Welke iPhone-handschoen is de beste?

26 reacties

Officieel is de winter alweer zijn tweede maand ingegaan maar pas deze week is het kwik daadwerkelijk ver genoeg gedaald om handschoenen aan te trekken. Daarmee worden iPhone-bezitters die op straat gebeld worden weer geconfronteerd met een jaarlijks terugkerend dilemma: handschoenen uit en opnemen met koude handen of een slide-to-unlock met je neus doen en verwarde blikken van omstanders incasseren?

Natuurlijk zijn er oplossingen voor dit probleem. Al jaren worden er handschoenen verkocht die dankzij een speciale stof of noppen op de vingers wel contact kunnen maken met het touchscreen van je iPhone. We hebben eerder al een aantal voorbeelden genoemd. De afgelopen weken hebben we echter zelf uitvoerig getest met twee Nederlandse touchscreenhandschoenmerken: Mujjo en iToucherz. Met welke kom je het beste de winter door? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Veel touchscreenhandschoenen hebben een apart uiterlijk. Met speciale patronen en kleurtjes willen de fabrikanten duidelijk maken dat dit niet zomaar alledaagse handschoenen zijn. Dat is jammer, want waarschijnlijk heb je helemaal geen behoefte om uit te dragen hoe bijzonder je handschoenen zijn. Ze moeten vooral passen bij de rest van je outfit en je handen warm houden natuurlijk.

Mujjo
Het eerste dat opvalt bij de handschoenen van Mujjo is dat ze in tegenstelling tot de concurrentie erg minimalistisch zijn. Geen kleur, geen speciale touch-noppen. Het zijn keurig anonieme donker-antraciet gekleurde handschoenen. Dankzij 13% zilvergaren dat door de stof geweven is kan je er echter wel je iPhone mee bedienen. Omdat de hele handschoen voorzien is van de speciale stof is de aanraakgevoeligheid niet beperkt tot een paar vingertoppen. Als jij je iPhone bijvoorbeeld met je knokkels wilt bedienen, dan kan dat met deze handschoenen. Veel variatie zal je echter niet vinden in de modellen van Mujjo. De handschoenen zijn verkrijgbaar in een dames- en herenformaat, maar de kleur blijft altijd het zelfde. Dat geldt ook voor de prijs. Die is € 24,95

 

iToucherz
Het tweede paar handschoenen dat we getest hebben komt van iToucherz. Dit merk biedt meer variatie. Er zijn modellen in verschillende kleuren en met extra opties verkrijgbaar. Alle handschoenen van iToucherz laten goed zien dat ze aanraakgevoelig zijn met drie andersgekleurde vingertoppen. Dit zijn de plekken van de handschoen waar het scherm van de iPhone op reageert. Er is ook een model met noppen aan de binnenkant. Deze zijn niet bedoeld om het scherm mee te bedienen, maar om je iPhone beter vast te kunnen houden. Met stoffen handschoenen wil die namelijk snel uit je hand glippen. iTouchzers heeft dus modellen voor iedere smaak, zolang je maar niet op zoek bent naar handschoenen in een effen kleur. Prijzen variëren van € 11,95 tot € 17,95.

 

concluderend blijft de beste keuze afhankelijk van je eigen smaak. Ben je op zoek naar een mooi paar handschoenen dat goed past bij je outfit dan is de kans groot dat je bij Mujjo uitkomt. Wil je je outfit een ‘personal touch’ geven, dan biedt iToucherz meer opties in kleuren en modellen. Op uiterlijk wonnen de Mujjo-handschoenen het in ieder geval op de OMT-redactie.

Natuurlijk is het vooral belangrijk dat je handschoen je handen warm houdt. Ondanks dat de Mujjo-handschoenen iets dikker aanvoelden hebben we weinig verschil kunnen merken tussen beide modellen. Wij vonden ze beiden net zo warm (of koud) als ‘normale’ gebreide handschoenen. Hier is dus geen duidelijke winnaar aan te wijzen.

Er was echter een ander aspect dat uiteindelijk de doorslag gaf: het vasthouden van je iPhone. Zowel de Mujjo-handschoenen als de standaardmodellen van iToucherz hebben bijna gebroken touchscreens opgeleverd omdat de iPhone snel uit je handen glipt met handschoenen aan. Alleen de iToucherz Sportz met noppen aan de binnenkant boden genoeg weerstand. Daarmee zijn dat de handschoenen waar wij deze horrorwinter door gaan komen.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  The JM

  Maar, zijn ze ook warm? Toch wel een vrij essentiële functie van handschoenen.

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  Dat stukje elementaire informatie is inmiddels toegevoegd.;-)

 • Profielfoto
  Osipz

  Ik kreeg van een vriend een pennetje met een rubber dopje. Werkt prima op een touchscreen/touchpad. Ook met gewone handschoenen aan. Schijnt nog geen 2 euri te kosten.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Lijkt mij doodeng om mijn iPhone met handschoenen vast te pakken. Het glipt zo uit je handen. Doe mij maar handschoenen zonder vingers. Dan heb je grip en touch.

 • Profielfoto
  Makkiej

  Ik heb die van Mujjo al een tijdje, prima handschoenen, heb alleen het idee dat het universeel is en niet echt een goede pasvorm in zit voor een bepaalde hand.
  Het voelt een beetje raar, als of ik hem verkeerd om aan heb, maar het maakt niet uit hoe ik ze aan doe, dit gevoel blijft, trekkend tussen de vingers zeg maar.

  Ook heb ik het idee dat ze iets sneller kou doorlaten omdat de deeltjes die geleidend zijn een soort van metaal zijn, en daardoor ook kou geleiden en dus eerder koude handen heb, maar dat kan ook gewoon mijn gedachte zijn, heb lang geen handschoenen gehad.

 • Profielfoto
  baziel

  Ik heb de Mujjo. Goede handschoenen en goede service. Gratis hun fish-eye gekregen door latere verzending.

 • Profielfoto
  Schnabbeln

  Ik heb de iToucherz. Met een berichtje tikken kan het soms iets langer duren maar voor de rest zijn het warme top handschoentjes.

 • Profielfoto
  DaanB90

  Ik heb gewoon de goedkoopste van H&M. 2 paar 3 euro. Werken prima.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind het onzin, die iPhone handschoenen. Als het buiten zó koud is, heb je weinig zin om buiten van alles te doen met je iPhone en kan je beter binnen een plekje zoeken. Ik vind het risico dat de iPhone uit je handen valt ook veel te groot.
  Dus: gewoon je handen in je zakken houden, totdat je de iPhone moet gebruiken.
  En die “horrorwinter” wordt ons al jaren beloofd, maar komt er ook nu weer niet. In Leeuwarden – toch DE stad van de Elfstedentocht, komen volgens de verwachting over ruim een week de temperaturen overdag alweer boven nul.

 • Profielfoto
  Ilupo

  Leuk maar waarom moeilijk doen wanneer het makkelijk kan? Tip: dep de top van de wijs vinger van beide handschoennen in een potje doorzichtige lijm, ff laten drogen. De ilijm hand shoe are klaar 2 use..

 • Profielfoto
  Aardsengel

  Voor diegenen die naar Duitsland, Engeland, Frankrijk, ……….etc. gaan:

  http://www.muji.eu/pages/online.asp?V=1&Sec=5&Sub=129&PID=5276

  15 euro.

 • Profielfoto
  ralphneeleman

  Ik zou zeggen als je iPhone maar niet kapot gaat en je handen warm blijven

 • Profielfoto
  osxwouteer

  Ik gebruik gewoon leren handschoenen van de hema, werkt perfect:D

 • Profielfoto
  ottovds

  The North Face heeft ook touch handschoenen, die heb ik.
  Ook de dunste icebreaker liner handschoenen werken…

  (ik werk zelf in een outdoor zaak en heb het getest;-) )

 • Profielfoto
  csteelooper

  Ik snap nog steeds niet dat je bij een inkomend gesprek niet gewoon 2x op de home-knop kunt duwen of zo… En NEE, ik wil m’n iPhone niet alleen daarvoor hoeven jailbreaken; ik vind dit iets waar Apple zelf maar eens mee zou moeten komen. Dat mag wel na 5 iOS-versies. In iOS5 kun je al met de volumeknop fotograferen, wie weet kun je straks ook met de home-knop een gesprek opnemen… Tot die tijd gebruik ik een headset. Da’s sowieso veiliger in het verkeer.

 • Profielfoto
  Demon Hunter

  Ik heb iPhone handschoenen van de Tiger voor €3,- zien er exact hetzelfde uit als de iToucherz….

 • Profielfoto
  Kameleon

  Mocht je ze liever met handschoenen van Mujjo uit je handen laten kletteren:evil: , ze zijn hier nu in de aanbieding voor €19,95.

 • Profielfoto
  iCreatedTech

  Ik heb die van Mujjo al een tijdje, gekregen voor mijn verjaardag! Ze bevallen heel goed en zijn ook nog eens lekker warm! Aanrader dus!

 • Profielfoto
  spacefreek

  Gisteren de iToucherz gekocht (laat op de avond), dus krijg ze morgen binnen:)

 • Profielfoto
  MaMu

  Deze week de Mujjo gekocht maar omdat ze te koud zijn voor deze barre omstandigheden de Unox handschoenen (ja die oranje) er onder aangedaan. En dat werkt prima op de iPhone. Doordat de Mujjo erg rekbaar zijn past het uitstekend.

 • Profielfoto
  Sciron

  Ik heb ook de Mujjo, gewoonweg heerlijk!!

 • Profielfoto
  stolichnaya

  Zelf heb ik Agloves. Waren zij niet de eerste? Ze worden inmiddels vanuit NL verzonden.

 • Profielfoto
  NieuwZuidje

  Voor mij niet meer. Nadat ik handschoenen ontvangen had zat er in eentje een gat tussen duim en wijsvinger. Na 3 weken kreeg ik een andere… na eerste gebruik wederom een gat.
  Ben er klaar mee.. Overigens werken ze wel op iPhone maar niet op je touchpad van Macbook Pro.

 • Profielfoto
  stolichnaya

  Het kan verkeren. Zelf bestelde ik vorig jaar een setje om cadeau te doen en kreeg twee paar. Ik meldde dat keurig en kreeg als antwoord dat ik die maar moest zien als een cadeautje. BTW: net even een testje gedaan op het trackpad van mijn MBP (17″ 6,1) en geen problemen hier.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Koop geen iToucherz, slechte kwaliteit en op e-mails wordt niet gereageerd.