Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 21 januari 2012
Leestijd: 1 minuut

iOS 5.0.1 Jailbreak voor iPad 2/iPhone 4S beschikbaar

Het geduld van OMT’ers die hun iPhone 4S of iPad 2 willen jailbreaken is lang op de proef gesteld, maar eindelijk is het moment daar: de untethered jailbreak is beschikbaar voor apparaten met een A5-chip die iOS 5.0.1 draaien. Voor oudere iPhones en iPads met iOS 5.0.1 kwam in december al een jailbreak uit. Het bleek echter ingewikkeld om deze werkende te krijgen op modellen met een A5 chip.

Vooralsnog is de jailbreak alleen beschikbaar voor Mac OS X-gebruikers omdat de Mac-app Greenpois0n Absinthe vereist is. Binnenkort komt er een Windows- en Linuxversie uit. Op de website cydiahelp.com vind je download-links naar de benodigde software en een handleiding in vier stappen om de jailbreak uit te voeren.

Voor wie nog geen idee heeft wat jailbreaking is: door je iPhone, iPod touch of iPad te jailbreaken omzeil je een beveiliging die Apple in het besturingssysteem gebouwd heeft. Gejailbreakte iOS-apparaten kunnen op die manier een aangepaste versie van iOS draaien met extra functionaliteit. Ook kunnen via Cydia (een eigen versie van de App Store) apps geïnstalleerd worden die niet door Apple toegelaten zijn in de App Store. Sommige gebruikers jailbreaken hun apparaten om er ‘gratis’ ge-hackte versies van reguliere iOS-apps op te draaien.

Het downloaden en gebruiken van ge-hackte iOS-apps is illegaal. Jailbreaken is wél toegestaan, zo verklaarde een Amerikaanse rechtbank in 2010. Apple waarschuwt gebruikers echter voor de gevolgen. Zo kan een iPhone of iPad trager worden, meer stroom verbruiken of data verliezen. Gelukkig zijn jailbreaks doorgaans eenvoudig weer ongedaan te maken.

Ga jij je iPhone 4S of iPad 2 jailbreaken en zo ja, waarvoor?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 5.0.1 Jailbreak voor iPad 2/iPhone 4S beschikbaar
Sluiten