Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 2 februari 2012

4G iPad en iPod nano met camera?

Soms hoeft nieuws niet nieuw te zijn om toch nieuwswaarde te hebben. Dat geldt bijvoorbeeld voor twee berichten die gistern opdoken. Hierin worden specificaties genoemd van de volgende generaties iPad en iPod nano waar al eerder over geschreven is. De nieuwswaarde zit ‘m in dit geval dan ook meer in de bevestiging: de iPad krijgt een A6-processor en de iPod nano een camera.

BGR heeft foto’s in handen gekregen waarop niet veel meer te zien is dan de app iBoot die op een nieuw model iPad draait. Dit programma geeft diagnostische informatie over het apparaat. Op de foto’s valt te lezen wat we eigenlijk al vermoedden: de iPad draait op een quadcore A6 processor. De huidige iPad maakt gebruik van een dualcore A5 chip.

Ook is te zien dat er twee modellen zijn: één met WiFi en één met alle soorten mobiel internet die je maar kan bedenken: 3G GSM en CDMA én 4G LTE. Nu zijn er nog drie modellen iPad: WiFi, WiFi + 3G GSM en WiFi + 3G CDMA (een standaard die in de VS gebruikt wordt). Het combineren van een GSM- en CDMA-chip gebeurde voor het eerst in de iPhone 4S. Met 4G LTE-verbindingen heeft Apple nog geen ervaring.

iBoot screenshot (via BGR)

Tegelijkertijd heeft de Chinese website MIC Gadget foto’s getoond van een prototype iPod nano. Ook hierop is iets te zien waar al langer geruchten over rondgingen, namelijk dat Apple een camera in de nano probeert te bouwen. Volgens MIC Gadget, die zich baseert op bronnen binnen de fabriek waar de iPod gemaakt wordt, wil dit echter nog niet zo lukken. Met name het diafragma van de lens geeft problemen waardoor foto’s overbelicht zijn. De verdere buitenkant én de nieuwe software van dit model iPod nano is volgens de site al wel klaar. Zodra het lensprobleem is opgelost kan er dan ook begonnen worden met de massaproductie van de iPod.

iPod nano met camera (via MIC Gadget)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4G iPad en iPod nano met camera?
Sluiten