Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 7 januari 2012

Siri zorgt voor explosieve groei dataverkeer

De digitale assistent Siri in de iPhone 4S zorgt eigenhandig voor een aanzienlijke toename in het dataverkeer bij iPhone-gebruikers. Bezitters van een iPhone 4S gebruiken in vergelijking met eerdere modellen van Apple’s telefoon twee keer zoveel data, zo meldt een studie van onderzoeksbureau Arieso.

Op het moment dat de gebruiker iets aan Siri vraagt, gaat de applicatie meteen op het web op zoek naar een geschikt antwoord, bijvoorbeeld middels zoektermen via Google en Wolfram Alpha. Dit zorgt voor een (relatief) zware belasting van het dataverkeer via de telefoon. Naast Siri wordt ook het mobiel streamen en bekijken van video gezien als verantwoordelijk voor de toename in mobiel dataverkeer. Een ander opvallend punt uit het onderzoek van Arieso; slechts 1% van de gebruikers verantwoordelijk is voor de helft van de gedownloade data.

De iPhone 4 gebruikte 1.6 meer data dan de iPhone 3G, daarentegen gebruikt de iPad 2 ruim 2.5 keer meer data dan de iPhone 3G. De verandering van het landschap binnen het mobiele dataverkeer is absoluut merkbaar, met telecombedrijven die op deze trend inspringen door prijzen voor data te verhogen aan de hand van de enorme groei van mobiel dataverkeer.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Siri zorgt voor explosieve groei dataverkeer
Sluiten