Apple bouwt groen datacentrum in Oregon

8 reacties

Minder dan een jaar geleden opende Apple een immens datacenter in North Carolina en lijkt van plan er nog een tweede naast te bouwen. Toch is dat niet genoeg voor het bedrijf dat steeds meer (i)Clouddiensten aanbiedt. Daarom is Apple van plan om een nieuw datacentrum te bouwen in Oregon.

De lokale nieuwssite KTVZ.com meldt dat Apple bevestigd heeft een gebied aangekocht te hebben van bijna 65 hectare en van plan is daar een datacentrum op te bouwen. Over de verdere invulling is niets bekend, buiten de melding van een woordvoerder van Apple dat het een ‘groen’ complex zal worden.

Wat Apple precies onder groen laat zich raden. Het gaat hier voornamelijk om het gebruik van elektriciteit die op een milieuvriendelijker wijze is opgewekt. In het 2012 Facilities Report dat enkele dagen terug verscheen maakte Apple al bekend bezig te zijn met het ‘groener’ maken van het datacentrum in North Carolina. Hier is het bedrijf bezig om het grootste private zonnecelpark én een eigen brandstolcelcentrale te bouwen om zo eigen energie op te kunnen wekken zonder CO2-uitstoot.

Apple heeft waarschijnlijk voor Oregon gekozen voor het nieuwe datacentrum vanwege een belastingvoordeel voor bedrijven die datacentra in de staat openen. Eerder ging Facebook al in op dat lokkertje en opende een groot datacentrum op steenworp afstand van Apple’s locatie.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  iPredict

  Al gore en steve waren duidelijk vrienden. Zijn de iBikes trouwens nog ingevperd bij de nieuwe campus?

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Een groen datacentrum zal wel opvallen tussen de andere gebouwen. Kost wel een hoop verf, dat zeker.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Vroeg me toevallig gisteren nog af wat er gebeurd als de stroom uitvalt in het huidige datacenter, zeg voor een slordige 24 uur.. Hebben ze daar voldoende voorzieningen om zelfvoorzienend te zijn? ’t is namelijk een flink complex, enkele uren kan ik nog inkomen, maar daarna zullen er toch de nodige tankwagens met brandstof heen en weer moeten rijden om generators te laten draaien, zou je zeggen..

 • Profielfoto
  koen

  Oregon => O, Groen!

 • Profielfoto
  Лукас

  In North Carolina hebben ze eerst een half bos moeten kappen om dat datacenter te kunnen bouwen. Als ze groen willen doen zijn ze nu al te laat.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  “Apples to Oregon” is trouwens een aardig kinderboek (voor de Apple-fanaat die zijn kleine kinderen wil voorlezen):smile:

 • Profielfoto
  Gogol

  Klimaatneutraal datacenter. Krijgen we steeds meer bomen voor terug.

 • Profielfoto
  robinberg