Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 5 januari 2012

Multi-touch kost Apple vijf miljoen

Wat koop je vandaag de dag nog voor vijf miljoen dollar? Een ritje in een Russische straaljager misschien, of wat dacht je van je eigen Texaanse gevangenis? Apple heeft het bedrag net uitgegeven, maar wel aan belangrijker zaken: multi-touch patenten.

Met de betaling van 5 miljoen dollar heeft Apple een regeling getroffen met het Taiwanese Elan Microelectronics. Dat bedrijf spande bijna drie jaar terug een rechtszaak aan omdat Apple gebruik zou maken van twee multi-touchpatenten die Elan in handen had. Apple heeft zelf ook een aantal multi-touchpatenten op zijn naam staan, maar blijkbaar voldeden die niet om Elan in het ongelijk te stellen.

Apple heeft overigens meer bereikt dan een eind aan een langdurig juridisch conflict. In de overeenkomst die nu gesloten is staat dat beide partijen elkaars multi-touchpatenten mogen gebruiken. Voor Apple betekent dat een belangrijke steun in de rug bij andere rechtszaken die door en tegen het bedrijf gevoerd worden.

Het bedrag van 5 miljoen dollar lijkt daarmee een goede deal te zijn, helemaal na eerdere berichten dat een overeenkomst met Elan Apple 100 miljoen dollar zou kosten. De overgebleven 95 miljoen kan nu lekker opgemaakt worden aan straaljagervluchtjes.

Reageer op artikel:
Multi-touch kost Apple vijf miljoen
Sluiten