Gerucht: iPad 3 krijgt betere camera’s

25 reacties

Het nieuwe jaar is begonnen en sinds twee jaar betekent dat als afleiding van al het CES-geweld in Las Vegas: iPadgeruchten. De eerste iPad werd 27 januari 2010 onthuld en de iPad 2, met twee camera’s en een A5 processor volgde op 2 maart 2011.

Nu komen er concrete geruchten naar buiten over de iPad 3. Daar waar de camera’s op de iPad 2 van zeer magere kwaliteit waren, krijgt de iPad 3 waarschijnlijk een HD FaceTime camera aan de voorzijde en de camera uit de iPhone 4S, ofwel 8 Megapixel, aan de achterzijde. Het scherm zou ook een hogere (retina?) resolutie krijgen.

Het nieuws komt uit de twitterstroom van de hoofd-redacteur van iLounge, Jeremy Horwitz en de bron zou betrouwbaar zijn. Om de nieuwe componenten te kunnen herbergen wordt de iPad 3 één mm dikker dan de iPad 2. Horwitz heeft ook vernomen dat de bestaande iPad 2 te koop blijft, maar met een lagere instapprijs: $399,-. De aankondiging wordt verwacht in maart 2012.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  Aidovive

  Wat een verrassing hè? En wat een nieuws! Betere camera’s! Het is onvoorstelbaar!;-)

 • Profielfoto

  Ik hoop zo op een retina beeldscherm! Dat is de enige redem dat ik nog geen iPad heb! Ben een beetje verwend geraakt door de iPod touch, de iPhone en mijn Macs met hoge resolutie beeldschermen:)

 • Profielfoto
  afcusto

  Misschien komt er ook een A6 processor in. Een 8 megapixel camera en ook misschien retina beeld scherm.

 • Profielfoto
  Agton

  Vind dit niet echt boemig. Meer een logische update

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Sorry hoor, maar beetje open deur om te verwachten dat er betere camera’s in komen. De gene die er nu in zitten zijn echt nauwelijks camera’s te noemen zo slecht dat ze zijn. Apple zou zich moeten schamen om deze nog te verkopen.

 • Profielfoto
  rbtrbt

  echt echt retina zal niet lukken want dat houdt de ipad niet vol, dan is de resolutie zoo hoog, dus dat zal hem net niet worden denk

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ik hoop zo op een retina beeldscherm! Dat is de enige redem dat ik nog geen iPad heb! Ben een beetje verwend geraakt door de iPod touch, de iPhone en mijn Macs met hoge resolutie beeldschermen:)

  Toch een beetje apart dat op je profiel staat dat je een iPad en iPad 2 hebt, maar goed, wist je dat die iPads (die je dus niet hebt) een pixel dichtheid hebben van 132 ppi? En dat enkel de MBA 11″ daar overheen gaat met 135 ppi? Dus daarin echt verwend worden door je Macs is een beetje lastig, iPhone en iPod kan ik inkomen.

 • Profielfoto
  janjaap

  Ik heb werkelijk nog nooit een camera van de iPad gebruikt, alleen om te skypen. En het scherm is al super.. IPad 3 lijkt me dus typisch gevalletje overslaan… Net als de 4s trouwens tov de iPhone 4. Even refererend naar een eerder draadje over nieuwe releases en op het juiste moment instappen..

 • Profielfoto
  Sambalbitch

  Duh what else

 • Profielfoto
  iPredict

  Niet verkeerd, het scherm en de camera’s zijn op het moment de zwaktepunten van de iPad 2. een 4S camera en een retina display zijn heerlijke features. En laat alsjeblieft die voorspelling van de betere 6-cell batterij uitkomen, met een A6 chipje (is dit teveel gevraagd?).
  .
  En leuk zo’n 3GS achtige actie bij de iPad, zeker ivm die 200$ tablets tegenwoordig.

 • Profielfoto
  scd

  Ik zou wel eens een update (vergroting) willen zien van de opslagcapaciteit. 16 – 32 – 64 is vanaf het begin al de standaard toch. De mijne van 32 GB lopen inmiddels al behoorlijk vol.
  Een retina scherm is zeer toe te juichen. Dat zal het leesplezier op de iPad enorm vergroten.
  Betere camera’s? Waarom eigenlijk? Je gaat toch geen foto’s nemen met een iPad? Daar is ie veel te groot voor. Hooguit voor de facetime toepassing is een update op zijn plaats, maar de 4s camera toevoegen begrijp ik niet zo goed.

 • Profielfoto
  lucschram

  Ik verwacht zoals een paar andere in de reacties een A6 processor.

 • Profielfoto
  Imac-rvd

  Zo lijkt het inderdaad een logische update, niet erg revolutionair (maar toch wel leuk). Dan zal het wel een iPad 2S worden en geen iPad 3.

 • Profielfoto
  NTG

  Nounounou… dat had natuurlijk niemand zien aankomen! :sarcastic:

 • Profielfoto
  Aidovive

  Ik lees zojuist dat in februari een ipad3 kan worden verwacht, maar er voor oktober alweer een iPad4 in de planning zit.

 • Profielfoto
  pim939

  Zat er dik in!

 • Profielfoto
  klaasb

  Het zal de beste ipad ooit worden tot dan toe …. le duh.

 • Profielfoto
  ramrod

  Ik hoor liever een gerucht over vernieuwde IMac,s :crazy:

 • Profielfoto
  2eSteve

  Het kan best kloppen hoor, maar het lijkt mij niet dat het klopt. Allerlei mensen gaan dingen uit hun duim zuigen als een nieuw product van Apple eraan komt (kijk maar naar de iPhone 5, die kwam toch ook niet?!). En volgens mij maken de meeste mensen ook geen foto’s met hun iPad, daar is het ding toch wat te groot voor. Alleen die HD camera aan de voorkant lijkt me handig.
  Em 1 mm dikker? WHO CARES?!

 • Profielfoto
  botoo

  Een hogere resolutie op de iPad3 lijkt me een logische en noodzakelijke stap. De resolutie van een Galaxy Tab 8.9 is beduidend hoger terwijl die een iets kleiner scherm heeft (en een stuk handzamer formaat) en die hogere resolutie is absoluut een grote verbetering. Dus als Apple de iPad niet achter wilt laten lopen zal die hogere resolutie imho hard noodzakelijk zijn.

  Het zal mij niet verbazen als de iPad3 parallel aan de Tab 8.9 zal ogen, de geruchten naar een kleiner formaat duiken ook steeds de kop op.

  Of Apple nu bij Samsung afkijkt of andersom maakt niet uit, feit blijft dat de tablets uit beide kampen veel overeenkomsten hebben, je mag dus verwachten dat de verbeteringen en vernieuwingen ook veel op elkaar zullen lijken.

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Dit lijkt me een logische zet, zeker de HD camera voor Facetime als Skype is een prima zet! Nog zal een betere camera achteraan mij zeer tevreden stellen, want ik gebruik de camera’s nogal veel op mijn apparaten… Dus voor mij zijn betere camera’s eigenlijk het enige wat zeker beter mag!:)

 • Profielfoto
  Niels klein

  Ik denk een betere accu, retina scherm, 8mp camera en misschien siri.:sarcastic:

 • Profielfoto
  Sunshine

  Het kan me geen fok:evil: schelen wat ze er in stoppen. Mijn iPad 1 doet het nog steeds prima. Ik ga echt geen 700 euries uitgeven voor een update.
  Als er nou een flappentap :money: in zou zitten of dat je er en eitje op kunt bakken of zo. Je kan we aan de gang blijven.

 • Profielfoto
  klaasb

  @sunshine. Je ipad1 doet het nu nog prima, maar als straks de ipad3 uitkomt en veel nieuwe apps gaan meer van je toestel eisen ….
  Zelf vond ik ook dat ik de ipad2 prima kon laten liggen, maar denk dat ik de ipad3 wel als een waardige opvolger zie.

 • Profielfoto
  bugboy

  De resolutie van de camera hoeft van mij niet omhoog. Filmen en foto’s maken doe je toch niet met je iPad. Maar de lichtgevoeligheid van de front-facing camera zou wel wat beter mogen. Nu is het beeld vaak echt slecht als het wat donkerder wordt. En laat je nu vooral ’s avonds even gaan skypen. De camera aan de achterkant mogen ze van mij volledig weglaten als dat ervoor zorgt dat de iPad dunner kan worden.