Apple Store ontdaan van tweede huid

39 reacties

Ze hebben vannacht zeker niet stil gezeten aan het Leidseplein in Amsterdam. Tot laat na middernacht waren tientallen medewerkers van Apple bezig met het zetten van de puntjes-op-de-i in de Amsterdamse Apple Store die aanstaande zaterdag haar deuren opent voor het publiek.

 

In de nacht van dinsdag op woensdag werd de oranje stickers verwijderd.

Vanochtend waren alle stickers van de ramen verwijderd en kon de buitenwereld een eerste blik naar binnen werpen.

Een herkenbare opstelling
met de herkenbare glazen trap in de hoek

Donderdag wordt OMT, samen met de verzamelde Nederlandse pers ontvangen voor een eerste rondleiding door de winkel. Verwacht daarom morgen meer foto’s van het interieur van de eerste Apple Store in Nederland op OMT!

Met dank aan Niko voor de interieurfoto’s.

Reacties

39 reacties
 • Profielfoto
  Renroelandt

  Dat ziet er ferm uit. Laat ons hopen dat Belgie ook ééns aan de beurt komt.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Kan niet wachten tot zaterdag! :crazy:

 • Profielfoto
  MauritsBD

  Dat ziet er erg vet uit! Ga er snel eens naartoe:)

 • Profielfoto
  sanderploegsma

  Met mijn TU Delft korting die ik online krijg zal ik niet snel een mac kopen in de Apple Store, maar het ziet er wel erg goed uit! Als ik in Amsterdam ben wip ik toch even binnen denk ik!

 • Profielfoto
  tapple

  als ik nu naar Amsterdam ga, Kan ik dan naar binnen kijken?

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Super! Zou toch een leuke start zijn wanneer er over twee weken rijen staan voor de iPad 3. Dat maakt het feest wel compleet!

 • Profielfoto
  phd1975

  Eindelijk… Ben erg benieuwd en zal deze store ook zeker bezoeken als ik eens in Amsterdam ben.

 • Profielfoto
  Howl

  Ja een Apple Store in België, ik zal zeker vaste klant zijn!:)

 • Profielfoto
  pnnkroon

  @OMT

  Waar blijven die 7 voordelen van een Apple Premium Reseller?!?!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Mooi, chic, beetje saai voor zo’n grote ruimte. Er missen wat grote reclameborden etc, maar misschien komen die nog.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Ziet er mooi uit!

 • Profielfoto
  SvenAir

  Waanzinnig store zeg! De geruchten gaan dat er ook een Nederlands lifestylemerk tassen en sleeves gaat leveren!

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  Tsuper gaaf!

 • Profielfoto
  Theunis_B

  Nog wel een groot gedeelte leeg bij de trap. Kan niet wachten op meer foto’s!!

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Lelijke lampen aan het plafond:sad: Daar zou Steve nooit voor hebben gekozen!

 • Profielfoto
  symf

  Ge-wel-dig! Het zou leuk zijn als we in het upcoming Apple event worden genoemd. Zodra de iPad 3 gelanceerd is ga ik zeker langs. Al was het maar om puur de Apple-Store-experience te ervaren;)

 • Profielfoto
  JoppevH

  Met mijn TU Delft korting die ik online krijg zal ik niet snel een mac kopen in de Apple Store, maar het ziet er wel erg goed uit! Als ik in Amsterdam ben wip ik toch even binnen denk ik!

  Ik weet niet of de TU Delft korting hoger ligt dan andere opleidingskortingen? Ik heb zelf korting via de HvA en die korting krijg je ook gewoon in de Apple Store. Je moet alleen een bewijs van inschrijving + studentenkaart meenemen. Idd, iets omslachtiger dan via de website maja wil toch wel een keer iets gaan kopen daar =)

 • Profielfoto
  Roko

  Ik ga er mijn aankomende iPad3 en AppleTV 3 halen :yum:

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Ik vind die lampen aan ’t plafond juist mooi. Stijlvol en past bij de architectuur van het pand. Dat is smaak naar mijn idee, mooier dan wat strakke moderne spots. Contrast is goed.

 • Profielfoto
  essiw

  @Ruud, wat weet jij daar van? Ik vind die lampen juist wel mooi bij het gebouw passen.

 • Profielfoto
  Mona

  @Ruud, ik vermoed dat dat de ‘originele’ lampen zijn. Ik vind ze mooi, passen bij de uitstraling van het pand.

 • Profielfoto
  ernst.

  Donderdag wordt OMT, samen met de verzamelde Nederlandse pers ontvangen voor een eerste rondleiding door de winkel..

  Ehm.. sedert wanneer is OMT reguliere Pers? Het is toch een fansite die zich voordoet als Pers maar geen reguliere Pers is met een afgeronde opleiding van of registratie/accreditatie bij de NVJ oid?

  En OMT krijgt een rondleiding met de rest van de verzamelde Pers? alsof OMT een speciale behandeling krijgt? :angry:

  Waarom niet: De uitgenodigde Pers w.o. OMT krijgt….

  Niet je teveel hooi op je vork nemen jongens,want zo werk je je eigen ongeloofwaardigheid als site steeds meer in de hand en dat zou jammer zijn want jullie doen het leuk.

  verder:
  Voor de rest leuk dat er nu een officiële Applestore is in NL maar echt bijzonder is het niet als je London,NYC,Tokyo al gezien heb.:grin:

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ ernst – Je kan ook doorslaan met relativeren. Daarbij, 18.000 kijkers voor een live verslag van een tech blog is geen kattenpis!

 • Profielfoto
  Jasperduck78

  he-le-maal mooi! kan niet wachten tot de aankondiging van die nieuwe iPad:D

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  @Ruud, ik vermoed dat dat de \’originele\’ lampen zijn. Ik vind ze mooi, passen bij de uitstraling van het pand.

  Dat is het dus juist: ze passen bij het (statige oude) pand, maar niet bij het nieuwe interieur. Ik ben het dus eens met Ruud dat dit zeer waarschijnlijk niet de keuze van Steve Jobs zou zijn geweest.
  Ik hou mij bezig met architectuurfotografie en deze lampen passen goed bij statige hotels of een oud museum, maar niet bij zo iets moderns als een Apple Store. Want als dit de originele lampen zijn kun je er donder op zeggen dat Jobs die niet gewild had omdat alles tot en met de keuze van de schroefjes en moertjes onder zijn controle was. Hij zou niets ‘origineels’ hebben laten hangen of staan.

 • Profielfoto
  SanderApple

  Laat die belgen eens ophouden met zeuren over: en nu wij nog, kan niet wachten tot er een in belgië wordt geopend. Dat heeft hier toch niets mee te maken? Dat gezwam over hunzelf: wij hebben er een, jullie niet. So what? En over de winkel: geniale indeling, echt mooi met die glazen trap, ben benieuwd naar de geniusbar:P

 • Profielfoto
  R-Flow

  Nice. Goede inpuls voor het Leidseplein ook dat er eindelijk weer echte winkels komen i.p.v. enkel louche horeca. De BMW Mini winkel naast de Apple Store is ook erg mooi.
  Als de gemeente nou eens opschiet met de herindeling van het plein en het auto/bus/taxi vrij maken ervan maar dat is pas 2015 klaar…

  Ik ben het dus eens met Ruud dat dit zeer waarschijnlijk niet de keuze van Steve Jobs zou zijn geweest.

  Dat geneuzel de hele tijd over wat Jobs wel/niet gewild zou willen hebben sinds ie overleden is, alsof men hem hier persoonlijk goed kende… Alsjeblieft zeg…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik zou graag toch de Steve Jobs Action Doll bestellen. Ik denk dat Steve dat best gewild zou hebben.:grin: Hoop dat ie toch op de markt komt. Leuk voor naast m’n 20th Anniversary Mac. We kennen Jobs allemaal een beetje persoonlijk door al zijn keynotes, “zijn” producten én z’n biografie – die ik trouwens nog niet heb uitgelezen! En verder binnenkort gauw naar Amsterdam. Half uurtje treinen!

 • Profielfoto
  Brammetjebammetje

  @ernst. Uit je reactie maak ik op dat jij het volgende in de quote leest:
  .
  “OMT, met in haar gevolg de voltallige Nederlandse pers.”
  .
  Maar volgens mij staat dat er niet. Wat er volgens mij bedoeld wordt is precies wat jij als verbetering suggereert.

 • Profielfoto
  iMees

  Video iPhoneClub Apple Store Leidseplein

  Heel mooi met die glazen trap en eikenhouten tafels:lol:

 • Profielfoto
  Marius1976

  Mijn oog viel gek genoeg hoofdzakelijk op de prachtige, antieke Volvo.

  Ik vind de lampen juist wel fraai staan in het gebouw. Ik vind zo’n winkel alleen vreselijk sfeerloos, dus mij trekt het niet. Past goed bij Amsterdam; dat vind ik sowieso een stad-van-nix, dus wat dat betreft is het een goede combi.
  .
  Utrecht had een veel betere keus geweest. Utrecht is een veel stijlvollere stad.
  .
  En Rotterdam had ook een betere keus geweest. Past veel beter bij de moderne architectuur van R’dam.

 • Profielfoto
  Jordan_D

  Ik weet het niet maar ik denk dat het wel meevalt met die ouderwetse lampen.
  Zoals er wordt beweert had Steve het vast niet mooi gevonden.

  Maar zelfs hij had vast wel kunnen leven met dit compromis.
  Het respecteert beide stijlen en doen zover geen afbreuk van elkaar.

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  Als ik morgen nog wel naar Amsterdam ga, ga ik zeker nog ff voor de ruit kijken XD

 • Profielfoto
  Appledude

  Ziet er nice uit helaas kan ik niet op 3maart komen

 • Profielfoto
  Macnido

  Thanx voor de extra foto’s. Mis alleen nog de Apple op de hoek… Foto iemand?

 • Profielfoto
  Newsphoto

  Het gaat om het product wat je koopt, niet waar je het koopt.
  Hoop commotie om niks wat mij betreft.

 • Profielfoto
  Bosdavid

  @OMT

  Waar blijven die 7 voordelen van een Apple Premium Reseller?!?!

  Ja, inderdaad, daar ben ik ook nieuwsgierig naar!

 • Profielfoto
  Dr00l

  Voor diegene die zeggen dat de lampen niet Apple zijn, en Steve het hier niet mee eens was; Apple Store Opera in Parijs heeft dezelfde lampen viel me op, en daar was Steve Jobs zelfs nog geweest toen hij open was. Dus de lampen zijn wel volledig Apple. Hieronder een foto van Opera:

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Mijn oog viel gek genoeg hoofdzakelijk op de prachtige, antieke Volvo.

  Dan ben je mogelijk net als ik geïnteresseerd in oldtimers?
  Ik heb daar al aardig wat foto’s van, zoals deze: