Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 30 januari 2012
Leestijd: 1 minuut

Hoe heet ‘Find my iPhone’ bij Samsung?

Samsung komt met een nieuwe smartphone op de markt, de Galaxy S Advance. Dat feit op zich mag eigenlijk geen nieuws meer heten. Alleen in Nederland zijn er nu al twintig verschillende smartphones van het merk verkrijgbaar zodat elke consument zich in een Samsung kan vinden. Zo is de Galaxy S Advance volgens Bright gemaakt voor de snelheid-en-mooi-scherm-willende-maar-high-end-telefoons-te-duur-vindende doelgroep.

Het nieuws zit ‘m dan ook niet in de specificaties van de nieuwe telg in de steeds verder uitdijende Galaxy-familie, maar in een nieuwe dienst die tegelijkertijd geïntroduceerd is. Eigenaren van een Samsung-telefoon kunnen ermee ingrijpen als hun toestel gestolen wordt. Zo kan de data op de telefoon op afstand versleuteld of verwijderd worden. Ook is het mogelijk om het toestel te traceren via een website. Kort gezegd is de dienst nagenoeg identiek aan ‘Find my iPhone’ dat Apple sinds 2009 aanbiedt. Maar hoe zou Samsung, dat in 10 landen juridisch in gevecht is met Apple om vermeende na-aperij, zijn eigen anti-diefstaldienst noemen? Yep: ‘Find my mobile’.

Wat vind jij, is dit genoeg gelijkenis voor een toevoeging aan dit lijstje?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Hoe heet ‘Find my iPhone’ bij Samsung?
Sluiten