Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 januari 2012

Steve Jobs geëerd op vliegtuig

Na, tatoeages, raps en standbeelden is er wéér een niet-alledaagse manier bedacht om Apple’s oprichter en voormalig CEO Steve Jobs te eren. De initiatiefnemer is de enige luchtvaartmaatschappij uit Silicon Valley: Virgin America. De inzet: toestel N845VA, een nagenoeg nieuwe Airbus A320.

Virgin America toestel N845VA (Airbus 320)

Op de zijkant van het vliegtuig is “stay hungry, stay foolish” geschilderd. Een woordvoerder van Virgin America verklaarde tegenover MacRumors dat de slogan bedacht is door een medewerker tijdens een interne wedstrijd die het bedrijf uitschreef.

Steve Jobs maakte het zinnetje wereldberoemd tijdens zijn rede op Stanford University in 2005. Het was de wijze levensles die hij het publiek van net-afgestudeerde jongeren meegaf. Steve vertelde dat hij het zinnetje niet zelf bedacht heeft maar dat het de laatste boodschap was uit het voor hem inspirerende tijdschrift “The Whole Earth Catalog”. Na Steve’s dood op 5 oktober 2011 werd de levensles veel gebruikt in im memoriams, zo ook in de video die OMT maakte.

Reageer op artikel:
Steve Jobs geëerd op vliegtuig
Sluiten