Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 10 januari 2012

Wat verdient een CEO bij Apple?

Op de vraag wat een CEO bij Apple verdiende was de afgelopen jaren een eenvoudig antwoord te geven: niet veel. Het was een publiek geheim dat Steve Jobs zich één dollar per jaar liet uitbetalen voor zijn werk als voorman van Apple. Maar is die traditie overgenomen door zijn opvolger Tim Cook? Nee, zo blijkt uit een overzicht dat Apple voor investeerders online heeft gezet.

Op Cook’s salarisstrookje staat elke maand een bedrag van 75.000 dollar, wat neerkomt op 900.000 dollar op jaarbasis. Geen slecht inkomen voor een man alleen. Daar houdt het echter nog niet op. Met een aandeelpakketje hier en een welkomsbonusje voor z’n nieuwe positie daar komt het totale bedrag dat deze ‘confirmed bachelor’ in 2011 binnenharkte op $376.180.000.

Vorige week werd al bekend dat Tim Cook dit jaar de kans krijgt om een gedeelte van zijn aandelenpakket te verzilveren. Tegen de huidige koers (die gisteren een absoluut hoogtepunt bereikte) komt dat neer op nog eens meer dan 100 miljoen dollar. En daarmee zou Tim Cook zomaar het lijstje van best-verdienende singles aan kunnen voeren. Golddiggers, start your seducing.

Reageer op artikel:
Wat verdient een CEO bij Apple?
Sluiten