iOS 5.0.1 Jailbreak voor iPad 2/iPhone 4S beschikbaar

32 reacties

Het geduld van OMT’ers die hun iPhone 4S of iPad 2 willen jailbreaken is lang op de proef gesteld, maar eindelijk is het moment daar: de untethered jailbreak is beschikbaar voor apparaten met een A5-chip die iOS 5.0.1 draaien. Voor oudere iPhones en iPads met iOS 5.0.1 kwam in december al een jailbreak uit. Het bleek echter ingewikkeld om deze werkende te krijgen op modellen met een A5 chip.

Vooralsnog is de jailbreak alleen beschikbaar voor Mac OS X-gebruikers omdat de Mac-app Greenpois0n Absinthe vereist is. Binnenkort komt er een Windows- en Linuxversie uit. Op de website cydiahelp.com vind je download-links naar de benodigde software en een handleiding in vier stappen om de jailbreak uit te voeren.

Voor wie nog geen idee heeft wat jailbreaking is: door je iPhone, iPod touch of iPad te jailbreaken omzeil je een beveiliging die Apple in het besturingssysteem gebouwd heeft. Gejailbreakte iOS-apparaten kunnen op die manier een aangepaste versie van iOS draaien met extra functionaliteit. Ook kunnen via Cydia (een eigen versie van de App Store) apps geïnstalleerd worden die niet door Apple toegelaten zijn in de App Store. Sommige gebruikers jailbreaken hun apparaten om er ‘gratis’ ge-hackte versies van reguliere iOS-apps op te draaien.

Het downloaden en gebruiken van ge-hackte iOS-apps is illegaal. Jailbreaken is wél toegestaan, zo verklaarde een Amerikaanse rechtbank in 2010. Apple waarschuwt gebruikers echter voor de gevolgen. Zo kan een iPhone of iPad trager worden, meer stroom verbruiken of data verliezen. Gelukkig zijn jailbreaks doorgaans eenvoudig weer ongedaan te maken.

Ga jij je iPhone 4S of iPad 2 jailbreaken en zo ja, waarvoor?

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  miekthieren

  Neen, ik ben blij zoals hij is. Er moet voor mij niets veranderen, wat zijn eigenlijk de voordelen ervan

 • Profielfoto
  soulutions

  Bepaalde snelkoppelingen via SBSettings mis ik wel. Die mag Apple ook wel integreren. En de tethering mis ik soms. Maar allebei niet dusdanig om mijn iPhones nu weer te jailbreaken. Zo’n gedoe elke keer, aangezien ik ook elke nieuwe update van Apple wil hebben en je bij elke jailbreak ook weer alles opnieuw moet installeren… Geen sync.

 • Profielfoto
  Kdingo

  Deed dit bij mn vorige iPone (4.2.1) wel, vooral die gratis apps, sbsettings en al die andere kleine handige tweaks. Wil mn 4S nu gewoon laten zoals tie is (tijdelijk). Syncen en al die dingen met iTunes enz ging allemaal wat moeilijker, duzz

 • Profielfoto
  Kdingo

  Ik heb ff op die site zitten lezen en begrijp ik het nou goed? Hebben ze de DFU modes niet meer nodig? Maar zoals ik al zij, ik wacht nog ff. Hoop dat jailbreakme.com snel komt met jb voor iOS 5.0.1 voor A5:) (ging egt megasnel dat jailbreakme op 4.3.3. Ongelooflijk duurt 10sec zonder DFU modes of computer, Cydia werd gewoon geinstalleerd net als een normale app!)

 • Profielfoto
  Pieter1977

  Ik heb heel wat gejailbreakt in het verleden, maar er was toch altijd iets mis. Daarom nu geen gedoe meer voor mij. Maar inderdaad de SBsettings en tethering Apps mis ik af en toe. Geen reden genoeg op dit moment.

 • Profielfoto
  bettooh

  Hier had ik lang op gewacht.
  Net even mijn ipad 2 gedaan en het werkte.
  Maar de eerste bleef hij een half uur op het beginning jailbraik, this may take a wile scherm staan. Toen absinthe ff afgesloten en opnieuw opgestart, toen gaf hij aan dat er een fout was in de vorige jailbreak. toen zei hij dat hij weer uit de recovery was, programma weer afgesloten en weer opnieuw op de jailbreak gedrukt, en toen ging het een stuk vlotter, Nu werkt hij als een huis.
  en nu maar wachten op de ipad 3!

 • Profielfoto
  jegire77

  Nee geen jailbreak deze keer voor mijn iPad en iPhone 4s. Teveel gedoe omtrent updates etc. En zoals velen mis ik alleen sbsettings het meest. Ik ben dan nu weer gewend om het via Apple’s way te doen. Daarnaast is de snelkoppeling van Jeff broderick wel handig maar die is niet altijd goed ivm het wissen van cookies en gegevens in safari (na het uitvoeren dan werkt het weer)
  Misschien word ik er te oud voor hahahah….

 • Profielfoto
  iJos

  Het downloaden en gebruiken van ge-hackte iOS-apps is illegaal. Jailbreaken is wél toegestaan, zo verklaarde een Amerikaanse rechtbank in 2010. Apple waarschuwt gebruikers echter voor de gevolgen.

  Echt US: je mag wel een blaffer kopen, maar moorden is strafbaar …
  Zegt de gemiddelde USer: “Als ik niemand mag omleggen, nou, dan koop ik maar geen pistool”:confused:

 • Profielfoto
  Shiizzll

  Ohno! Had dat gedaan met mijn 3g en hij was trager dan ooit, dat wil ik niet nog eens meemaken met mijn 4s. Ik zal de gratis apps wel missen!

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  De 3g is sowieso al traag xd

  Maar zolang je er geen achterlijke dingen mee doet en alleen betrouwbare apps en tweaks installeer gaat het gewoon goed.

  De mijne is gehailbreakt en bijvoorbeeld SBSettings is weer super!

 • Profielfoto
  GastonM

  Ik zal nooit Jailbreaken, daardoor blijft mijn iPhone lekker snel en vrij van rotzooi en virussen en geen gedoe. Bovendien mis ik geen features. Ken verschillende mensen die wel Jailbreaken en hun iPhone is zo traag als wat!

 • Profielfoto
  NArthurNO

  Ik heb mijn iPad 2 ook gejailbreaked. Je hoeft hem alleen aan te koppelen en dan gewoon wachten, zonder dat je voortgang ziet. Dan opeens schiet de balk voor uit en is het klaar..

  Ik kreeg hem niet in een soepele beweging gereed voor gebruik. Er moest nog wat gedaan worden met VPN, gewoon zo’n slider overgehaald in de instellingen, gebeurde niks, nog een keer en toen startte de iPad opnieuw op en was gefixt.

  Waarom ik het heb gedaan, SBSettings! En om een niet nader te noemen programma te installeren. Ik probeer een spel/app altijd graag eerst even voordat ik +€5 uitgeef. Daarna koop ik het, mits het een goed spel/app is ivm gemak met update etc.

 • Profielfoto
  P5ycH0

  Ik jailbreak niet omdat alle apps die je via dat circuit installeert als root op je device draait, en je dus op die manier alle beveiligings lagen van iOS om zeep helpt.
  Dat plus het feit dat je geen idee hebt met wat voor intenties men apps voor jailbreakers beschikbaar stelt. Gratis is namelijk bijna nooit gratis.
  Eigenlijk zet je gewoon je telefoon open voor allerlei gevaren. Van apps met duistere intenties, tot remote shell toegang.
  Nee bedankt. JB laat ik voor wat het is. Ik heb liever een device waar ik de controle op heb, en niet een of andere russische puitenpuber.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Vroeger zweerde ik bij een jailbreak, maar m’n 4S blijft nu zoals ‘ie is. M’n iPad toevallig gisteren geüpdatet naar 5.0.1, die krijgt ook geen jailbreak meer.

  Het downloaden en gebruiken van ge-hackte iOS-apps is illegaal. Jailbreaken is wél toegestaan, zo verklaarde een Amerikaanse rechtbank in 2010.

  Dat laatste klopt, maar is er ooit een uitspraak gedaan m.b.t. het gebruiken van gehackte iOS-apps? Nee toch? Dus dan is het toch niet illegaal?

 • Profielfoto
  Mikeapple421

  Ik heb mn ipad2 gejailbreakt nu is het geval dat ik in die app die is geinstaleert de melding krijg dat de server nietbeschikbaar is hebben meer mensen hier last van ??

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  @mike,

  Je moet even die VPN schakelaar omzetten, dan start je device opnieuw op en is het klaar.

  Ik heb mijn 4S gejailbreakt en hij is echt niet langzamer geworden oid:)
  Gelukkig doet niet iedereen dat en kopen jullie de apps in de appstore. Hierdoor blijven ontwikkelaars ontwikkelen voor iOS en dan heb ik meer gratis apps =)

 • Profielfoto
  zemmik

  Ik wil het alleen maar doen om Mame4all te kunnen gebruiken met mijn icade.

 • Profielfoto
  knekkie

  zijn er virussen voor gejailbreakte iPhone’s.

 • Profielfoto
  Nielskorte

  Damn! Jailbreaks zouden verboden moeten worden!

 • Profielfoto
  MichaelB

  Langzaam worden en virussen als je een JB uitvoert? BWAHAHAHA

  Langzaam als je allerlei rommel zoals slechte themes installeert misschien ja, maar voor de rest heb je daar 0,0 last van.

  Virussen? Waardoor dan? Misschien als je vage obscure software gaat installeren, maar daar kies je altijd nog zelf voor! Na een JB gebeurt er net zo min iets vanzelf als voor de JB.

  SBsettings is al een hele goeie reden om een JB uit te voeren!

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Ik snap nooit helemaal waarom OMT (bijvoorbeeld) dit soort berichten plaatst. Er zijn allerlei latente gevaren, onbekende gevolgen, mogelijk een hoop gedoe. Dan kun je wel zeggen dat het legaal is, maar dat dekt de lading m.i. niet. Je bent opeens blootgesteld aan zaken die je niet kunt inschatten omdat de meeste mensen niet weten welk deurtje er open gaat. Je kunt wel zeggen (MichaelB) dat je zelf kiest voor het installeren van van vage software, maar wie gaat jou met enige betrouwbaarheid zeggen of die software vaag is of niet? Tenzij je zelf een wizzard bent heeft menigeen geen idee. Apple controleert die Apps en zij hebben hopelijk wel een idee (tot nu toe wel iig) en nemen die verantwoordelijkheid. Als je de wel gecontroleerde software download dan is dat (neem ik aan) weer niet legaal. Ergo, niet doen zou ik zeggen…. (dat publiceren).

 • Profielfoto
  maconly

  Het werd eens tijd dt ik m’n iphone waar ik 600 voor heb betaald mag en kan gebruiken zoals ik wil zonder al de belemmeringen die apple er aan hangen.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  @Maconly:

  Die “belemmeringen” die jij noemt hanteert Apple om een gebruikerservaring te kunnen garanderen. Wil je dat niet kies je toch voor een Android toestel?

  Ik begrijp dat gemekker om beperkingen niet, je koopt het toestel vooraf wetende hoe eea werkt.

  Ik ontken overigens niet dat jailbreaking zekere nutttige zaken mogelijk maakt, maar ik gok zomaar dat 8 vd 10 keren een jailbreak wordt uitgevoerd omdat men alles maar gratis wil hebben en de developers het brood daarmee uit de mond steelt.

  En nee hoor, ik ben niet roomser dan de Paus. Ik heb in het verleden ook jailbreaks gebruikt, maar het is me teveel gedoe met updates e.d. en de voordelen wegen daar niet tegenop.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik zal mijn iPhone 4S absoluut niet jailbreaken

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Heb dat bij eerdere iPhones ook nooit gedaan. Ik zie er voor mij absoluut het nut niet van in. Je loopt meer risico’s en ik vind dat ik met de bestaande apps meer dan voldoende mogelijkheden heb. Alles wat ik nodig heb, vind ik in de App Store en voor die paar dubbeltjes of hooguit paar euro soms hoef ik niet te gaan jailbreaken. Ik hou ‘m lekker zoals ie is!

 • Profielfoto
  gijzzz

  Tja het kan nu.
  Maar ik doe het toch maar niet.
  Wat je je eerst moet afvragen is waarom zou je?
  Heb je na de aanschaf van je dure toestel echt geen euro meer over om de over het algemeen zeer redelijke prijzen van legale software te betalen?
  Veel is gratis of €0,79 dus waar hebben we het over.
  Vervolgens mag je afvragen: wat als je met je acties je dure toestel verziekt?
  Enne niet onbelangrijk wanneer ik de boel zou willen hacken of zou willen voorzien van wormen, trojans, virussen dan zou ik me als een adelaar op deze groep “wizzkidwannabees” storten.
  Het zijn vaak deze “scriptkiddies” die worden misbruikt oftewel, je laat de gebruiker geloven dat hij slim bezig is maar ondertussen laat je hem zelf de beveiliging uitzetten en de voordeur zelf uit zijn woning monteren.
  Je kunt wat mij betreft beter bedenken welke toepassing je echt nog mist op je normale toestel en deze ideëen hier op het forum knallen als App-idee voor de programmeurs onder ons zodat het er via een veilige weg straks toch is via de appstore.

  Misschien een extra rubriekje op dit forum: App-ideëen?

 • Profielfoto
  MichaelB

  @ln.XSOcam

  Jij weet nu wel wat voor “deurtjes” er openstaan? :sarcastic:

  Kan je je nog het debacle met de rootkits herinneren van Sony. Zogenaamd ook een grote “betrouwbare” fabrikant.

  Je vergeet dat heel veel, misschien wel de meeste, fouten door ontwikkelaars buiten Apple ontdekt worden.

  Maar goed, dit hoeft geen discussie tussen ons te worden. Het stoort me alleen dat een hoop mensen ongefundeerde meningen als feiten neerkwakken, terwijl er meestal het omgekeerde waar is.

 • Profielfoto
  gijzzz

  @InXSOcam,
  Je hebt helemaal gelijk een firma als Apple is verre van perfect.
  En inderdaad er worden ook bij hen nog wel eens met behulp van buitenstaanders fouten ontdekt.
  Grote verschil is dan dat zij deze lekken dan trachten te dichten terwijl dat met deze gratis software zelden gebeurd.
  Dus wanneer jij wilt beweren dat jouw toestel er een stuk veiliger op wordt met het jailbreaken dan ga ik er helemaal van uit dat jij zakenkundig genoeg bent om de risico’s in te schatten en zelf af te dichten.
  Of iedereen die jailbreaked dat ook is betwijfel ik echter.

  P.s. Ook ik zit niet te wachten op discussies over dit onderwerp maar kon het toch niet laten.:wink:

 • Profielfoto
  CMD-Z

  Ach zou t alleen doen voor sb settings en gratis tom tom. Maar.. No thanks

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  @MichaelB,
  Ik hoef die discussie ook niet hoor. Ik was die post ook niet begonnen om tegen het jailbreaken in het algemeen te zijn. Iedereen moet dat zelf weten en ze mogen dat ook legaal doen. Het gaat er mij om dat ik het publiceren hiervan niet verstandig vind omdat er mogelijk grote veiligheidrisico’s en risico’s in de gebruikservaring optreden en dat dit bij de gemiddelde jailbreaker niet voldoende bekend is. Gezien de grootte van de OMT community en de doorgaans betrouwbaarheid van OMT wordt door publicatie een bericht aan hun community gestuurd dat het jailbreaken normaal is en voor iedereen een optie terwijl ik denk dat het niet meer dan een mogelijkheid is. Ik weet inderdaad niet welke deurtjes er openstaan maar ik heb de garantie van Apple dat er een groot team op zit, gebruikmakend van allerhande goedwillende ontwikkelaars buiten Apple. Ik heb niet de garantie van een klein jailbreak-team dat zij hetzelfde doen / voor ogen hebben ook al zullen zij ook hulp van buitenaf krijgen. Ik wil Apple niet vergelijken met Sony omdat ik daar niet diezelfde betrouwbaarheid aan toedicht. Maar MichaelB, je hebt uiteraard een punt dat Apple niet alles zelf doet en kan en weet, maar het is een hele andere nuance dat Apple, een miljardenbedrijf met miljoenen klanten en een wat mij betreft goede reputatie of een wat dit betreft belangeloze jailbreaker die alleen het gaatje in de beveiliging vindt (hoe slim ook). Bovendien komt het risico van het jailbreaken doorgaans bovenop het risico dat Apple zelf al loopt. Ergo, het wordt nooit minder, of lossen de jailbreakers en passant ook nog even het veiligheidsrisico van de standaar iPhone op? Het gaat mij ook zeker niet alleen over dat open deurtje, maar, zoals Lauwrence terecht opmerkt ook over de gebruikservaring die niet meer gegarandeerd wordt (letterlijk en figuurlijk). En daarom vind ik dus publiceren van dit “opvoeren” van je iPhone niet verstandig.

 • Profielfoto
  maconly

  Werkt perfect.

  @ lauwrence ik gebruik al sinds 96 Apple en dat wil ik graag zo houden, maar apple hoeft mij niet voor te schrijven wat ik wel en wat ik niet mag .

 • Profielfoto
  Koning Bolo

  Helemaal top, jailbreak op iPad2, installeren fluitje van een cent en ook maar meteen installous er op gezet natuurlijk.
  Nix langzamer of bugs etc. en als het niet bevalt haal je het er toch gewoon weer af.