwikkelaars van apps, is op zijn minst rigide te noemen.

Er bestaat een heel document waarin vermeld staat welke afbeeldingen ontwikkelaars wel en niet mogen gebruiken van Apple. Dit heeft vooral betrekking op promotiemateriaal voor applicaties van derde partijen. Apple gaat echter nog even iets verder. Michael Arringon van Pando Daily (en ex-TechCrunch) heeft namelijk vernomen dat een ontwikkelaar een vriendelijk verzoek van Apple gekregen om vooral geen afbeeldingen van een witte iPhone te gebruiken in zijn reclame-uitingen. De reden hiervoor? Vooralsnog tast iedereen in het duister.

Wat wel opvalt, is dat alle materialen die Apple goedkeurt, een zwarte iPhone of iPad laten zien. De witte iPhone schittert door afwezigheid. Een aantal ontwikkelaars van prominente apps (zoals Flipboard en Path) maken gebruik van de afbeelding van een witte iPhone. Het kan dus goed zijn dat ook zij binnenkort te horen krijgen dat ze hun advertenties aan moeten passen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple verbiedt plaatjes van witte iPhone
Sluiten