Obama eert Steve Jobs in toespraak

11 reacties

Gisteren sprak de president van de Verenigde Staten, Barack Obama, het Congress toe in de jaarlijkse State of the Union. Tijdens deze toespraak ging de president in op de huidige staat van Amerika en legde hij zijn plannen voor. Centraal stonden nieuwe voorstellen van wetten die de economie moeten stimuleren.

Voor deze plannen moet de goedkeuring van het Congress worden gehaald, voordat deze daadwerkelijk uitvoerbaar worden. Obama legde duidelijk de nadruk op het ondersteunen van creativiteit en ondernemers een eerlijke kans te geven, ook als de economie tegen zit. Obama haalde hier in het speciaal Steve Jobs aan, als zijnde een nemer van risico’s en een ondernemer waar er meer van moeten zijn.

You see, an economy built to last is one where we encourage the talent and ingenuity of every person in this country. That means women should earn equal pay for equal work. It means we should support everyone who’s willing to work; and every risk-taker and entrepreneur who aspires to become the next Steve Jobs.

De weduwe van Steve Jobs, Laurene Powell-Jobs, was door de First Lady Michelle Obama persoonlijk uitgenodigd om de toespraak bij te wonen.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Aidovive

  Een indrukwekkende speech van Obama. Ben wel benieuwd of het invloed heeft gehad op de peilingen van de aanstaande verkiezingen.

 • Profielfoto
  spacefreek

  *klap klap klap klap*

 • Profielfoto
  Marius1976

  Ik heb niet zo heel veel verstand van politiek. Maar één ding weet ik wel: deze man (Obama) heeft in ieder geval de gave om op een warme, betrokken wijze invulling te geven aan het begrip leiderschap. Hij is een èchte President van de Verenigde Staten. Iets wat ik bij de Bush-clan nooit heb gezien iig.

 • Profielfoto
  Kdingo

  Dit is een erg lang filmpje, op welke tijd wordt er dan over Steve gepraat?

 • Profielfoto
  Aidovive

  Op exact 26min haalt hij Steve Jobs aan….

 • Profielfoto
  Bart01

  Leuk filmpje maar wel vermoeiend, elke 5 minuten opstaan om te klappen:wink:

 • Profielfoto
  koen

  Laurene Powell-Jobs was wel erg lang, ongemakkelijk in beeld.

 • Profielfoto
  koen

  Obama sprak zich trouwens ook uit tegen bedrijven die fabrieken in andere landen gebruiken.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Vraag hoe me af hoe het nu gaat met Laurene.. Ze ziet er oud uit.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Echt een smerige PR-actie van die Obama. Je confronteert haar eerst met overleden echtgenote en zet vervolgens 20 seconde een camera op haar gezicht in de hoop dat er tranen komen. Een camera op je gericht is al ongemakkelijk en dan ook nog tegelijkertijd geconfronteerd worden met een beeltenis van je overleden dierbare op een groot scherm.. ze houdt zich nog sterk.
  Die Obama is waarschijnlijk nog steeds pissed dat Jobs hem als softy wegzet.

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  Vrouwen gelijke kansen en gelijk salaris? Dan ook geen deeltijd werken, vaker ziekmelden of zwangerschapsverlof! Dat is namelijk de reden dat vrouwen minder betaald krijgen, er is een grotere kans dat ze “uitvallen”, en dat kun je nou net niet gebruiken bij belangrijke (goedbetaalde) functies.