Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 17 januari 2012

Scott Forstall de volgende CEO van Apple?

Tim Cook heeft nog maar ‘net’ officieel de leiding van Apple overgenomen, of de volgende topman wordt alweer klaargestoomd. De volgende in lijn der opvolging is mogelijk Scott Forstall, de huidige Senior Vice President van iOS-software.

Adam Lashinky van het blad Fortune komt in zijn te verschijnen boek Inside Apple: How America’s Most Admired — and Secretive — Company Really Works met de suggestie dat Forstall wel eens de nieuwe CEO van Apple zou kunnen worden. In het boek wordt naar voren gebracht dat Forstall gezien kan worden als een “mini-Steve.” Op dit moment rapporteert Forstall direct aan Tim Cook. Het boek van Lashinsky werd niet met de medewerking van Apple geschreven en beschrijft het bedrijf vanuit een zakelijk perspectief.

Kenmerken van Forstall zijn onder andere: een ontembare honger naar kwaliteit, laserscherpe focus en de onhebbelijkheid om mensen praktsich als oud vuil te behandelen om zodoende het beste resultaat te krijgen. Inderdaad, dit zijn eigenschappen die doen denken aan wijlen Steve Jobs. Jobs bracht Forstall zelf mee toen hij van NeXT weer terug naar Apple ging. Forstall is verantwoordelijk voor een deel van de code van Mac OS en heeft nu de leiding over alles wat met iOS te maken heeft.

Reageer op artikel:
Scott Forstall de volgende CEO van Apple?
Sluiten