Next up voor iOS 5: ‘The’ Social Network?

41 reacties

Onlangs heeft Apple een nieuwe beta vrijgegeven voor iOS 5. Hierin zijn verwijzingen te vinden naar de volgende generatie iPad, maar laten we eerlijk zijn… daar kijkt natuurlijk niemand meer van op. Wel interessant was de ontdekking dat het in iOS beta 5.1 mogelijk is om Facebook-profielen toe te voegen aan contacten in het adresboek.

Geruchten over de integratie van Facebook in iOS gaan al jaren rond. Ooit werd gedacht dat de functionaliteit al in iOS 4 ingebouwd zou worden. Dit zou echter op het laatste moment niet doorgegaan zijn omdat het Apple en Facebook tóch niet gelukt was om een overeenkomst te sluiten. Wellicht dat de angst voor de gezamenlijke concurrent Google, dat in 2011 met Google Plus uitkwam, beide partijen alsnog bij elkaar gebracht heeft.

Tot nu toe is Twitter het enige sociale medium dat standaard door iOS 5 ondersteund wordt. Zo is het mogelijk om Twitter-accounts van contacten toe te voegen in het adresboek. Ook kunnen bijvoorbeeld foto’s of filmpjes direct naar Twitter gestuurd worden vanuit verschillende apps in iOS. In de iOS 5.1 beta zijn tot nu toe alleen aanwijzingen voor Facebook-integratie in het adresboek gevonden. Of het ook mogelijk wordt om direct content naar je eigen Facebook-account te sturen is nog niet duidelijk.

Facebook in iOS, wat vind jij ervan… like?

Reacties

41 reacties
 • Profielfoto
  koenvisser

  Graag, aangezien ik Twitter niet gebruik.

 • Profielfoto
  AlphaKilr

  Lijkt me leuk. Doe maar!

 • Profielfoto
  R_SiMoN

  ja eigenlijk wel! facebook is een stuk persoonlijker dan Twitter! maar natuurlijk gebruik ik beide. Ik zou alvast blij zijn!

 • Profielfoto
  The JM

  Lijkt me alleen handig voor het automatisch invullen van contactfoto’s.

 • Profielfoto
  LompeRick

  En automatisch vullen van foto’s werkt al in de FB app…

 • Profielfoto
  GT1988

  He nee.. Waarom? Lekker commercieel weer. Zit toch ook niet in OS X. Zijn die gebruikers minder sociaal? Doodgegooid word je met Facebook. Ik zie het nut er gewoon totaal niet van in.

 • Profielfoto
  polansky

  Ach, net als Twitter is Facebook eigenlijk gewoon voor aandachtsverslaafden.
  De jeugd weet niet eens meer wat ‘echte’ vriendschap inhoud, daarentegen geloven ze heilig dat digitale vrienden je leven pas echt verrijken…

 • Profielfoto
  Headphonez

  Prima maar dan wel een optie de functies uit en aan te schakelen, hoe vol moet de ‘popup’ worden wanneer je op Deel klikt, sinds AirPrint en Twitter begint het aardig vol te raken.

 • Profielfoto
  maarten1909

  Ik heb het liever niet. Twitter is prima maar Facebook is onnodig.

 • Profielfoto
  jptje93

  @polansky
  Daar zal “de jeugd” vanzelf achter komen als ze niemand meer hebben

  Ontopic:
  Van mij een like, slechter wordt het er niet van en makkelijker waarschijnlijk wel dus why not?

 • Profielfoto
  f.zijlstra

  Ja, moet erin! als ik een foto maak met m’n iphone en die op Facebook wil zetten is dat veel te omslachtig. Daarbij vraagt men tegenwoordig elkaars Facebook-gegevens om elkaar op te zoeken en contact te houden. Dus waarom niet een space aan kunnen maken in adresboek ervoor?

 • Profielfoto
  Myke

  Toch niet nodig… Je kunt je Twitter-account koppelen met die van Facebook. Dus elke foto, tweet etc die je plaatst op twitter via iOS komt dan ook op Facebook…

  @polansky sommige jongeren hebben nog wel ‘echte’ vrienden!!!

 • Profielfoto
  DJMischaa

  @polansky
  Uit cijfers van een onderzoek in 2011 blijkt dat de meeste Facebook gebruikers in de leeftijdscategorie van 24 – 34 jaar zit. Dit noem jij dus de ‘jeugd’. Aandachtsverslaafden zou ik het ook niet noemen, veel familie die ver van elkaar weg woont gebruikt Facebook om te communiceren. Wat dan een ‘echte’ vriendschap betekend? Dat heeft niks met het feit te maken dat je Facebook gebruikt. Beetje onzinnige reactie.

  Ontopic:
  Ik vind het best een leuk idee, al je contacten gelijk een profielfoto in je adressenboek lijkt me ook wel fijn, nu is het af en toe wel, af en toe niet.

 • Profielfoto
  PretPedKadet

  Sociale media is ontzettend belangrijk en zal een steeds grotere rol gaan spelen. Of je het nou leuk vind of niet. Bovendien kan je zelf bepalen of je een facebook-account hebt; heb je er geen dan valt er niks te importeren en heb je er geen last van.

 • Profielfoto
  MacBeer2

  Ik wil Hyves integratie!:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Integratie lijkt mij prima, zolang je adresgegevens maar niet doorgestuurd worden. Maar meer eenvoudige mogelijkheden voor versturen foto’s en video’s naar Facebook lijkt me prima. Wat een aantal mopperpotten hier zeg. Die hebben Facebook denk ik nog nooit gebruikt. Een auto is ook niet nodig als je hem niet hebt en nooit gehad hebt. Maar áls je hem eenmaal hebt, is het verschrikkelijk makkelijk. Natuurlijk moet digitale vriendschap nooit in de plaats komen van echte vriendschap, maar voor het contact houden met familie, vrienden of bekenden is Facebook ideaal. Zonder dat het veel tijd kost, zie je wat van elkaar en is het heel eenvoudig even te reageren of een afspraak te maken.
  Ik heb door Facebook vrienden teruggevonden die ik al bijna 30 jaar uit het oog verloren was! Sommigen aan de andere kant van de wereld! Gevonden in 10 seconden! En ik heb persoonlijk contact kunnen leggen met mensen in de muziek die ik erg waardeer – overal ter wereld. Dat is ook Facebook. Over de hele wereld mensen vinden en contact houden op een makkelijke manier. Integratie met iOS 5 en ja ook met Mac OS X (maar daar kunnen we op wachten) lijkt mij dus belangrijk!

 • Profielfoto
  Afroman

  Toedeloe privacy

 • Profielfoto
  Makkiej

  lol @ hyves..
  Ik denk dat facebook bij twitter gezien heeft hoeveel aanmeldingen het opgeleverd heeft sinds ze in iOS zitten dat ze het nu wel waard vinden om er ook in opgenomen te worden. Ik vind et prima:) doe er niet super veel mee, kijk alleen mn feed, net als twitter, helaas komt die nog niet binnen gestreamed op je lockscreen.

 • Profielfoto
  Needler

  Bouw maar in. Dat maakt het delen een stuk makkelijker!

 • Profielfoto
  spacefreek

  Lijkt me alleen handig voor het automatisch invullen van contactfoto\’s.

  Bedankt, hoef ik het niet meer te typen :sarcastic:

  Mensen die piepen over privacy: Deze functie krijgt ongetwijfeld een duidelijke aan-uit switch, dus wat is precies je punt..

 • Profielfoto
  MacJelle

  Doe als bejaarde (46) niks met facebook, dus het zal mij m’n bips oxideren.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Als je het maar uit kunt schakelen, dan vind ik alles best.

 • Profielfoto
  DJDNS

  Als het maar niet zo kloten is opgezet net als HTC, dat is echt niets…..

 • Profielfoto
  Churchil

  Facebook contact kan je ook al nu toevoegen in je adresboek. Als je onderaan bij een contactpersoon op + drukt voor een nieuw veld krijg je in eerste instantie “Twitter” te zien, druk op Twitter en je krijgt diverse andere social media waaronder Facebook te zien.

 • Profielfoto
  vogel

  @Afro, google je weleens? Die privacy van je ben je al jaren kwijt…
  Dat met die Facebook ondersteuning zit al tijden in Android ingebakken dus van dat systeem weet je zeker dat het toedeloe privacy is. :sarcastic:

 • Profielfoto
  klaasb

  waar blijft de verregaande integratie met Ping??:D

 • Profielfoto
  iPredict

  Eerlijk gezegd, vind ik sociale netwerken niks met het OS te maken hebben. Twitter is dan ook een van de weinige features van iOS die ik ronduit ‘jammer’ vind.

  Ik zal er maar van genieten dat onze contactenlijst nog clean en lokaal is, nu het nog kan.

 • Profielfoto
  mymac

  Doe maar, dan is alles gelijk in sync. Twitter integratie vind ik juist wél praktisch. Ik kan een foto vanuit de foto app meteen delen, ideaal. Ook heeft ieder persoon direct een up-to-date foto met FB integratie.

 • Profielfoto
  Diastro

  Like! Te gek idee.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  @Polansky: I agree, ook al ben ik dan die jeugd!

  @GT1988: Facebook integratie zit niet in OS X maar wel in iPhoto bijvoorbeeld.

 • Profielfoto
  aknetsch

  Hmm als ik heb niet al te beste ervaringen ermee op windows mobile. Het is in mijn geval niet zo dat ik met al mijn fb vrienden contact heb. Als al die fb vrienden in het adresboek komen wordt het zon zoekwerk, ik hou mijn adresboek zelf lekker schoon met mensen waar ik geregeld contact mee heb.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  In mijn FB App op mijn iPhone is de hele lijst met vrienden ineens verdwenen. Vrienden zijn er nog, alleen lijst is helemaal leeg. Dus lastig zoeken. Hoe het komt weet ik niet. Heb al Feedback gestuurd

 • Profielfoto
  Bramvt

  De synchronisatie naar je contacts wordt al aangeboden in de FB app, dus hoop dat de integratie wel verder dan dat gaat..

 • Profielfoto
  exilim

  Twitter is handig, echter het nut van facebook zie ik niet direct. Ik begrijp überhaupt de enthousiasme van velen over facbook niet, want ik vind facebook waardeloos. Die hinderlijke reclame, saaie inrichting enz. spreekt mij totaal niet aan.

  Ik zou eerder nog denken aan een Google+ intergratie… echter dat zie ik niet zo snel gebeuren.

 • Profielfoto
  Retyro

  “Wel interessant was de ontdekking dat het in iOS beta 5.1 mogelijk is om Facebook-profielen toe te voegen aan contacten in het adresboek.”

  Sorry hoor, maar dit noem ik geen nieuws. Deze mogelijkheid bestaat namelijk al in iOS 5.0 en 5.0.1

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Facebook, Twitter, Google+, Hyves… whatever. Allemaal eens geprobeerd en daarna nooit meer gebruikt. Maar ja, ik heb dan ook geen sociaal leven natuurlijk ;).

 • Profielfoto
  Emielgroendijk

  Ik vind het super chill om al mijn facebookcontacten in me android telefoon te hebben dus ik ben voor!

 • Profielfoto
  joostlefeber

  Ik ook op m’n Windows Phone, heel handig om dat allemaal geintregeerd te hebben. Ben ook voor!

 • Profielfoto
  Giotto

  Mooi gekeken naar windows phone werkt perfect.
  Niet zo innovatie van apple…

 • Profielfoto
  Baronvandedem

  Ik weet niet hoe groot jullie apple nerd gehalte is, maar een beetje apple nerd weet dat je al facebook gegevens in je apple contacten kunt plaatsen op je iPhone. Check jullie iPhones maar en bij wijzigen bij contacten onder twitter staat ‘tada’ facebook.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Beste Baron…..dat is de button voor FaceTime, heel iets anders dan FaceBOOK!