Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 januari 2012

RTL komt met gratis iPad-krant

RTL komt morgen met de eerste editie van RTL Nieuws 365, een interactieve krant voor de iPad die dagelijks gevuld zal worden met nieuws, sport en entertainment. De krant moet een crossmediale aanvulling worden op de televisieprogramma’s die RTL maakt. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de redacties van RTL Nieuws, Boulevard en het vorig jaar aangekochte Buienradar.nl. Daarnaast zijn er vier redacteuren aangesteld voor RTL Nieuws 365.

Naast het nieuws ‘waar mensen over praten’ biedt de krant columns van nieuwslezer Rik Nieman en voormalig NRCnext-columnist Marcel van Roosmalen. Albert Verlinde zorgt voor de nodige roddel en achterklap. Verder wordt de krant gevuld met ingezonden video’s, ‘het dier van de dag’ en vooral veel mooie foto’s, zo zegt hoofdredacteur Harm Taselaar.

RTLNieuws-365 (via Emerce)

Er was een jaar nodig om RTL Nieuws 365 te maken. Men heeft inspiratie gehaald uit een Amerikaanse iPad-krant. Waarschijnlijk wordt hiermee The Daily bedoeld. Deze krant werd vorig jaar gelanceerd door Rupert Murdoch’s Newscorp. In tegenstelling tot The Daily zal RTLNieuws-365 echter gratis zijn. Inkomsten moeten dus volledig uit advertenties gehaald worden. Volgens Emerce kunnen er daarom advertenties over het volledige scherm in de krant verschijnen. Ook zouden zogenaamde advertorials in de toekomst mogelijk zijn.

RTL Nieuws 365 is vanaf morgen verkrijgbaar als app in de iTunes Store. Wij denken dat RTL nieuwslezer en vriend van OMT Jan de Hoop al staat te popelen om ‘m te downloaden!

http://www.youtube.com/watch?v=wkI47Iu2Gy8

Reageer op artikel:
RTL komt met gratis iPad-krant
Sluiten