Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 januari 2012

Is je volgende iPhone waterdicht?

Weet je waarom vrouwen zo gek zijn op de iPhone? Omdat de iPhone iets hun vriendjes en echtgenoten iets heeft aangeleerd dat ze zelf nooit gelukt is: zitten op de WC. Deze nieuwe gewoonte brengt echter wel een gevaar met zich mee, want één verkeerde beweging en je iPhone verdwijnt de pot in. Dat dit geen uitzonderlijk scenario is bewijst een zoekactie op Google wel.

Meestal is het na zo’n traumatische ervaring snel afgelopen met een iPhone. Als het apparaat niet al meteen de geest gegeven heeft door kortsluiting zorgt oxidatie aan de binnenkant er wel voor dat het einde nabij is. Zou het niet geweldig zijn als je gewoon door kon bellen na een dergelijk ongelukje? Dat kan, met een speciale waterdichte spray die HzO heeft gedemonstreerd op CES in Las Vegas. Pikant detail: volgens het bedrijf is er interesse getoond vanuit Apple.

De spray van HzO hecht zich aan alle onderdelen van de iPhone, zowel aan de buiten- als de binnenkant. Vanaf dat moment worden die onderdelen waterafstotend. Daarmee kan je dus je iPhone (of enig ander apparaat) onder water houden zonder dat kortsluiting of oxidatie als gevolg.

In een filmpje demonstreert HzO de werkzaamheid van de spray met verschillende Apple gadgets. Volgens het bedrijf heeft Apple zelf al interesse getoond voor de spray. Er zouden echter meer kapers op de kust zijn want het bedrijf voert naar eigen zeggen ook onderhandelingen met Samsung. HzO denkt in ieder geval dat de spray binnen een paar maanden gebruikt zal worden door telefoonbouwers. Nu maar af wachten wie dat wordt.

Reageer op artikel:
Is je volgende iPhone waterdicht?
Sluiten