Bram van Dam
Bram van Dam Nieuws 4 januari 2012
Leestijd: 1 minuut

Audioprobleem iPhone laat van zich horen

Het gonst op het Support forum van Apple.com, zo meldt MacNN. Er zijn steeds meer iPhone 4S gebruikers die problemen hebben met het bellen met de telefoon. Op het moment dat er gebeld wordt kan de beller met de iPhone wel de ander verstaan maar de audio wordt niet ontvangen aan de andere kant van de lijn.

Er zijn ook al meldingen van iPhone 4 gebruikers die met hetzelfde probleem kampen. Hierdoor is conclusie makkelijk genomen dat het probleem ligt in iOS 5 en niet in een hardware fout. Het probleem komt niet elk moment voor maar lijkt af en toe zomaar op te duiken. Als de beller opnieuw belt is het probleem weer verholpen. Andere iPhone gebruikers melden dat ze het probleem meerdere malen achter elkaar hadden maar dit lijkt minder vaak voor te komen.

In de versies van iOS 5 en 5.0.1 is er nog geen teken van een oplossing voor het probleem. Apple heeft zelf ook nog niet officieel het probleem bevestigd. Op het moment zijn er wel al mogelijke oplossingen voor het probleem waaronder het gewoon terug bellen van de persoon, het gebruiken van een headset, maar Siri kan het probleem ook voor je oplossen. Als je netjes aan haar vraagt om iemand op te bellen lijkt dat ook probleemloos te werken.

Op het moment van schrijven zijn al meer dan 1,650 berichten geplaatst op het forum maar er is natuurlijk altijd ruimte om je eigen probleem er te melden. Nu maar hopen dat Apple probeert het probleem op te lossen. In ieder geval was er geen woordvoerder bereikbaar voor commentaar… zou ie ook een iPhone hebben?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Audioprobleem iPhone laat van zich horen
Sluiten