RTL komt met gratis iPad-krant

18 reacties

RTL komt morgen met de eerste editie van RTL Nieuws 365, een interactieve krant voor de iPad die dagelijks gevuld zal worden met nieuws, sport en entertainment. De krant moet een crossmediale aanvulling worden op de televisieprogramma’s die RTL maakt. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de redacties van RTL Nieuws, Boulevard en het vorig jaar aangekochte Buienradar.nl. Daarnaast zijn er vier redacteuren aangesteld voor RTL Nieuws 365.

Naast het nieuws ‘waar mensen over praten’ biedt de krant columns van nieuwslezer Rik Nieman en voormalig NRCnext-columnist Marcel van Roosmalen. Albert Verlinde zorgt voor de nodige roddel en achterklap. Verder wordt de krant gevuld met ingezonden video’s, ‘het dier van de dag’ en vooral veel mooie foto’s, zo zegt hoofdredacteur Harm Taselaar.

RTLNieuws-365 (via Emerce)

Er was een jaar nodig om RTL Nieuws 365 te maken. Men heeft inspiratie gehaald uit een Amerikaanse iPad-krant. Waarschijnlijk wordt hiermee The Daily bedoeld. Deze krant werd vorig jaar gelanceerd door Rupert Murdoch’s Newscorp. In tegenstelling tot The Daily zal RTLNieuws-365 echter gratis zijn. Inkomsten moeten dus volledig uit advertenties gehaald worden. Volgens Emerce kunnen er daarom advertenties over het volledige scherm in de krant verschijnen. Ook zouden zogenaamde advertorials in de toekomst mogelijk zijn.

RTL Nieuws 365 is vanaf morgen verkrijgbaar als app in de iTunes Store. Wij denken dat RTL nieuwslezer en vriend van OMT Jan de Hoop al staat te popelen om ‘m te downloaden!

https://www.youtube.com/watch?v=wkI47Iu2Gy8

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Xcode

  Als ze het goed doen dan is dit de doodsteek van de digitale betaalversies van de bekende Nederlandse kranten. Alhoewel, Nu.nl heeft ze ook nog niet van de kaart geveegd.

 • Profielfoto
  J-vision

  Leuke toevoeging en interessant voor onderweg in het openbaar vervoer. Hoop dat ze de kracht van interactie zullen gebruiken.

 • Profielfoto
  Cieltjuh

  Waarvoor komt ie er niet voor op de iPhone?

 • Profielfoto
  MEEUW

  EXTRA EXTRA ….. ? ? ?
  Wat is er zo extra aan? Je hebt de ipad app nog geen eens gezien….
  Krijgen jullie er geld voor ofzo om hier aandacht aan te besteden ? (of mocht ik dat niet vragen Hansi2124? Niet nuttig genoeg ? )

  Als het net zo’n waardeloze app word als topchef dan hoef je hier geen aandacht aan te besteden.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Allemaal leuk, allemaal aardig, maar dit soort ‘koppensnellers”-krantjes zal de kwaliteit van kranten als ’t NRC, Volkskrant of Trouw nimmer evenaren. Er is dus wel degelijk bestaansrecht voor de bekende kranten.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Nieuwswaardig voor OMT? Ik vind van niet..

  Of in lijn met voorgaande (Facebook) berichtgeving: Dislike :thumbsdown:

 • Profielfoto
  derkhove71

  En gratis een bult reclame…

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Leuk! Hopelijk gaan ze objectief nieuws brengen en er niet te veel hun eigen mening aan toevoegen zoals bij de RTL’s nu het geval is….

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Wat gebeurde er nou eigenlijk in dat filmpje,… ?

 • Profielfoto
  Switched

  @MEEUW

  Haal eens een paar keer diep adem en doe ff rustig…

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Ik heb een abonnement op The Daily, en dat bevalt goed.
  Maar als RTL het voor elkaar krijgt om een nieuws-app te maken op dat niveau, en dan met de focus op de hele wereld, is het een aanwinst, The Daily is wel erg op Amerika gericht.
  Maar Albert Verlinde….brrrrr

 • Profielfoto
  casperrrrrrr

  (of mocht ik dat niet vragen Hansi2124? Niet nuttig genoeg ? ).

  Doe eens normaal. Ga lekker ergens anders de troll uit lopen hangen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Natuurlijk is niet nieuws voor iPad bezitters en dus voor OMT. Leuk initiatief van RTL, maar als ik het zo hoor dan kan het niet anders dan dat de kwaliteit zwaar beneden peil zal zijn en het niveau van De Pers of Metro niet eens zal halen. 4 man redactie is helemaal niks. Dag is ongeveer net zoveel als een zondagskrantje en daar staat ook niks bijzonders in. Het dier van de dag. Nou fijn hoor. Vandaag is het poes Charley, die liefdesverdriet heeft omdat de poes van de buren is overleden. Ingestuurde filmpjes…van de mensen thuis?? Column van Rick Nieman. Benieuwd of die na een week nog iets te vertellen heeft. Dat wordt aanpoten voor Rick! Aardig idee, maar zet het dan goed op. En waarom zou daar een jaar aan gewerkt zijn? Zoiets kan je binnen een maand op poten zetten. Ik wacht nog even met mijn definitieve oordeel. Moet het eerst zien. Maar de verwachtingen zijn erg laag….

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Bedoel: natuurlijk is HET nieuws voor iPad bezitters. (kan op iPhone app niet corrigeren; wel erg kale app!)

 • Profielfoto
  Electr0n

  @Meeuw: Word jij betaald door de telegraaf om hier onrust over te zaaien bij elke Mac Forum waar jij op aangemeld bent?
  Zucht…..

 • Profielfoto
  MEEUW

  Heren, als er een telegraaf kop boven een OTM artikel staat, mag ik daar toch een kritische vraag over stellen ?
  En als Hansi2124 3 keer op mij reageer, dan mag ik daar toch als grapje daar op terug komen ?
  Maar nu mij de tyfus word gewenst, gaat dat me ver buiten mijn grenzen. wie moest er nu rustig adem halen switchend ? En Electr0n, benoem alle elementen eens eerst correct. zucht…
  Maar gegroet, ik ga wachten op een ziekte die me gewenst word. Ik zal wel niks meer zeggen hem typen…

 • Profielfoto
  Electr0n

  @Meeuw: Ik reageer hier op jou reactie.
  Waarom zo synisch? Is nergens voor nodig geweest.

 • Profielfoto
  puccini

  Wat is het hier gezellig he !