Macworld iWorld 2012 van start

4 reacties

Wat kan er veel veranderen in een paar jaar. Nog niet zo lang geleden zou er op dit moment een team OMT-verslaggevers samen met duizenden andere Apple-fans een rij vormen rond het Moscone West congresgebouw in San Francsico. Daar zou vervolgens Steve Jobs op het podium verschijnen om met een keynote vol onthullingen het startschot te geven voor de jaarlijkse Macworld conferentie.

Dit jaar is er geen OMT in San Francisco, geen Steve Jobs en Apple is er sinds 2010 niet meer gesignaleerd. Toch is Macworld er nog wel. Deze verzamelplaats voor Apple-fans van over de hele wereld heeft zichzelf opnieuw uitgevonden, te beginnen met de naam. Vanaf nu heet het evenement Macworld iWorld.

Maar wat is er nog te doen op Macworld iWorld zonder Apple? Volgens General Manager Paul Kent meer dan genoeg! Het evenement is helemaal opgezet voor consumenten die geïnteresseerd zijn in alles dat met Apple te maken heeft. Zo zijn er speciale tech-talks van vooraanstaande sprekers, een galerie waar Apple-gerelateerde kunst gemaakt en tentoongesteld wordt, een iPhone-filmfestival en muziekoptredens.

Veel mensen komen echter af op Macworld, pardon, iWorld om langs standjes te schuifelen, aan producten te voelen en zoveel mogelijk gratis pennen, USB-sticks en andere prullaria te scoren. Gelukkig voor hen biedt het evenement ook dit jaar weer een ruimte beursvloer vol bedrijven die hun producten graag aan Apple-fans laten zien. Daarnaast lopen er ook 150 Mac- en iOS-developers rond om hun creaties aan het publiek te tonen.

Macworld iWorld probeert met bovenstaand programma zichzelf staande te houden in een wereld waar Apple steeds groter wordt maar beurzen en conferenties het steeds moeilijker hebben. Het evenement, dat nog tot en met zondag duurt duurt, is volgens de organisatie het enige grote Apple-evenement waar iedereen naartoe kan komen. Er zal ongetwijfeld minder nieuws vandaan komen dan van het eerder deze maand gehouden CES (waar alleen journalisten binnenkomen) maar nergens anders in de wereld voel je het hart sterker kloppen van de hechte Apple-fangemeenschap, of wat daar nog van over is.

Wil je weten hoe het er de afgelopen jaren aan toe ging op de Macworld Expo? OMT heeft sinds 2008 verslag gedaan.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Lauwrence

  Hopelijk spreek ik niet voor mezelf wanneer ik zeg het enthousiasme niet te voelen;-)

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Vanaf 4:20 blijft dit filmpje ook altijd wel lachen.

  Ah joh, er is wel een hoop lol gemaakt op Macworld.:grin:

  En hoeveel is de beursvloer dit jaar meer dan gehalveerd?:razz:

 • Profielfoto
  Jasperduck78

  dit betekend dus dat er geen podcast namens OMT komt.. ? :'( dat is even wennen:( ik vond de podcasts van Macworld de allerleuksten!!:angry:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik wil niet negatief zijn, maar ik denk dat er helemaal geen nieuws vandaan komt. Van een beurs waarop belangrijke keynotes werden gehouden is het nu tot een soort Apple fanclubdag geworden. Niet verkeerd, maar verder niks bijzonders.