‘iPhone 5 is klaar voor productie’

24 reacties

Het ontwerp van de iPhone 5 is klaar. Daarmee kan nu elk moment het startschot gegeven worden voor de massa-productie van dit model. Dat zegt althans een bron binnen Foxconn, het bedrijf dat de volgende generatie iPhone gaat produceren, tegen 9to5Mac.

Volgens deze bron gaan er momenteel verschillende prototypes van de iPhone 5 in de fabriek rond die allemaal kleine verschillen ten opzichte van elkaar vertonen. Een aantal elementen zijn echter generiek en zullen we dus hoogstwaarschijnlijk in het productiemodel terugzien. Zo krijgt de iPhone een 4 inch beeldscherm en een nieuwe symetrische buitenvorm met rechte hoeken.

Het grotere beeldscherm is al maanden onderwerp van geruchten. Tot nu toe werd er echter ook van uitgegaan dat met de iPhone 5 de afgeronde achterkant van de eerste iPhone-modellen terug zou komen. Er werden in China zelfs al hoesjes gemaakt voor een dergelijk model. Volgens de bron binnen Foxconn kunnen die nu dus de prullenbak in.

Afgaand op de informatie van de bron en kennis uit het verleden moet rekening gehouden worden met een productietijd van ongeveer 5 maanden voordat er genoeg voorraad geproduceerd is om met de verkoop van de iPhone 5 te starten. Dat zou betekenen dat de telefoon tijdens de volgende WorldWide Developer Conference in San Francisco aangekondigd kan worden.

De bron wordt door 9to5Mac betrouwbaar genoemd. Hij wist in september 2011 immers als eerste te melden dat er in oktober van dat jaar een iPhone 4S uitgebracht zou worden. Nu maar hopen dat Foxconn het bij de productie van de iPhone 5 iets nauwer neemt met het welzijn van zijn medewerkers.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  baziel

  Ik zie zo’n 4 inch scherm niet meteen zitten eigenlijk…

 • Profielfoto
  Kdingo

  Ik kom nog wel 2 jaar door met mn 4S:) en ik wacht wel op de iPhone 6 en niet weer de 5S

 • Profielfoto
  TandMac

  Och ja…..

  Life goes on …….
  De vraag di ik me stel, bij welke iPhone gaat men niet meer uit de bol van zodra hij in de winkel ligt…
  maw, hoe lang kan men deze historie of hype aanhouden, blijven cultiveren.

  Erik

 • Profielfoto
  iFlorens

  Wanneer is het eerst volgende event geplant?

 • Profielfoto
  Aidovive

  Dus we kunnen tegelijk met de iPad 3 de iPhone 5 verwachten? Ik zou het wel erg snel vinden. De iPhone 4S is pas uit.

 • Profielfoto
  jphmatulessy

  Laat mijn IPhone abonnement in juni aflopen!
  Eindelijk de IPhone 5
  Ik kan niet wachten.

 • Profielfoto
  jphmatulessy

  Dat is niet snel hoor.
  De iPhone 4 is al bijna 2 jaar uit. De iPhone 4s is niet meer dan een verbeterde versie van de iPhone 4.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het is helemaal niet snel. Er waren veel betrouwbare bronnen die in het afgelopen jaar zeiden dat er twee iPhones zouden uitkomen. De 4S en de nieuwe State Of The Art iPhone 5. Omdat die niet klaar was, werd de presentatie uitgesteld naar oktober. En vanwege onduidelijke reden werd de release helemaal naar dit jaar uitgesteld. Dus juni 2012 is prima. Nieuw design: uitstekend. Lekker groot scherm. Als het maar niet teveel op die HTC’s lijkt, maar ik heb er wel vertrouwen in. Ik hoop wel dat ze naar me hebben geluisterd: iPhone 5: unibody aluminium met 3e generatie gorilla glass

 • Profielfoto
  Aidovive

  @jphmatulessy Dat is wel snel want tussen de release van de 3GS en de 4 zat een jaar. Nu hebben we het over maximaal een half jaar.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Wat moet dat ding allemaal nog meer kunnen dan? De iPhone is toch niks meer of minder dan een platform waarop mensen applicaties lanceren en die door Apple op fouten en relevantie wordt gechecked? Een groter scherm, betere camera, snellere chip, maar echt boeiend is het allemaal niet meer…..vind ik, althans;).

 • Profielfoto
  donut

  De bron ziet er inderdaad sympathiek en betrouwbaar uit…

  de trend is duidelijk in 2020 komen er iPhones met een 30 inch scherm…

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Ik heb momenteel een iPhone 4. Meer heb ik niet nodig, werkt snel genoeg en is super mooi in de witte uitvoering. Dus deze iPhone zal eerst versleten moeten zijn of zwaar stukken voor er een nieuwe komt.

 • Profielfoto
  wmaat

  4 inch en dan ook nog rechte hoeken? Klinkt niet heel apple-achtig….

 • Profielfoto
  1984

  Ik zie zo\’n 4 inch scherm niet meteen zitten eigenlijk…

  Tja en wat moeilijker in de broekzak… en ik maar wachten op een kleinere.

 • Profielfoto
  kerelvent

  Dat 4 inch zie ik ook niet zo snel gebeuren. Ik weet nog dat mensen bij de originele iPhone zo vielen over hoe groot dat ding was. Nu is iedereen eraan gewend en zie ik de klagers van destijds lopen met mobieltjes op a5-formaat.
  Ik zie dat niet zitten. Ik vind het scherm van de iPhone perfect van formaat, de telefoon past mooi in m’n zak, het retina-principe is erop gestoeld, het hele gebruiksgemak en de manier van bedienen hangt van dat schermformaat af… Zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Vrienden die zo’n bakbeest als een Galaxy s2 uit hun zak gehannest krijgen, heb ik wel eens om een proefritje gevraagd. Ik vind het met m’n toch vrij grote handen geen doen. Om alles een beetje fatsoenlijk aan te tikken moet je de telefoon vaak balanceren op de bal van je hand. Ik bedien m’n telefoon ook graag tijdens het lopen of soms zelfs tijdens ’t fietsen, ik wil dan niet hoeven vrezen voor mijn telefoon.
  Daar komt nog bij dat John Gruber twee redenen voor het schermformaat opwierp: LTE oftewel 4G. Dan heb je 1) een grotere chip nodig en 2) een grotere batterij om die knoepert van een chip te ondersteunen. Een smartphone mag tegenwoordig niet dikker, dus het scherm wordt groter. Dat lijkt een mooie traktatie maar ik heb toch m’n serieuze bedenkingen.

 • Profielfoto
  1984

  Zoiets…

 • Profielfoto
  iMac61

  Misschien wordt het eens tijd dat Apple eens ’n statement gaat maken naar de Chinese arbeiders die hun producten produceren, door minder marge te incasseren b.v. 35% i.p.v. ± 40%, zodat mensen (‘dieren’ in de ogen van Foxconn baas Terry Gou!) eindelijk eens fatsoenlijke arbeidsomstandigheden/lonen krijgen.
  Wanneer Apple dit ‘uitpersmodel’ blijft hanteren dan mag ik hopen dat wij als consumenten Apple ( en Dell, HP, Sony etc.) duidelijk gaan maken dat dit moet stoppen.

 • Profielfoto
  kerelvent

  @iMac61
  Zoals je al zegt gebruiken zo’n beetje alle grote spelers Foxconn en dat is dus eigenlijk niet zozeer vanwege de prijs, maar vanwege de flexibiliteit. Dat de omstandigheden schrijnend zijn blijft een feit en het is inderdaad zo dat partijen als Apple het tuig in de directie flink aan moet spreken op hun mensonterende manier van doen. Maar laten we wel wezen: haast alles wat we kopen komt uit fabrieken waar mensen onder erbarmelijke omstandigheden werken, dus als je echt wat zou willen veranderen zou je moeten beginnen je huis vrij te maken van alles waar een stekker aan zit.

 • Profielfoto
  Diastro

  Doe mij die maar!

  Een jaar na de 4S de iPhone 5 introduceren is niks geks, het gebeurde immers ook met de 4 na de 3GS. Ben benieuwd!

 • Profielfoto
  maconly

  Het zou Apple sieren als ze hun producten eens in de USA gaan produceren, dat zou de hoge prijzen die men vraagt rechtvaardigen.

 • Profielfoto
  Caszz

  Voor mij ook geen groter scherm hoor, vind het huidige formaat groot zat. Voor de iPhone zocht ik ook altijd naar t kleinste model gsm. Je kan ook de ipad voorzien van een telefoonfunctie en die in je broekzak proberen te stoppen. Zit nu nog op een 3GS mocht de 5 een groter scherm krijgen ga ik voor de 4s waarschijnlijk.

 • Profielfoto
  dinck

  Mijn 6 jaar oude (!) HTC MTeoR moet binnenkort vervangen worden, voor mijn werk hoeft het geen Windows Mobile meer te zijn. Dus een iPhone komt ‘in the picture’. Maar… de huidige iPhone ligt al niet prettig in mijn tamelijk kleine hand en zou het nieuwe model dan nóg groter worden? Jammer!
  Eigenlijk jammer dat de Palm Pre het niet heeft gehaald.

 • Profielfoto
  Bubbles

  Kan niet wachten eindelijk van die Samsung rotzooi af!!! Kom in augustus 2012 in aanmerking voor nieuw abonnement!! :lol::crazy::razz::yum:

 • Profielfoto
  Mediacj

  Gaan ze ook de arbeidsomstandigheden van die arme uitgebuite Chinezen vernieuwen?