Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 24 februari 2012

Apple gaat luisteren naar aandeelhouders

Op de eerste aandeelhoudersvergadering na het overlijden van Steve Jobs is het duidelijk geworden dat er onder de leiding van Tim Cook een andere wind begint te waaien binnen het bedrijf. Nadat grootaandeelhouders meermalen tevergeefs hadden aangegeven een vinger in de pap te willen hebben in het benoemingsbeleid van bestuurders, is hun wens tijdens een aandeelhoudersvergadering gisteren in Cupertino door Tim Cook ingewilligd.

Aandeelhouders moeten over benoemingen geconsulteerd worden en alleen als een meerderheid van de aandeelhouders het eens is met een benoeming, dan mag iemand lid worden van de board of directors. Om meteen de daad bij het woord te voegen zijn tijdens dezelfde vergadering alle bestaande bestuurders door de aandeelhouders herkozen. Gore, Iger, Levinson, Campbell, Drexler, Jung en Sugar waren akkoord gegaan om vrijwillig af te treden wanneer ze geen meerderheid haalden.

De aandeelhouders waren ook benieuwd of Apple met plannen zou komen voor de $ 90 miljard cash die ze nog in een oude sok hebben zitten. Een leuk dividendje voor aandeelhouders? Het terugkopen van aandelen? Aankondigingen van acquisities in het mediawereldje? Helaas voor ons, maar Tim hield z’n kaken stevig op elkaar en liet alleen los dat Apple alle opties onderzoekt. Ondanks protesten voor de deur is een betere betaling van Chinese arbeiders is niet ter sprake gekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple gaat luisteren naar aandeelhouders
Sluiten