Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 11 januari 2012
Leestijd: 1 minuut

Gorilla Glass 2: sterker én dunner

Steve Jobs had iets met aluminium. Ondanks alle nadelen bij de productie ervan. Zo verbleef Jonathan Ive in 2005 een aantal maanden in China om een nieuwe fabriek te begeleiden bij het anodiseren van aluminium voor de iMac en iPod nano. Voor de eerste iPhone moest een ander weerbarstig materiaal overmeesterd worden: glas.

Ook dit was geen eenvoudige opgave. Bij het ontwikkelen van de eerste iPhone wilde iedereen een plastic scherm, maar Steve sputterde tegen. Het moest glas worden. Een vriend van Steve Jobs zat op dat moment in de board van Corning. Corning is gespecialiseerd in glas en ontwikkelde in de jaren zestig een speciaal soort glas: Gorilla Glass. Tot 2006 was er echter geen vraag naar. Totdat Steve Jobs langskwam en enorme hoeveelheden van dit glas wilde hebben in korte tijd. Corning maakte een glas dat nog nooit gemaakt was en stond binnen 6 maanden klaar voor productie. Nu komt Corning met Gorilla Glass 2.

Gorilla Glass 2 is buigzamer én sterker dan haar voorganger. Deze kwaliteiten weet het ook nog eens te realiseren in een dunner scherm. Een eerste klant heeft zich al gemeld. De Samsung Galaxy S3 die volgende maand moet verschijnen, zal over dit sterke glas beschikken. Ongetwijfeld zal ook de volgende iPhone over dit glas beschikken. Gevallen van gebarsten schermen zijn nog steeds een veelgehoorde klacht bij iPhone bezitters.

Ben je niet overtuigd van de kracht van Gorilla glas 2? Bekijk dan het onderstaande filmpje van The Verge. Hierin wordt met een apparaat druk uitgeoefend op normaal glas, Gorilla Glass 1 en tot slot Gorilla glass 2. Zien is geloven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Gorilla Glass 2: sterker én dunner
Sluiten