Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 25 januari 2012

‘iPhone 5 is klaar voor productie’

Het ontwerp van de iPhone 5 is klaar. Daarmee kan nu elk moment het startschot gegeven worden voor de massa-productie van dit model. Dat zegt althans een bron binnen Foxconn, het bedrijf dat de volgende generatie iPhone gaat produceren, tegen 9to5Mac.

Volgens deze bron gaan er momenteel verschillende prototypes van de iPhone 5 in de fabriek rond die allemaal kleine verschillen ten opzichte van elkaar vertonen. Een aantal elementen zijn echter generiek en zullen we dus hoogstwaarschijnlijk in het productiemodel terugzien. Zo krijgt de iPhone een 4 inch beeldscherm en een nieuwe symetrische buitenvorm met rechte hoeken.

Het grotere beeldscherm is al maanden onderwerp van geruchten. Tot nu toe werd er echter ook van uitgegaan dat met de iPhone 5 de afgeronde achterkant van de eerste iPhone-modellen terug zou komen. Er werden in China zelfs al hoesjes gemaakt voor een dergelijk model. Volgens de bron binnen Foxconn kunnen die nu dus de prullenbak in.

Afgaand op de informatie van de bron en kennis uit het verleden moet rekening gehouden worden met een productietijd van ongeveer 5 maanden voordat er genoeg voorraad geproduceerd is om met de verkoop van de iPhone 5 te starten. Dat zou betekenen dat de telefoon tijdens de volgende WorldWide Developer Conference in San Francisco aangekondigd kan worden.

De bron wordt door 9to5Mac betrouwbaar genoemd. Hij wist in september 2011 immers als eerste te melden dat er in oktober van dat jaar een iPhone 4S uitgebracht zou worden. Nu maar hopen dat Foxconn het bij de productie van de iPhone 5 iets nauwer neemt met het welzijn van zijn medewerkers.

Reageer op artikel:
‘iPhone 5 is klaar voor productie’
Sluiten