Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 30 januari 2012

Welke iPhone-handschoen is de beste?

Officieel is de winter alweer zijn tweede maand ingegaan maar pas deze week is het kwik daadwerkelijk ver genoeg gedaald om handschoenen aan te trekken. Daarmee worden iPhone-bezitters die op straat gebeld worden weer geconfronteerd met een jaarlijks terugkerend dilemma: handschoenen uit en opnemen met koude handen of een slide-to-unlock met je neus doen en verwarde blikken van omstanders incasseren?

Natuurlijk zijn er oplossingen voor dit probleem. Al jaren worden er handschoenen verkocht die dankzij een speciale stof of noppen op de vingers wel contact kunnen maken met het touchscreen van je iPhone. We hebben eerder al een aantal voorbeelden genoemd. De afgelopen weken hebben we echter zelf uitvoerig getest met twee Nederlandse touchscreenhandschoenmerken: Mujjo en iToucherz. Met welke kom je het beste de winter door? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Veel touchscreenhandschoenen hebben een apart uiterlijk. Met speciale patronen en kleurtjes willen de fabrikanten duidelijk maken dat dit niet zomaar alledaagse handschoenen zijn. Dat is jammer, want waarschijnlijk heb je helemaal geen behoefte om uit te dragen hoe bijzonder je handschoenen zijn. Ze moeten vooral passen bij de rest van je outfit en je handen warm houden natuurlijk.

Mujjo
Het eerste dat opvalt bij de handschoenen van Mujjo is dat ze in tegenstelling tot de concurrentie erg minimalistisch zijn. Geen kleur, geen speciale touch-noppen. Het zijn keurig anonieme donker-antraciet gekleurde handschoenen. Dankzij 13% zilvergaren dat door de stof geweven is kan je er echter wel je iPhone mee bedienen. Omdat de hele handschoen voorzien is van de speciale stof is de aanraakgevoeligheid niet beperkt tot een paar vingertoppen. Als jij je iPhone bijvoorbeeld met je knokkels wilt bedienen, dan kan dat met deze handschoenen. Veel variatie zal je echter niet vinden in de modellen van Mujjo. De handschoenen zijn verkrijgbaar in een dames- en herenformaat, maar de kleur blijft altijd het zelfde. Dat geldt ook voor de prijs. Die is € 24,95

 

iToucherz
Het tweede paar handschoenen dat we getest hebben komt van iToucherz. Dit merk biedt meer variatie. Er zijn modellen in verschillende kleuren en met extra opties verkrijgbaar. Alle handschoenen van iToucherz laten goed zien dat ze aanraakgevoelig zijn met drie andersgekleurde vingertoppen. Dit zijn de plekken van de handschoen waar het scherm van de iPhone op reageert. Er is ook een model met noppen aan de binnenkant. Deze zijn niet bedoeld om het scherm mee te bedienen, maar om je iPhone beter vast te kunnen houden. Met stoffen handschoenen wil die namelijk snel uit je hand glippen. iTouchzers heeft dus modellen voor iedere smaak, zolang je maar niet op zoek bent naar handschoenen in een effen kleur. Prijzen variëren van € 11,95 tot € 17,95.

 

concluderend blijft de beste keuze afhankelijk van je eigen smaak. Ben je op zoek naar een mooi paar handschoenen dat goed past bij je outfit dan is de kans groot dat je bij Mujjo uitkomt. Wil je je outfit een ‘personal touch’ geven, dan biedt iToucherz meer opties in kleuren en modellen. Op uiterlijk wonnen de Mujjo-handschoenen het in ieder geval op de OMT-redactie.

Natuurlijk is het vooral belangrijk dat je handschoen je handen warm houdt. Ondanks dat de Mujjo-handschoenen iets dikker aanvoelden hebben we weinig verschil kunnen merken tussen beide modellen. Wij vonden ze beiden net zo warm (of koud) als ‘normale’ gebreide handschoenen. Hier is dus geen duidelijke winnaar aan te wijzen.

Er was echter een ander aspect dat uiteindelijk de doorslag gaf: het vasthouden van je iPhone. Zowel de Mujjo-handschoenen als de standaardmodellen van iToucherz hebben bijna gebroken touchscreens opgeleverd omdat de iPhone snel uit je handen glipt met handschoenen aan. Alleen de iToucherz Sportz met noppen aan de binnenkant boden genoeg weerstand. Daarmee zijn dat de handschoenen waar wij deze horrorwinter door gaan komen.

Reageer op artikel:
Welke iPhone-handschoen is de beste?
Sluiten