Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 10 januari 2012

Groen licht voor iTunes Match in Nederland

Er is een overeenkomst gesloten tussen Apple en Buma Stemra voor de uitrol van iTunes Match in Nederland. Dat heeft Buma/Stemra zojuist bekend gemaakt. In een tweet zegt de belangenbehartiger voor muziekauteurs dat de dienst beschikbaar komt voor Nederland zodra Apple op de ‘live knop’ drukt.

Eind vorig jaar werd iTunes Match geïntroduceerd in een groot deel van West-Europa, maar niet in Nederland. Al snel bleek dat nog-niet afgeronde onderhandelingen met Buma Stemra de reden was voor het ontbreken van Nederland in de lijst met iTunes Match-landen.

Of iTunes Match binnenkort al beschikbaar komt in Nederland, of dat Apple wacht met de uitrol tot er meer landen tegelijkertijd aangesloten kunnen worden is niet duidelijk. We houden het voor je in de gaten. Tot die tijd kan je nog eens rustig nalezen of iTunes Match iets voor jou is.

Reageer op artikel:
Groen licht voor iTunes Match in Nederland
Sluiten