Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 16 februari 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple past voorwaarden iAd aan

Apple heeft de voorwaarden van het iAd-systeem onlangs aanzienlijk aantrekkelijker gemaakt voor adverteerders. Hiermee hoopt Apple binnen de advertentiemarkt tegenwicht te kunnen bieden aan Google. Die laatste is nog steeds heer en meester als het gaat om advertenties op internet. Door een versoepeling van de regels van iAd, wil Apple beter concurreren.

In 2010, toen iAd werd geïntroduceerd, moesten adverteerders minimaal $1 miljoen bij Apple investeren voor een advertentie. Die grens is met ingang van dinsdag verlaagd tot $100,000. Daarnaast krijgen ontwikkelaars die gebruik maken van iAd nu een commisie van 70%, wat een stijging is van 10% ten opzichte van wat voorheen geboden werd.

Google nam vorig jaar 24% van de inkomsten voor advertenties op mobiele displays in handen en zag daarmee het aandeel groeien met 5%. Apple zag het aandeel juist dalen, van 15% naar 19%. De grootste drempel die Apple nog over moet zien komen, is de beperktheid van de blootstelling aan advertenties. Voor Apple is dat namelijk alleen mogelijk op iOS-apparaten. Vanwege het open licentiesysteem van Android is het vaak aantrekkelijker voor adverteerders om daar te investeren.

Het aantal iOS-apparaten is nog steeds groter dan Android (315 miljoen stuks tegenover 250 miljoen), maar de groei van Android is aanzienlijk. In Amerika zijn er al inmiddels meer smartphones die op Android draaien.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple past voorwaarden iAd aan
Sluiten