“Apple test iPad van 8 inch”

24 reacties

Heb je toevallig een vaatje zout bij de hand? Mooi, het is namelijk aan te raden om het volgende bericht met een paar korrels van het witte goedje te lezen. De Wall Street Journal zegt namelijk dat Apple de zinnen heeft gezet op het uitbrengen van een 8-inch iPad.

Volgens de bronnen van de krant is Apple inmiddels begonnen met het testen van het apparaat. Hoewel het scherm kleiner zou zijn dan de standaard ipad (9,7 inch) zou de resolutie wel hetzelfde zijn. Volgens de Journal leveren AU Optronics en LG de testpanelen voor de mini-iPad. Hoewel het niet aannemelijk is dat er daadwerkelijk een kleinere iPad komt, zijn de geruchten absoluut niet nieuw.

Met het uitbrengen van een iPad met een kleiner formaat zou Apple goed het hoofd kunnen bieden aan tablets binnen het segment met kleine schermgrootte, zoals de Kindle Fire (7 inch), de Samsung Galaxy Tab 7.7 en de Galaxy Note, een kruising tussen een smartphone en tablet met een scherm van 5.3 inch. Echter, de formaten van zowel de iPad als de iPhone zijn specifiek het beste gevonden na rigoureuze testen met verschillende formaten, zoals we hebben kunnen lezen in Isaacson’s biografie van Steve Jobs.

Feit is dat Apple flinke concurrentie krijgt van producenten die kleinere tablets aanbieden tegen een prijs van onder de €300. Bij de release van de iPad 3 in de eerste week van maart zou het wat dat betreft aannemelijk zijn dat Apple de iPad 2 blijft verkopen voor een lagere prijs, om zodoende ook de ‘achterhoede’ te bewaken. Goedkopere iPad 2 of kleine iPad 3, uitsluitsel krijgen we pas over 3 weken.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  iPredict

  Strategisch nut is enkel de concurrentie aangaan met die kleine en goedkope tablets die overal verschijnen. Toch vind ik de huidige ipad het minimumformaat hebben om goed op te kunnen werken.
  Een goedkopere ipad 2 voor als de ipad 3 uitkomt likkt me een beter idee.

 • Profielfoto
  jasjoerii

  Typefoutje: tovallig

 • Profielfoto
  ---

  Ik hoop dat er een 8 inch komt. Lijkt me veel makkelijkere in gebruik.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik las hier: http://www.nu.nl/gadgets/2741225/apple-ziet-geen-gevaar-in-goedkope-tablets.html …dat Apple juist helemaal geen gevaar ziet in goedkopere tablets.

 • Profielfoto
  Mark_Otte

  Ik zie niet in dat Apple in maart al met een kleiner model zou komen. In Cupertino zijn ze heel goed in het gecontroleerd uitlekken van foto’s en berichten en die zijn er niet geweest. Inderdaad, grote korrel zout.

  Ik verwacht niet eens een iPad 3 in maart. Eerder een grote iOS update of zo.

 • Profielfoto
  knrd

  @Mark_Otte
  De verpakkingen van 2 modellen iPad’s worden al vollop gemaakt.. Dus maart zou misschien al wel kunnen dat ze komen..:eek:

 • Profielfoto
  cids

  Ik geloof er niks van, natuurlijk test Apple een 8 inch iPad maar zo zullen ze ook wel een 12 inch iPad testen, dit wil niet zeggen dat deze producten er ook daadwerkelijk komen!

 • Profielfoto
  syltheboy

  Zelf verwacht ik dat ze het voorlopig houden op het huidige formaat, maar wellicht dat er in de toekomst een kleinere (en misschien ook wel een grotere) komt.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Het zou mij niet verbazen als de iPad er in drie varianten komt.
  1. Een 8″ instapper vanaf $299
  2. De huidige iPad 2 vanaf $399
  3. De iPad 3 vanaf $499

  Het gaat om het afdekken van de markt, daarbij is de pricetag maatgevend, niet de functionaliteit oid.

 • Profielfoto
  syltheboy

  Dat zou kunnen… Sinds de iPhone 4s er is, is de iPhone 4 immers ook nog te krijgen. Maar dan in de 8 GB uitvoering.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Het zou mij niet verbazen als de iPad er in drie varianten komt.
  1. Een 8″ instapper vanaf $299
  2. De huidige iPad 2 vanaf $399
  3. De iPad 3 vanaf $499

  Het gaat om het afdekken van de markt, daarbij is de pricetag maatgevend, niet de functionaliteit oid.

  Apple is niet van de instappers, nooit geweest ook, en Steve walgde ervan. Als dit gebeurd draait ‘ie zich (voor de zoveelste keer) om in z’n graf..

  Enkel oude versies (iPad 2, iPhone 4 etc.) blijven in het assortiment. Zeker als dit ook nog fragmentatie teweeg brengt (of een 8 inch iPad moet dezelfde resolutie krijgen als de 10 inch versie, ook apart, want dan koop je een betere/grotere iPad met een minder scherp beeld..).

 • Profielfoto
  ozzie X

  Als je de iPod als voorbeeld bekijkt zie je inderdaad dat Apple graag de complete markt afdekt en zo min mogelijk ruimte voor concurrenten wil openlaten. Zonder concessies te doen aan de kwaliteit en gebruikservaring natuurlijk.

  Dat Steve ooit gezegd heeft dat 7″ te klein zou Zijn omdat je dan met een puntenslijper je vingers moet slijpen is natuurlijk kul. De iPod touch en iPhone kin je ook als mini iPads beschouwen en werken ook zonder puntenslijper.

  Het is dan ook niet de vraag of Apple met een kleine iPad uitkomt, maar wanneer.
  Nu nog niet denk ik, maar later dit jaar zou zo maar kunnen.

 • Profielfoto
  mymac

  @ ozzie X: dat is geen kul. Probeer jij maar fatsoenlijk met 10 vingers te typen op een tablet wat kleiner is dan de iPad. Dat gaat je niet lukken. Op een iPad typ ik niet zoals op m’n iPhone, het is wel degelijk een ander apparaat. iPhone = duimen, iPad = 10 vingers. Kleine iPad = geen van beide want het is te groot voor het een, te klein voor het ander…

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Dat Steve ooit gezegd heeft dat 7″ te klein zou Zijn omdat je dan met een puntenslijper je vingers moet slijpen is natuurlijk kul. De iPod touch en iPhone kun je ook als mini iPads beschouwen en werken ook zonder puntenslijper.

  Als eens geprobeerd om PDF bestanden normaal te bekijken/bewerken op een iPod Touch/iPhone? Of een boek (iBooks) te lezen? Het kan maar “handig” is anders. Je zal met een kleinere tablet altijd concessies moeten doen en dat is nou net niet iets voor Apple. Tenzij…. kortom, we kunnen allemaal voor- en tegens bedenken maar we zullen toch maar moeten zien wat er gebeurd.

 • Profielfoto
  App69

  Ik verwacht niet eens een iPad 3 in maart. Eerder een grote iOS update of zo.

  Afspraak op 8 maart, ok?

 • Profielfoto
  pim939

  Ik zie niet echt iets in zo een iPad. Ik vind het huidige voormaat fijn. En als je kleiner wilt neem je toch een iPod toutch?

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Typfoutje: ipad:P

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Apple is nooit diegene geweest die anderen na gaat doen, dus ik verwacht niet dat ze dat nu wel gaan doen.

 • Profielfoto
  kerelvent

  Maar met welke resolutie? Krijgen we een 9.7 inch met dubbele resolutie en een 8 inch met standaard resolutie? Ik zet er nog steeds grote vraagtekens bij.
  In welk segment gaat Apple dit ook aanbieden? Is het de budget keuze, of gewoon even duur als een grotere? De huidige strategie waarbij de vorige generatie het huidige budget wordt, lijkt goed te werken. Kom je mooi van complete voorraad af.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Waarom blijft iedereen toch zo spastisch ontkennen dat er ook andere formaten mogelijk zijn. De huidige maat is inderdaad behoorlijk ideaal te noemen voor de meeste toepassingen. Maar dat neemt niet weg dat het ook best wel een groot ding is om mee te nemen of om langdurig in je handen te houden. Een grote groep gebruikers zal een kleine maat graag willen kopen (zie ook de Kindle-Fire). Handig voor in de binnenzak of voor in de trein. Zoals je in het artikel op Macrumours kunt lezen en zien hoeft het helemaal geen beperking te zijn voor de functionaliteit.

  Als Apple de tijd rijp acht, komt ie gewoon.

 • Profielfoto
  ozzie X

  O ja, voor degenen die denken dat Apple nooit afwijkt van eerdere uitspraken: kijk eens hier.

  Niets staat voor altijd vast, ook niet bij Apple.

 • Profielfoto
  1984

  Als eens geprobeerd om PDF bestanden normaal te bekijken/bewerken op een iPod Touch/iPhone? Of een boek (iBooks) te lezen? Het kan maar “handig” is anders. Je zal met een kleinere tablet altijd concessies moeten doen en dat is nou net niet iets voor Apple. .

  “Elk nadeel heb z’n voordeel.”

 • Profielfoto
  I-passa

  Formaat is nu perfect. Niks meer aan doen. Goedkoper model enige optie om de achterliggende laag segment te bewaken. Want daar is nog geen enkel apple product van op de markt

 • Profielfoto
  Hessel89

  baby ipad:p