Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 29 januari 2012

Wisconsin koopt iPad’s, Microsoft betaalt

“Doet u maar 1400 iPad’s. 600 nu, 800 later dit jaar. De rekening van 700.000 dollar? Stuur die maar naar Microsoft!” Dit wonderlijke voorval klinkt misschien als fictie, maar er zit een kern van waarheid in. De Amerikaanse staat Wisconsin gaat écht 1400 iPad’s kopen en Microsoft gaat er écht voor betalen.

Het benodigde geld is onderdeel van een schikking tussen Microsoft en Wisconsin. De Staat voerde een lange rechtszaak tegen de software-gigant omdat die consumenten teveel zou hebben laten betalen voor software. Dergelijke rechtszaken zijn in alle Amerikaanse staten gevoerd, maar nergens anders heeft dat geleid tot de 80 miljoen dollar die Microsoft aan Wisconsin moet betalen. 3,4 miljoen dollar van de schikking heeft de staat beschikbaar gesteld om meer technologie de klas in te krijgen.

Het Madison Schooldistrict heeft besloten om hun toegewezen deel van dit budget aan 1400 iPad’s uit te geven. Volgens Bill Smojver van het district was de keuze voor iPad’s makkelijk. Ze zijn mobieler, eenvoudiger te bedienen en goedkoper dan laptops. Daarnaast verwacht hij veel van het nieuwe iTunes U en iBooks textbooks.

Volgens onderwijsinspecteur Sue Abplanalp van het Madison schooldistrict is men op het idee gekomen door een succesvolle proef in Chicago te volgen. Daar bleken leerlingen met iPad’s meer betrokken te blijven in de klas en daardoor beter te presteren.

En zo zullen komend schooljaar honderden Wisconsinse pubers iPad’s op school gaan gebruiken, met dank aan Microsoft.

Reageer op artikel:
Wisconsin koopt iPad’s, Microsoft betaalt
Sluiten