Is je volgende iPhone waterdicht?

18 reacties

Weet je waarom vrouwen zo gek zijn op de iPhone? Omdat de iPhone iets hun vriendjes en echtgenoten iets heeft aangeleerd dat ze zelf nooit gelukt is: zitten op de WC. Deze nieuwe gewoonte brengt echter wel een gevaar met zich mee, want één verkeerde beweging en je iPhone verdwijnt de pot in. Dat dit geen uitzonderlijk scenario is bewijst een zoekactie op Google wel.

Meestal is het na zo’n traumatische ervaring snel afgelopen met een iPhone. Als het apparaat niet al meteen de geest gegeven heeft door kortsluiting zorgt oxidatie aan de binnenkant er wel voor dat het einde nabij is. Zou het niet geweldig zijn als je gewoon door kon bellen na een dergelijk ongelukje? Dat kan, met een speciale waterdichte spray die HzO heeft gedemonstreerd op CES in Las Vegas. Pikant detail: volgens het bedrijf is er interesse getoond vanuit Apple.

De spray van HzO hecht zich aan alle onderdelen van de iPhone, zowel aan de buiten- als de binnenkant. Vanaf dat moment worden die onderdelen waterafstotend. Daarmee kan je dus je iPhone (of enig ander apparaat) onder water houden zonder dat kortsluiting of oxidatie als gevolg.

In een filmpje demonstreert HzO de werkzaamheid van de spray met verschillende Apple gadgets. Volgens het bedrijf heeft Apple zelf al interesse getoond voor de spray. Er zouden echter meer kapers op de kust zijn want het bedrijf voert naar eigen zeggen ook onderhandelingen met Samsung. HzO denkt in ieder geval dat de spray binnen een paar maanden gebruikt zal worden door telefoonbouwers. Nu maar af wachten wie dat wordt.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Dat klinkt leuk!

 • Profielfoto
  jojost1

  Wordt hem waarschijnlijk toch niet, dan verkopen ze minder telefoons, want waterschade is wel rede nummer 1 om je telefoon te vervangen!

 • Profielfoto
  Makkiej

  ALS ze al in gesprek zijn met Apple zou ik ook zeggen dat ik ook met Samsung in gesprek ben, dat houdt de druk op de ketel en dan willen ze het nog liever hebben ^^.
  Als ze nog niet in gesprek zijn met Apple, is zeggen da je met Samsung in gesprek bent natuurlijk een goede motivatie om als Apple zijnde ook eens een babbeltje te maken.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Hehh?
  Zijn er kerels die zittend hun ding doen op de wc (doordat ze bezig zijn met de iPhone)?

  Doe toch eens normaal!

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Doe eens zelf normaal!

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Druk eens een knopje in onder water, wedden dat het snel over is met de vermeende waterafstoting.

  @Thomas: meer dan jij denkt! Dat heet een stukje rust wat een kerel binnen een gezin vaak alleen maar daar vindt, en wat is er dan leuker dan even met de iPhone spelen.

  #thinkoutsidethebox

 • Profielfoto
  sunapple

  Toch is dit niet nieuw, want ik ken al langer Liquipel: http://www.liquipel.com/
  .
  Ik zou mn Nano horloge wel waterdicht willen:lol:

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ik spuit mijn mobiel al jaren vol met kit.
  Wel even de spieker en de microfoon beschermen. Die moet je zo nu en dan wel eens vervangen….

  Goedkoop en gaat dan jaren mee ! (gratis tip)

  Offe mocht ik weer niet reageren van je Hansi2124?

 • Profielfoto
  jurjenh

  Binnen een paar maanden? Wellicht vanaf de eerste dag van het teeede kwartaal??

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik blijf toch staan.

 • Profielfoto
  klonic

  Hoe werkt dat? het probleem met water is namelijk dat het elektriciteit geleid. Wanneer je zon coating aanbrengt dan verwacht je dat het een elektrische isolator is, echter zeggen ze hier dat de coating gen effect heeft op de koptelefoonaansluiting en dockconnector:confused:
  .
  Misschien is het dan een hoogohmige coating, zodat er wel kortsluiting ontstaat maar deze te laag is om effect te hebben. Zou wel betekenen dat het opladen van je telefoon langer duurt.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Echt waterdicht kan gewoon niet.

 • Profielfoto
  pim939

  Echt leuk!

 • Profielfoto
  J-P-H

  Is helemaal niet nodig.
  Ik heb mijn vorige iPhone (3G) 2 keer buiten laten vallen en vrolijk in een plas wat laten stuiteren. Geen probleem. Ding deed het altijd:-)

 • Profielfoto
  Held348

  Wil me ipod touch wel waterdicht kan ik spelen onder de douche XD

 • Profielfoto
  Held348

  @macaanzee er wordt gewoon een speciaal laagje over gespoten

 • Profielfoto
  Lauwrence

  @klonic: hoogohmig, kortsluiting? Je hebt duidelijk weinig begrepen van Natuurkunde..

 • Profielfoto
  Iphonefanaat

  Wow! Geweldig intiatief zou dit zijn. Wie heeft nou niet zijn Iphone weleens BIJNA laten vallen in één of ander smerig ogende vloeistof?!

  En ja, ik doe weleens zittend mn ding zodat ik mijn iphone lekker kan gebruiken, helemaal niks om je voor te schamen!

  @meeuw : Wat is kit ?