Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 11 januari 2012

‘Nieuwe iPad zwerft rond op CES’

Ondanks Apple’s afwezigheid barst de Consumer Electronics Show in Las Vegas bijna uit zijn voegen van Apple-gerelateerd nieuws. Het betreft hier doorgaans accessoires voor Mac en iOS maar volgens sommigen zwerft er ook iets nieuws van Apple zelf rond: de volgende generatie iPad.

Jeremy Horwitz, redacteur voor de website iLounge, zegt een pre-productiemodel van een nieuwe iPad te hebben vastgehouden op CES. Het zou gaan om een niet-werkend model dat waarschijnlijk bedoeld is voor fabrikanten van beschermingshoezen voor de iPad. Volgens Horwitz is het model nagenoeg identiek aan de iPad 2. Pas na een grondige inspectie ontdekte hij dat deze iPad ongeveer 1 millimeter dikker is en een iets grotere cameralens aan de achterkant heeft. De knoppen zitten op de zelfde plek als bij de iPad 2 

De iets dikkere buitenkant en grotere cameralens komen overeen met eerdere geruchten rond de iPad 3. Toch klinkt het misschien als een (te) sterk verhaal dat een waarheidsgetrouwe mock-up van de volgende iPad rondzwerft op een beurs voor consumentenelectronica. Vorig jaar gebeurde echter precies hetzelfde toen opnieuw Jeremy Horwitz een mock-up van de iPad 2 in handen kreeg. Twee maanden later kwam dat model op de markt.

Overigens durft Horwitz zelf niet te zeggen dat hij de iPad 3 in handen heeft gehad. De verschillen met de iPad 2 zijn volgens hem zo klein dat Apple het nieuwe model wellicht de 2S of 2HD zal gaan noemen. Ook vraagt hij zich af in hoeverre de mock-up overeen zal komen met het uiteindelijke model aangezien deze volgens zijn inschatting ongeveer een half jaar oud is.

Reageer op artikel:
‘Nieuwe iPad zwerft rond op CES’
Sluiten