Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 1 februari 2012

“Apple shopt voor onderdelen televisie”

Je hebt hardnekkige geruchten en je hebt de geruchten over de tv die Apple binnenkort zou willen onthullen. In de biografie van Steve Jobs konden we al lezen dat Jobs had uitgevonden hoe hij ook de tv-markt kon revolutionaliseren. Volgens eigen zeggen had Steve “het probleem gekraakt.”

Jobs wilde vooral de aanlevering van content voor de tv en het gebruiksgemak versimpelen. De digitale assistent Siri (die op dit moment alleen in de iPhone 4S te vinden is) zou hierbij uitkomst kunnen bieden. Vervolgens hielden de geruchten niet op. Gene Munster, analyst van Piper Jaffray, heeft volgens eigen zeggen contact gehad met leveranciers van tv-onderdelen die op hun beurt aangeven dat Apple gerichte interesse heeft getoond in verschillende componenten.

In Jan-12 we spoke with a major TV component supplier who has been contacted by Apple regarding various capabilities of their television display components. We see this as continued evidence that Apple is exploring production of a television. This latest data point follows Jan-11 meetings in Asia that led us to believe Apple was investing in manufacturing facilities for LCD displays ranging from 3.5″ mobile displays to 50″ television displays. In Sept-11 we met with a contact close to an Asian supplier who indicated that prototypes of an Apple Television are in the works. We believe TV hardware could be ready for a late CY12 launch, but the timeline and scope of a revamped content solution is more uncertain.

Volgens Munster ligt de uitdaging niet in de hardware, die zou al ruim in de prototypefase zitten. Het daadwerkelijke euvel is volgens de analyst de aanlevering van content door de tv en de verschillende licenties die Apple aan zal moeten vragen voor het uitzenden van programma’s. Een harde datum noemt Munster niet, maar volgens hem zouden we eind dit jaar de televisie van Apple al kunnen verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
“Apple shopt voor onderdelen televisie”
Sluiten