Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 15 februari 2012

“Apple test iPad van 8 inch”

Heb je toevallig een vaatje zout bij de hand? Mooi, het is namelijk aan te raden om het volgende bericht met een paar korrels van het witte goedje te lezen. De Wall Street Journal zegt namelijk dat Apple de zinnen heeft gezet op het uitbrengen van een 8-inch iPad.

Volgens de bronnen van de krant is Apple inmiddels begonnen met het testen van het apparaat. Hoewel het scherm kleiner zou zijn dan de standaard ipad (9,7 inch) zou de resolutie wel hetzelfde zijn. Volgens de Journal leveren AU Optronics en LG de testpanelen voor de mini-iPad. Hoewel het niet aannemelijk is dat er daadwerkelijk een kleinere iPad komt, zijn de geruchten absoluut niet nieuw.

Met het uitbrengen van een iPad met een kleiner formaat zou Apple goed het hoofd kunnen bieden aan tablets binnen het segment met kleine schermgrootte, zoals de Kindle Fire (7 inch), de Samsung Galaxy Tab 7.7 en de Galaxy Note, een kruising tussen een smartphone en tablet met een scherm van 5.3 inch. Echter, de formaten van zowel de iPad als de iPhone zijn specifiek het beste gevonden na rigoureuze testen met verschillende formaten, zoals we hebben kunnen lezen in Isaacson’s biografie van Steve Jobs.

Feit is dat Apple flinke concurrentie krijgt van producenten die kleinere tablets aanbieden tegen een prijs van onder de €300. Bij de release van de iPad 3 in de eerste week van maart zou het wat dat betreft aannemelijk zijn dat Apple de iPad 2 blijft verkopen voor een lagere prijs, om zodoende ook de ‘achterhoede’ te bewaken. Goedkopere iPad 2 of kleine iPad 3, uitsluitsel krijgen we pas over 3 weken.

Reageer op artikel:
“Apple test iPad van 8 inch”
Sluiten