Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 31 januari 2012

John Browett: van Dixons naar Apple Retail

Sinds het vertrek van Ron Johnson als Senior Vice President van Apple Retail is Apple naarstig op zoek gegaan naar een waardig opvolger. Geen makkelijke zoektocht, want Ron Johnson heeft de lat hoog gelegd. Maar er is een opvolger gevonden in de persoon van John Browett.

John Browett kenden we tot vandaag als de CEO van Dixons Retail. Hier was hij de baas sinds 2007. Daarvoor had hij een hoge functie bij winkelier Tesco. Nu mag hij in de voetsporen treden van Ron Johnson die vorig jaar Apple verruilde voor CEO functie bij JC Penney. Browett rapporteert direct aan CEO Tim Cook, die dolblij is met Browett: “Our retail stores are all about customer service, and John shares that commitment like no one else we’ve met. We are thrilled to have him join our team and bring his incredible retail experience to Apple.”

Browett krijgt 361 Apple Stores onder zijn hoede verdeeld over 10 landen (vanaf 18 februari 11 landen). Hij moet meer dan 36000 werknemers zien te managen en hij draagt zorg voor 12.7% van de omzet van Apple dankzij gemiddeld 17.937 bezoekers per Apple Store per week.

Browett zal in april met verhuisdoos het hoofdkwartier van Apple betreden. OMT verwelkomt John Browett graag tijdens de opening van de Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam.

Reageer op artikel:
John Browett: van Dixons naar Apple Retail
Sluiten