Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 januari 2012
Leestijd: 1 minuut

Next up voor iOS 5: ‘The’ Social Network?

Onlangs heeft Apple een nieuwe beta vrijgegeven voor iOS 5. Hierin zijn verwijzingen te vinden naar de volgende generatie iPad, maar laten we eerlijk zijn… daar kijkt natuurlijk niemand meer van op. Wel interessant was de ontdekking dat het in iOS beta 5.1 mogelijk is om Facebook-profielen toe te voegen aan contacten in het adresboek.

Geruchten over de integratie van Facebook in iOS gaan al jaren rond. Ooit werd gedacht dat de functionaliteit al in iOS 4 ingebouwd zou worden. Dit zou echter op het laatste moment niet doorgegaan zijn omdat het Apple en Facebook tóch niet gelukt was om een overeenkomst te sluiten. Wellicht dat de angst voor de gezamenlijke concurrent Google, dat in 2011 met Google Plus uitkwam, beide partijen alsnog bij elkaar gebracht heeft.

Tot nu toe is Twitter het enige sociale medium dat standaard door iOS 5 ondersteund wordt. Zo is het mogelijk om Twitter-accounts van contacten toe te voegen in het adresboek. Ook kunnen bijvoorbeeld foto’s of filmpjes direct naar Twitter gestuurd worden vanuit verschillende apps in iOS. In de iOS 5.1 beta zijn tot nu toe alleen aanwijzingen voor Facebook-integratie in het adresboek gevonden. Of het ook mogelijk wordt om direct content naar je eigen Facebook-account te sturen is nog niet duidelijk.

Facebook in iOS, wat vind jij ervan… like?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Next up voor iOS 5: ‘The’ Social Network?
Sluiten