Guido
Guido Nieuws 28 januari 2012

“Google, blijf van mijn werknemers af!”

Steve Jobs zou voormalig Google-directeur Eric Schmidt in 2007 persoonlijk hebben gevraagd te stoppen met het werven van een Apple-werknemer. Dat blijkt uit een vrijgegeven rechtbankdocument, dat deel uitmaakt van een zaak omtrent wervingsafspraken tussen 7 bedrijven. Het kostte een Google-werknemer uiteindelijk zijn baan.

Afgelopen vrijdag diende een rechtszaak tussen 5 voormalige softwaretechnici en bedrijven Apple, Google, Adobe Systems Inc., Intel Corp, Intuit Inc. en Walt Disney Co’s Pixar unit. De softwaretechnici beschuldigen de 7 bedrijven van onderlinge afspraken. De bedrijven zouden zich namelijk ergeren aan het wegkapen van elkaars werknemers en riepen hier een halt toe. Zo konden ook de lonen en de compensaties voor werknemers laag worden gehouden.

In het rechtbankdocument is de e-mailwisseling van Jobs en Schmidt opgenomen. Jobs mailde naar Schmidt: “I would be very pleased if your recruiting department would stop doing this.” Schmidt verzond de mail op zijn beurt naar zijn wervingsafdeling met de vraag wat er aan de hand was. De verantwoordelijke van de personeelsafdeling zei dat de werknemer die contact opnam met de Apple-werknemer binnen het uur zou worden ontslagen. Hij voegde daar aan toe: “Please extend my apologies as appropriate to Steve Jobs.”

De rechtszaak loopt nog, maar rechter Lucy Koh meldde dat de zaak mogelijk wordt opgedeeld in een aantal losse zaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
“Google, blijf van mijn werknemers af!”
Sluiten