Siri binnenkort op de iPhone 4 en iPod touch?

31 reacties

In iOS 5.1 beta 3 zijn aanwijzingen aangetroffen die wijzen naar Siri op andere iOS-apparaten. Op in ieder geval de iPad 2 en waarschijnlijk ook op de iPod touch met een retinascherm is in de instellingen een tekst te vinden die over dictatie op deze toestellen gaat.

Aangezien er wel voorwaarden zijn maar de functie nog niet werkt kan het goed zo zijn dat dit een iOS 5.1-feature is en deze aangekondigd wordt tijdens de keynote voor de iPad 3. Er is alleen informatie te vinden over het dicteren en niet over Siri, zoals we het haar voornamelijk kennen. Als de tekst ook op de iPod touch met retinascherm te zien is, dan is de kans groot dat Siri ook naar de iPhone 4 komt vanwege dezelfde processor.

Waarom Apple Siri alleen aanbiedt op de nieuwste apparaten kan twee redenen hebben. Of Apple wil dat we iedere keer een nieuw toestel kopen óf Apple durfde het risico niet aan met software die nog in de beta-fase zit.

Reacties

31 reacties
 • Profielfoto
  gonny

  ‘Siri binnenkort op de iPad 2?’ zou ik logischer vinden, aangezien die aanwijzingen op de iPad zijn aangetroffen. iPhone 4 vind ik te vergezocht.

 • Profielfoto
  svenlaurens

  desalniettemin zou het leuk zijn!

 • Profielfoto
  symf

  @gonny ook op iPod zijn de aanwijzigingen gevonden, dus het zou net zo logisch zijn als op de IPhone 4;) ik zeg kom maar op met al die nieuwe features!

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  Yes! Daar hoopt ik al op. Nu nog wachten op update!

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Misschien voor de nieuwe ipod?

  Lijkt me sterk dat het naar de 4 komt.

 • Profielfoto
  Mark-D

  @Thomas18NL lijkt je sterk? De ipod touch 4g kan siri makkelijk draaien en als het naar de iphone 4 komt en de ipad kunnen ze de itouch niet laten liggen

 • Profielfoto
  Rickje

  De iTouch…ja..

 • Profielfoto
  grandijoost

  Ik las laatst een artikel over hetzelfde gerucht. Daar stond in dat het wel mogelijk was maar dat Apple het waarschijnlijk marketing gezien niet gaat doen. Waarom zou je de 4S dan moeten nemen? Meeste mensen doen gewoon de 2 jaarlijkse update. Daar bedoel ik mee dat je bij het einde van je abbo je abbo weer verlengd met een nieuwe telefoon. Dit is natuurlijk niet de bedoeling (marketing gezien). Apple wil natuurlijk (net als ieder ander bedrijf) dat zo veel mogelijk mensen je product kopen. Zeg zelf; zou jij een nieuwe auto kopen (dezelfde) maar dan nu mét Tom Tom?

 • Profielfoto
  Afroman

  iPad 2,iPhone 4 en de iPhone 4S hebben 512 MB RAM. Dit lijkt mij meer een RAM-kwestie dan echt een processorkwestie. Dat zag je ook bij de spraakherkenning bij de 3G en de 3GS. De 3Gs had meer RAM dan de 3G en kon daardoor wel spraakbesturing aan.
  Dus komt u maar!

 • Profielfoto
  rdesign

  @grandijoost
  Als die auto ook nog harder gaat, ja. Vergeet niet dat de iPhone 4s een stukkie sneller is.

 • Profielfoto
  rhvandenheuvel

  Dit is allemaal wel leuk en dit geld dan niet voor mij maar
  Wat denk je van die data limieten?
  Ik heb nog wel een oude t-mobile abbo met onbeperkt internet maar voor de nieuwe abbo’s is dit niks natuurlijk

 • Profielfoto
  pepijn-paans

  dan zijn we allen die een iphone 4S gekocht hebben weer eens lekker genaaid. vind ik een minpuntje dit

 • Profielfoto
  siouxsie

  ram die siri erin dan!

 • Profielfoto
  spacefreek

  dan zijn we allen die een iphone 4S gekocht hebben weer eens lekker genaaid. vind ik een minpuntje dit

  Ja zou toch vreselijk zijn, dan voel ik me niet meer beter dan iPhone 4 gebruikers, vond het ook al zo’n baler dat ‘ie er precies hetzelfde uitzag, dan weet niemand dat we een iPhone 4S hebben.
  Doe toch normaal..

 • Profielfoto
  soulutions

  Dat gelul over wel of niet Siri op andere Apple producten… Zolang ze niet Nederlands spreekt of verstaat, gebruik je het toch niet of nauwelijks. Het is nu hier een half functionerende gimmick op de iPhone 4s. Ik zie dus liever zo snel mogelijk een update van Siri naar Nederlands verschijnen.

 • Profielfoto
  stormychel

  Lol spacefreak:D

  Voor mij mag hij naar de iPad 2 komen hoor:) op men ouwe getrouwe 3Gs hoeft het niet:)

 • Profielfoto
  bugboy

  Siri klinkt heel leuk, maar in Nederland heb je er niets aan. Het is alleen geinig om even een avondje mee te spelen. Ik spreek redelijk goed Engels, maar wel zoals een Nederlander Engels spreekt. Dan gaat Siri toch nog wel vaak de mist in en in Nederland kun je ook de weg niet vragen. Het stond na een week alweer uit.

  Belangrijker aan de 4S vind ik de mogelijkheid van 64GB RAM en Bluetooth 4.0. De snellere processor merk je in de praktijk niet zo t.o.v. een iPhone 4.

  De komst van iTunes Match naar Nederland is groter nieuws denk ik…

 • Profielfoto
  ruben

  Maar ik wordt echt boos op apple als hij wel voor de ipod 4 en ipad2 komt maar niet voor de iphone 4

 • Profielfoto
  MacMartino

  @rqstadman
  Er zijn al zoveel mensen op de wereld boos op Apple. Vanwege hun arrogantie, garantiebeleid, ondersteuning, geslotenheid, arrogantie (of had ik dat al gezegd), updatebeleid, fabrieksbeleid (zie artikel hierna), kostenbeleid, …etcetera… dus sluit je maar aan in de lange rij. We wachten intussen geduldig af.

 • Profielfoto
  barreman

  Bij mij op de iPad 1 staat die tekst over dictatie en privacy ook. Het is dus niet alleen de iPad 2… (en iPod)

 • Profielfoto
  bram91

  @MacMartino
  .
  Toch is Apple een van de meest succesvolle bedrijven ter wereld…
  Persoonlijk heb ik ook nog nooit problemen gehad met garantie e.d.
  En ja.. bepaalde functies voor bepaalde apparaten is gewoon marketing. Er moeten ook nieuwe apparaten verkocht worden natuurlijk;-)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Laat Apple er eerst maar ’s voor zorgen dat Siri in meer talen gaat werken én dat de bijbehorende infrastructuur op poten wordt gezet c.q. in verbinding met Siri wordt gebracht.
  Want hoe goed je ook Engels spreekt (of Duits of Frans!) als je voortdurend Siri hoort zeggen “I can’t find locations in the Netherlands” is er ook geen lol aan.
  Het is ongelooflijk dat Apple zo’n onaf product uitbrengt waar het grootste deel van de wereld vrijwel niets aan heeft…! Soms lijkt Apple wel wat op oud-president George Bush, die ook lang heeft gedacht dat de wereld ophield bij de grenzen van de Verenigde Staten. Het uitbrengen van betaversies lijkt een trend te worden bij Apple en geen goede!

  Tip: als Siri niet goed luistert naar Brits Engels, zet haar dan op Amerikaans Engels, dat komt het dichtst bij onze uitspraak. En met een beetje Amerikaans overdrijven, gaat het heel wat beter.

  Siri heeft zelfs geen moeite met het geven van antwoorden op vragen waarover filosofen zich al eeuwen het hoofd breken.
  IK: What is the meaning of life?
  SIRI: That’s easy… it’s a philosophical question concerning the purpose and significance of life or existance in general.
  Waarmee de vraag in feit niet beantwoord is, maar toch wel minimaal mooi omschreven en uitgelegd!

 • Profielfoto
  McShamus

  Siri klinkt heel leuk, maar in Nederland heb je er niets aan….

  Mag ik dat voor mijzelf uit maken? Ik zou er erg mee geholpen zijn op mijn iPad2, zolang ik geen 4S of nieuwer heb. Hoe eerder het standaard in iOS zit, hoe beter.

 • Profielfoto
  Keekje

  @bugboy Bij mij werkt Siri prima! Gebruik haar elke dag voor handsfree bellen, muziek afspelen in de auto , wekker zetten, reminders maken, afspraken maken in de agenda en ga zo maar door.

  Nog niet alles werkt maar ben al er tevreden met wat ik nu heb.

 • Profielfoto
  AliO

  Zelfde geld voor mij, en dat gelul over data limiet is ook
  b*llsh*t…want zo veel data kost het echt niet! Ik heb het laatst zelf getest met mn 4s, en dat artikel van een paar dagen geleden sloeg letterlijk nergens op!

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik zou het ook wel handig vinden op de iPod touch. Hoewel niet alle commando’s werken in Nederland en dicteren in het Nederlands nog niet kan, kan je wel alle commando’s prima geven. Voor afspraken en dergelijke lijkt met het super.

 • Profielfoto
  Morse

  Uhu juist, en waar blijft dan de uniek selling point van de iPhones 4s? Nergens kortom de kans dat het op de iPhone 4 verschijnt is nihil

 • Profielfoto
  nicolaas61

  Dat zou ontzettend leuk zijn aangezien ik wel een iPod Touch 4 heb maar een iPhone 4S!

 • Profielfoto
  toineenzo

  Nou maar hopen als de update is uitgebracht dat er niet weer problemen komen met hè idervices

 • Profielfoto
  2eSteve

  Lijkt mij niet:
  Apple is een bedrijf dat je heel veel wil verkopen, kijk naar de iPhone:
  als ze dit zullen gaan doen, lijkt het mij logisch dat ze het als update voor de iPhone 4 hadden gedaan en dat hebben ze niet.:grin:
  Ik denk dus dat het eerder op VOLGENDE modellen komt dan op de oude.
  Maar mocht het op de oude komen, dan zou ik het heel leuk vinden!:lol:

 • Profielfoto
  2eSteve

  Afroman op 10 januari 2012

  iPad 2,iPhone 4 en de iPhone 4S hebben 512 MB RAM. Dit lijkt mij meer een RAM-kwestie dan echt een processorkwestie. Dat zag je ook bij de spraakherkenning bij de 3G en de 3GS. De 3Gs had meer RAM dan de 3G en kon daardoor wel spraakbesturing aan.

  De spraakherkenning wordt NIET op de 4s zelf gedaan, maar bij de servers/rekencomputers/datecentra van Apple. Het maakt dus niet uit wat voor chip of RAM je in je i-device hebt zitten.
  En zeg nou zelf, denk je echt dat zo’n SUPER GEAVANCEERDE spraakherkenning op je iPhonetje past? Moet je wel heel veel Flash in je iPhone hebben zitten.:crazy: