Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 10 januari 2012
Leestijd: 1 minuut

Het verhaal achter een Apple-product

Als je dit leest, dan heb je zeer waarschijnlijk een bovengemiddelde interesse in de producten die Apple maakt en ongetwijfeld gebruik je ze dagelijks. Heb je je echter wel eens afgevraagd waar die glimmende iPhone nu precies vandaan komt en wie hem maakt?

Mike Daisey (ooit een fervent aanhanger van ‘the cult of Mac’) stelde zichzelf die vraag en vloog naar China om het verhaal achter de producten van Apple te zoeken. Directe aanleiding was een foto die hij had gezien van de binnenkant van een fabriek van Foxconn in Huan, China. Het verhaal van Daisey is opgepikt door de Amerikaanse radioshow This American Life en is nu online te beluisteren. Het is een interessant relaas over de mensen die zich soms letterlijk doodwerken om ons de speeltjes te geven met het kekke fruit-icoontje.

Daisey heeft daarnaast een theatershow gemaakt over de Apple-cultus, genaamd The Agony and the Ecstacy of Steve Jobs. In deze show vertelt Daisey een minder romantisch verhaal over het succes van Apple, en de menselijke offers die het soms kost om de producten te maken. Helaas is de show alleen in Amerika te zien en over een eventuele wereldwijde distributie is nog met geen woord gerept.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Het verhaal achter een Apple-product
Sluiten