iPhone 4S jailbreak getoond in video

18 reacties

Het jailbreaken van je iPhone of iPad mag tegenwoordig dan legaal zijn, dat betekent niet dat Apple het hackers eenvoudiger heeft gemaakt om jailbreaks te bouwen voor nieuwe versies van iOS-apparaten. Vooral de A5-processor blijkt een bottleneck te zijn waardoor de iPhone 4S en iPad 2 nog niet gejailbreakt kunnen worden.

Daar komt binnenkort echter verandering in want na weken van beloftes dat een oplossing nabij is, zijn hackers er nu daadwerkelijk in geslaagd om een jailbreak voor de iPhone 4S te maken. Deze is ‘untethered’ wat betekent dat de jailbreak volledig op de telefoon uitgevoerd wordt en actief blijft na een herstart van het apparaat. Als bewijs heeft hacker Dustin Howett een video gemaakt waarin hij een ge-jailbreakte iPhone 4S laat zien.

Binnen de jailbreak-community wordt al lang reikhalzend uitgekeken naar dit nieuws. Helaas moeten mensen die ermee aan de slag willen toch nog even wachten. Volgens de makers moeten er nog een paar puntjes op de i gezet worden en kan de untethered jailbreak zeer binnenkort openbaar gemaakt worden, net op tijd voor de uitkomst van de iPad 3 waarmee het werk waarschijnlijk weer opnieuw kan beginnen.

Heb je overigens een iPad 1 of iPhone 4 met iOS 5.0.1, dan hoef je niet te wachten. Een jailbreak voor deze apparaten kwam eind vorig jaar al uit.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ach jongens….waarom zou je dat nou doen. Ik laat mijn iPhone 4S gewoon zoals ie is en dan heb ik meer dan genoeg mogelijkheden ervoor! En geen gezeur met garantieproblemen.

 • Profielfoto
  pim939

  Hoe kan het dan dat ik mijn iPad 2 gejailbraked had? Of gaat het om een ipad 2 met ios5?

 • Profielfoto
  maarten1909

  @pim939

  Hoe kan het dan dat ik mijn iPad 2 gejailbraked had? Ik heb hem nu niet meer omdat ik het niets vind.

  Oude iOS versie

 • Profielfoto
  pim939

  Dat bedacht ik me ook:wink:

 • Profielfoto
  Kdingo

  Ok nice! Maar welke site?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dat bedacht ik me ook:grin:

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Ach jongens….waarom zou je dat nou doen.

  Inderdaad, hoeft van mij ook niet. Het woord “Jailbreaken” is vrij suggestief en wil dat ik met in het gevang voel en er uit wil. De werkelijkheid is dat ik gebaat ben bij een goed wekend systeem en daarom die iPhone wil hebben zoals ie bedoeld is. Omdat het legaal is (zeggen ze), zijn het trouwens ook geen “hackers” meer maar gewoon mensen die je iPhone van extra functionaliteit voorzien (en je soms blootstellen aan allerlei mogelijke nare gevolgen die zij of de eigenaar ook niet altijd volledig kan overzien).

 • Profielfoto
  sanderploegsma

  Deze is ‘untethered’ wat betekent dat de jailbreak volledig op de telefoon uitgevoerd kan worden, zonder tussenkomst van een computer.

  volgens mij is dit in dit geval geen correcte omschrijving. een ‘untethered’ jailbreak betekent toch dat je jailbreak behouden blijft na een reboot van je device?

 • Profielfoto
  Philip Kotler

  @In.XSOcam,

  Een goed wekend systeem? Misschien even een ‘r’ toevoegen, dit staat namelijk vrij komisch.

 • Profielfoto
  your Admin

  He Koen, mooi dat je hierover schrijft!

  Ik heb alleen één opmerking; een untethered jailbreak houdt in, zoals sanderploegsma al zei, dat na rebooten van je iPhone, je iPhone nog steeds jailbroken is. Voor een jailbreak die zonder tussenkomst van een computer kan worden uitgevoerd, is naar mijn weten geen specifieke naam voor.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Krijgen we weer de mensjes die over garantie, doe het dan lekker niet! Als je hem jailbreakt word iOS niet ineens veel anders hoor. Als je allemaal rare dingen gaat downloaden en niet weet wat je doet, ja dan wel.

  Trouwens, een jailbreak kan je weer gewoon ongedaan maken en dan heb je gewoon weer garantie.

  Ik gebruik het alleen voor SBSettings, super handig! Daarnaast vind ik het ook fijn om alle apps gratis te downloaden.

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @ sander ploegsma en your admin: thanx!

 • Profielfoto
  Chillie

  @your Admin
  @Koen van Tongeren

  Een jailbreak die op de device zelf uitgevoerd kan worden, is een zogeheten “Userland exploit” voor nodig. Als het niet op de device zelf uitgevoerd kan worden, is het een ‘gewone’ exploit.

  Een voorbeeld van een jailbreak met een userland exploit is jailbreakme.com

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Wat is precies nog de toevoeging van de jailbreak? Meeste van die killer-functies voor jailbreak werken toch al gewoon op de iPhone?

 • Profielfoto
  jesper211232

  jah wat is de toevoeging van een jailbreak en waar kan je aan zien dat hij gejailbroken is?
  op het filmpje (heb zelf geen iphone)

 • Profielfoto
  your Admin

  De meeste mensen vinden de grootste “toevoeging” nog altijd het kunnen “themen” van je iPhone. Ik moet toegeven dat het sinds 5.0 ook een stuk minder interessant is geworden om je iPhone te jailbreaken, plus het feit dat er heel lang alleen een tethered jailbreak is geweest. Al is het voor sommige dingen nog wel handig.
  Denk bijvoorbeeld aan het kunnen tetheren van je 3G naar je Mac, of FaceTime en Skype over 3G. Het zijn vaak van die kleine tweaks die bepaalde functies op de iPhone nét even wat beter maken. Veel dingen die Apple nu aan iOS 5 heeft toegevoegd waren daarvoor al (soms jaren eerder) te krijgen via een jailbreak.

  Eén ding moet je altijd goed onthouden als je kritiek geeft op mensen die jailbreaken en dat is het feit dat *jìj* degene bent die niet beter weet, niet de “jailbreakers”…

 • Profielfoto
  Jorik

  jah wat is de toevoeging van een jailbreak en waar kan je aan zien dat hij gejailbroken is?
  op het filmpje (heb zelf geen iphone)

  Het filmpje laat Cydia zien. Dat is een App waarmee je met een jailbroken iDevice programma’s kunt installeren (App’s maar ook services en andere mogelijkheden) die niet in de AppStore van Apple staan. Je kunt Cydia alleen op een jailbroken iDevice starten.

 • Profielfoto
  Mick-23

  Bij mij staat de jailbreak (5.0.1) op de iPhone 4 sinds de dag van de release geïnstalleerd (: . Het is alleen wel zo dat het heel veel bugs heeft, maar dat was ook niet anders verwacht.