Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 16 januari 2012

iPhone 4S jailbreak getoond in video

Het jailbreaken van je iPhone of iPad mag tegenwoordig dan legaal zijn, dat betekent niet dat Apple het hackers eenvoudiger heeft gemaakt om jailbreaks te bouwen voor nieuwe versies van iOS-apparaten. Vooral de A5-processor blijkt een bottleneck te zijn waardoor de iPhone 4S en iPad 2 nog niet gejailbreakt kunnen worden.

Daar komt binnenkort echter verandering in want na weken van beloftes dat een oplossing nabij is, zijn hackers er nu daadwerkelijk in geslaagd om een jailbreak voor de iPhone 4S te maken. Deze is ‘untethered’ wat betekent dat de jailbreak volledig op de telefoon uitgevoerd wordt en actief blijft na een herstart van het apparaat. Als bewijs heeft hacker Dustin Howett een video gemaakt waarin hij een ge-jailbreakte iPhone 4S laat zien.

Binnen de jailbreak-community wordt al lang reikhalzend uitgekeken naar dit nieuws. Helaas moeten mensen die ermee aan de slag willen toch nog even wachten. Volgens de makers moeten er nog een paar puntjes op de i gezet worden en kan de untethered jailbreak zeer binnenkort openbaar gemaakt worden, net op tijd voor de uitkomst van de iPad 3 waarmee het werk waarschijnlijk weer opnieuw kan beginnen.

Heb je overigens een iPad 1 of iPhone 4 met iOS 5.0.1, dan hoef je niet te wachten. Een jailbreak voor deze apparaten kwam eind vorig jaar al uit.

Reageer op artikel:
iPhone 4S jailbreak getoond in video
Sluiten