“Apple shopt voor onderdelen televisie”

19 reacties

Je hebt hardnekkige geruchten en je hebt de geruchten over de tv die Apple binnenkort zou willen onthullen. In de biografie van Steve Jobs konden we al lezen dat Jobs had uitgevonden hoe hij ook de tv-markt kon revolutionaliseren. Volgens eigen zeggen had Steve “het probleem gekraakt.”

Jobs wilde vooral de aanlevering van content voor de tv en het gebruiksgemak versimpelen. De digitale assistent Siri (die op dit moment alleen in de iPhone 4S te vinden is) zou hierbij uitkomst kunnen bieden. Vervolgens hielden de geruchten niet op. Gene Munster, analyst van Piper Jaffray, heeft volgens eigen zeggen contact gehad met leveranciers van tv-onderdelen die op hun beurt aangeven dat Apple gerichte interesse heeft getoond in verschillende componenten.

In Jan-12 we spoke with a major TV component supplier who has been contacted by Apple regarding various capabilities of their television display components. We see this as continued evidence that Apple is exploring production of a television. This latest data point follows Jan-11 meetings in Asia that led us to believe Apple was investing in manufacturing facilities for LCD displays ranging from 3.5″ mobile displays to 50″ television displays. In Sept-11 we met with a contact close to an Asian supplier who indicated that prototypes of an Apple Television are in the works. We believe TV hardware could be ready for a late CY12 launch, but the timeline and scope of a revamped content solution is more uncertain.

Volgens Munster ligt de uitdaging niet in de hardware, die zou al ruim in de prototypefase zitten. Het daadwerkelijke euvel is volgens de analyst de aanlevering van content door de tv en de verschillende licenties die Apple aan zal moeten vragen voor het uitzenden van programma’s. Een harde datum noemt Munster niet, maar volgens hem zouden we eind dit jaar de televisie van Apple al kunnen verwachten.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  App69

  Dat de iTV er komt lijkt mij al lang geen twijfel meer.

 • Profielfoto
  Melle

  daar zit ik eigenlijk op te wachten. Iets televisieachtigs, maar toch meer computer dan tv, maar dan toch echt geen computer. wel een tv.

  :-)

 • Profielfoto
  Wallinator

  Eind dit jaar in de VS bedoelen ze. In NL zullen we wel tot 2016 ofzo moeten wachten

 • Profielfoto
  Kdingo

  Je krijgt dan toch wel keuze uit formaten, niet iedereen wil een 50″. En Apple kennende zijn de prijzen weer erg hoog, maarja dan heb je ook wat!

 • Profielfoto
  frenz

  Ik geloof daar niets van ze kunnen niet zo snel genoeg grote aantal gebruikers bij elkaar voor krijgen zoals bij mp3 spellers of mobiel. Daar koop je elk 2 jaar wel een nieuwe van. Bij tv is de wissel om de 5 à 8 jaar?. Ik geloof dat ze het gewoon bij de huidige Apple tv houden. Lekkere goedkope hardware die op elke bestaande flat tv past. Interface via iPhone of iPod touch.

 • Profielfoto
  Xcode

  Ik heb het even aan de groenteboer op de hoek gevraagd: hij kon ’t gerucht nog niet bevestigen. Dat jullie het even weten.

 • Profielfoto
  Tov

  Mijn groenteboer wist ook nog van niets :sarcastic:

 • Profielfoto
  dinck

  Mijn kapper ook niet en de taxichauffeur had zelfs het gerucht nog niet gehoord….

 • Profielfoto
  iPredict

  Kvind dat apple er lang over doet hoe gek het ook maar klinkt.. Tegen de tijd dat die iTV uitkomt zulles apples grote vriendjes allang hun “smart tv” op de markt hebben. De geruchten van een iTV lopen immers al ruim een jaar..

 • Profielfoto
  Di May

  Heb net een Apple iTV gekocht. Is een pre.Model. Apple op zijn best. Is aanrader.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Samsung heeft Voice Control voor TV’s al geïntroduceerd vorige maand, dus zo revolutionair kan je dat opzich niet meer noemen. De kwaliteit ervan (zoals bij Siri) echter (waarschijnlijk) wel..

 • Profielfoto
  Rtaal

  Apple komt toch niet uit met zo’n tv. Apple pakt altijd een maar half werkende technologie en verbeterd het tot in de puntjes. Echter werkt een tv al perfect en is er weinig tot niks zinnigs aan toe te voegen. Ook zal apple dan veel verschillende groottes moeten maken. Bij niet iedereen past een 50″ tv overal. Ook zullen ze erg prijzig zijn. Ik ben een groot fan van de apple tv (dat doosje dat je langs je tv kan zetten), maar dit is gewoon zinloos. Ik zie niet in wat apple aan onze bestaande tv kan vernieuwen maarja het blijft apple dus misschien komen ze wel met een totale verandering van de TV maar deze kans acht ik klein

 • Profielfoto
  Richard74

  We zien het wel. Denk dat ik een iTV toch niet kan of misschien wel beter gezegd wil betalen. Want als het er komt zal het behoorlijk prijzig zijn.

 • Profielfoto
  janjaap

  Ik heb al een iTV… De Mac in m’n woonkamer met eyetv erop.. Overigens is er nauwelijks iets op, en is live tv kijken ook wel erg ‘vorige eeuw’. Dan liever uitzending gemist… Maar daar heb je ook geen tv voor nodig.. Wat moet je in vredesnaam met een iTV??

 • Profielfoto
  2eSteve

  Ik hoop niet dat ze met de smart tv’s gaan meedoen: aan browser op je tv heb je toch niks.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Apple……VERRAS ONS met een hyper moderne multi media TV met onverwachte functies, fantastisch futuristisch design en een sublieme kwaliteit.
  Zo niet…. Laat het dan maar zitten!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  En met verrassend: vooral volledige integratie met iMac iPad en iPhone. Overal waar je bent via je iPhone programma’s op je iTV kunnen opnemen/programmeren. Naadloze streaming vanaf iMac iPad en iPhone zonder rare Apple TV kastjes, dat is zo 2009. De iTV als nieuwe Mac. Draadloos toetsen bord. iTV als tv en computer en home music & movie center. Laat ons huiveren…..!!!

 • Profielfoto
  ralphneeleman

  Ik kijk er best wel naar uit

 • Profielfoto
  ralphneeleman

  Kijk op YouTube daar vind je soms wat