John Browett: van Dixons naar Apple Retail

16 reacties

Sinds het vertrek van Ron Johnson als Senior Vice President van Apple Retail is Apple naarstig op zoek gegaan naar een waardig opvolger. Geen makkelijke zoektocht, want Ron Johnson heeft de lat hoog gelegd. Maar er is een opvolger gevonden in de persoon van John Browett.

John Browett kenden we tot vandaag als de CEO van Dixons Retail. Hier was hij de baas sinds 2007. Daarvoor had hij een hoge functie bij winkelier Tesco. Nu mag hij in de voetsporen treden van Ron Johnson die vorig jaar Apple verruilde voor CEO functie bij JC Penney. Browett rapporteert direct aan CEO Tim Cook, die dolblij is met Browett: “Our retail stores are all about customer service, and John shares that commitment like no one else we’ve met. We are thrilled to have him join our team and bring his incredible retail experience to Apple.”

Browett krijgt 361 Apple Stores onder zijn hoede verdeeld over 10 landen (vanaf 18 februari 11 landen). Hij moet meer dan 36000 werknemers zien te managen en hij draagt zorg voor 12.7% van de omzet van Apple dankzij gemiddeld 17.937 bezoekers per Apple Store per week.

Browett zal in april met verhuisdoos het hoofdkwartier van Apple betreden. OMT verwelkomt John Browett graag tijdens de opening van de Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Lexis

  En dan nu Dixons bashen onder de streep:
  __________________________________

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  Wat is er mis met Dixons?

 • Profielfoto
  macnick

  Je kunt beter vragen wat er goed is aan Dixons.
  Vieze rukkers. Als je een iPod koopt bij hen willen ze je een verzekering erbij aansmeren en een hoesje en alles. En als je dan nee zegt blijven ze maar door zeuren ‘Maar meneer deze hoesjes zijn heel goedkoop’

  Mijn besluit staat vast, ik koop niets bij Dixons.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Ik heb heel andere (positieve) ervaringen bij Dixons. Maar gelukkig voor MacNick kan je iPods ook op heel veel andere plekken krijgen…

 • Profielfoto
  iOchem

  Ik koop eigelijk liever ook niks bij dixons maar ik wou graag een schoonmaakdoekje voor de iPad en dacht dat ze dat daar wel zouden hebben, maar wat zei die vrouw achter de kassa “je kan veel beter een microvezeldoek van de Albert Heijn kopen voor €2 dan zo’n achter duur doekje hier”. Dit heb ik dan ook gedaan en het werkt uitmuntend!

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Het spijt me maar Dixons is ook niet mijn favoriete winkel. Ze blinken nergens in uit.
  Vreemde prijs/kwaliteit-verhouding, smal en ondiep assortiment, weinig op voorraad (krijg altijd iets uit de vitrine) etc.etc. Winkels zijn ook niet echt bijzonder te noemen.
  Deze man heeft weinig met esthetiek lijkt mij. Ook weinig met visie. Dixons had zich veel meer moeten distantiëren van prijsvechters als MediaMarkt etc. Het had zich juist meer naar het midden/hoge segment moeten verplaatsen.
  Ik had eerder iemand ingehuurd die de A&F-stores ontwerpt of meer van dat soort indrukwekkende retailformules.

 • Profielfoto
  nbohemen

  Ik geloof ook dat het hier gaat om de Britse Dixons. Dat zijn hele andere winkels, volgens mij.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  @Stevej0bs: zie je het al voor je:D? Allemaal van die pretty boys and girls als Apple Geniuses:D?! Ohja en ze spuiten de spullen vol met Steve-Jobs-No. 1 geurtje:D. Leuk idee!

 • Profielfoto
  Calame

  Hiii guy’s, welcome to Apple. How’re you doing today!? You lookin’ great! Hahah dat A&f gehalte…

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Hahah, ja A&F was misschien geen goed voorbeeld:-P
  Starbucks dan?:-)

 • Profielfoto
  koen
 • Profielfoto
  Bob Ross

  @macnick; jeetje, was je misschien in een winkel terecht gekomen? Dat ze zomaar iets aan je proberen te verkopen, dat is van de zotte zeg!

 • Profielfoto
  macnick

  @Bob Ross

  Als de verkoper mij iets vraagt en ik zeg nee, dan hou ik er niet van dat ze door blijven zeuren.

  ”Ja, maar meneer…”

 • Profielfoto
  k-the-ripper

  Die man lijkt me prima op zijn plaats.
  Kunnen de Dixons vestigingen vreemd overkomen op sommige van ons maar dat overdreven juichen, klappen en handjesschudden in een gemiddelde Applestore als er bv weer eens een nieuw product gelanceerd wordt is ook om te lachen natuurlijk.

  Net doen alsof ik hun grootste vriend ben en me als een soort van verloren zoon binnenhalen — rot op je staat er alleen maar om mij van me centen af te helpen, dat weet ik en dat weten hun, dus doe maar normaal is er verder niks aan de hand.

 • Profielfoto
  soulutions

  Dixons? Is dat niet die veredelde kijkshop die nu ook al in hoekjes van V&D verstopt zitten? Leuk toekomstperspectief voor de Apple stores…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als je er maar saai genoeg uitziet, dan maak je tegenwoordig een goede kans om CEO te worden bij Apple…… Nou ja, als de man zijn werk maar goed doet. Maar evenals de buren van hierboven heb ik daar weinig fiducie in! Heeft Dixons óóit ergens in uitgeblonken? Doodsaaie winkels, alles is er duurder dan ergens anders. Kleine digitale camera’s soms fors duurder dan bij de BCC om maar een dwarsstraat te noemen. Ik snap werkelijk niet waarom ze iemand van zo’n bedrijf weghalen. En ik snap niet waarom Dixons nog niet failliet is. Als je een beetje verstand tussen de oren hebt zoek je – behalve een beetje deskundigheid – toch in elk geval de laagste prijs als je iets koopt? Ik ga nog liever naar de Mediamarkt…. En dat wil wat zeggen…..!!