Apple past voorwaarden iAd aan

5 reacties

Apple heeft de voorwaarden van het iAd-systeem onlangs aanzienlijk aantrekkelijker gemaakt voor adverteerders. Hiermee hoopt Apple binnen de advertentiemarkt tegenwicht te kunnen bieden aan Google. Die laatste is nog steeds heer en meester als het gaat om advertenties op internet. Door een versoepeling van de regels van iAd, wil Apple beter concurreren.

In 2010, toen iAd werd geïntroduceerd, moesten adverteerders minimaal $1 miljoen bij Apple investeren voor een advertentie. Die grens is met ingang van dinsdag verlaagd tot $100,000. Daarnaast krijgen ontwikkelaars die gebruik maken van iAd nu een commisie van 70%, wat een stijging is van 10% ten opzichte van wat voorheen geboden werd.

Google nam vorig jaar 24% van de inkomsten voor advertenties op mobiele displays in handen en zag daarmee het aandeel groeien met 5%. Apple zag het aandeel juist dalen, van 15% naar 19%. De grootste drempel die Apple nog over moet zien komen, is de beperktheid van de blootstelling aan advertenties. Voor Apple is dat namelijk alleen mogelijk op iOS-apparaten. Vanwege het open licentiesysteem van Android is het vaak aantrekkelijker voor adverteerders om daar te investeren.

Het aantal iOS-apparaten is nog steeds groter dan Android (315 miljoen stuks tegenover 250 miljoen), maar de groei van Android is aanzienlijk. In Amerika zijn er al inmiddels meer smartphones die op Android draaien.

 

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Bert_9999

  Als ik in mijn newsfeed (facebook) op de link wilde klikken kreeg ik volgende boodschap :

  Sorry!
  De link waarop je wilt klikken, is door Facebook-gebruikers gerapporteerd als link waarmee eerder misbruik is gepleegd. To learn more about staying safe on the internet, visit Facebook’s Beveiliging Page. Please also read the Wikipedia articles on schadelijke software and phishing .

  :)

 • Profielfoto
  Vodka

  Apple zag het aandeel juist dalen, van 15% naar 19%.

  Appel reinvents mathematics

 • Profielfoto
  WietseV

  Een daling van 15% naar 19%… dat soort dalingen kan mijn budget ook wel verdragen! :sarcastic:

 • Profielfoto
  MatthieuPesesse

  Apple zag het aandeel juist dalen, van 15% naar 19%.. interessant:grin:

 • Profielfoto
  Emmaipod

  Jaja dalen nu snappen we het wel;)