Apple is nu de twee na grootste telefoonfabrikant

9 reacties

Het goede laatste kwartaal van Apple heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf is gestegen in de wereldwijde top vijf van telefoonfabrikanten. Apple bezit nu de derde plaats en moet alleen Nokia en Samsung voor zich dulden. Het bureau IDC komt met cijfers waaruit dit blijkt.

Apple laat binnen de top 5 ZTE en LG Electronics achter zich. Apple verscheepte in het decemberkwartaal 37 miljoen telefoons, een groei van ruim 128% ten opzichte van vorig jaar. Op dat gebied is Apple zonder twijfel de leider in het klassement, met de 20,9% van Samsung als een verre tweede, die in datzelfde kwartaal 97,6 miljoen telefoons verscheepte. Het marktaandeel van Apple is op dit moment 8.7%, een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

IDC noemt het succes van de iPhone 4S als bepalend voor deze sterke groei. Nokia heeft nog steeds het marktaandeel strak in handen met een percentage van 26,6%, maar de vraag is natuurlijk hoe lang dit nog gaat duren. De gehele markt van telefoons groeide dit jaar met 6,1%, vorig jaar was dit nog 9,6%. Deze daling heeft volgens IDC te maken met de slechte macro-economische situatie en was ver beneden de prognose.

Een kleine, doch belangrijke voetnoot; bovenstaande cijfers houden niet alleen smartphones in, maar ook de zogenaamde ‘featurephones.’ Deze laatste categorie maakt voor alle vier de bedrijven (naast Apple) nog steeds het grootste gedeelte van verscheepte telefoons uit. Apple is het enige bedrijf in de lijst dat alleen smartphones maakt.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Kan me nog herinneren dat iedereen moest lachen toen steve jobs zei dat hij de grootste zou gaan worden met de iphone.

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  De iPhone wordt nooit de grootste zolang hij zo duur blijft!

 • Profielfoto
  wensink

  Twentyeyes
  Jawel let maar op android daalt ios stijgt

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Hopelijk niet:lol:

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ik hoop van niet zeg, Apple is al veel te mainstream aan het worden. ‘Think Different’, dat is precies wat mij richting Apple heeft geduwd.

  Maar gezien jullie reacties en dat jullie je OMT account in respectievelijk eind 2011 en (begin) 2012 hebben gemaakt zal dat stukje gedachtengoed jullie een worst wezen. Apple moet de grootste worden, want ik heb er 1! Tja..

 • Profielfoto
  Brabo

  Wel zeer bijzonder dat je met min of meer 1 type telefoon zo’n positie kunt verwerven.

 • Profielfoto
  kaiye88

  Aluminium het Dock Cradle Stand de lader met de USB-kabel, voor de iPhone 4 4S
  De geavanceerde USB desktop cradle kunt u een verbinding uw Apple iPhone 4 4S op uw Mac of pc.
  De cradle laadt terwijl u het toestel op een gunstige positie.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Boven mij: dat de iPhone zo duur is, is ook een reden voor.

 • Profielfoto
  ForSure

  Terecht! De rest zijn echt copieen van de iPhone, iPad. Zonder deze hadden we nog allemaal gezeten aan de 33-e update van Nokia, die nog minder klantvriendelijk was geworden….even je password veranderen en je was zomaar een half uur verder!!