Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 22 februari 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple bouwt groen datacentrum in Oregon

Minder dan een jaar geleden opende Apple een immens datacenter in North Carolina en lijkt van plan er nog een tweede naast te bouwen. Toch is dat niet genoeg voor het bedrijf dat steeds meer (i)Clouddiensten aanbiedt. Daarom is Apple van plan om een nieuw datacentrum te bouwen in Oregon.

De lokale nieuwssite KTVZ.com meldt dat Apple bevestigd heeft een gebied aangekocht te hebben van bijna 65 hectare en van plan is daar een datacentrum op te bouwen. Over de verdere invulling is niets bekend, buiten de melding van een woordvoerder van Apple dat het een ‘groen’ complex zal worden.

Wat Apple precies onder groen laat zich raden. Het gaat hier voornamelijk om het gebruik van elektriciteit die op een milieuvriendelijker wijze is opgewekt. In het 2012 Facilities Report dat enkele dagen terug verscheen maakte Apple al bekend bezig te zijn met het ‘groener’ maken van het datacentrum in North Carolina. Hier is het bedrijf bezig om het grootste private zonnecelpark én een eigen brandstolcelcentrale te bouwen om zo eigen energie op te kunnen wekken zonder CO2-uitstoot.

Apple heeft waarschijnlijk voor Oregon gekozen voor het nieuwe datacentrum vanwege een belastingvoordeel voor bedrijven die datacentra in de staat openen. Eerder ging Facebook al in op dat lokkertje en opende een groot datacentrum op steenworp afstand van Apple’s locatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple bouwt groen datacentrum in Oregon
Sluiten