Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 5 januari 2012

Gerucht: Spotify maakt gebruik van Siri?

Siri is zonder twijfel de meest innovatieve toevoeging aan de iPhone 4S. Het geeft je nu de mogelijkheid om tegen je telefoon te babbelen en (onder andere) te vragen wat voor weer het wordt en of het (zij?) een afspraak kan maken of een eerdere afspraak kan verzetten.

Siri staat nog in de kinderschoenen en Apple heeft duidelijk aangegeven dat de funcionaliteit de bèta-fase nog lang niet verlaten heeft. De mogelijkheden zijn in principe eindeloos en veel bedrijven kunnen in de toekomst gebruik maken van de dienst. Daniel Ek, de topman van muziekdienst Spotify, erkent de mogelijkheden van Siri. Het zou zelfs zover kunnen zijn dat de functionaliteit van Siri al in gebruik is genomen bij Spotify en op dit moment wordt getest. Niets is officieel, maar in een recent interview dat magazine Forbes had met Ek, sprak hij met zijn iPhone en gaf hij de opdracht om muziek af te spelen. De telefoon gehoorzaamde.

Does he plan on building a voice activated Spotify interface? He flashes a mischievous smile. “Play me some Coldplay,” he tells the phone. Its small speakers ring out with the opening piano chords of the band’s hit “The Scientist.” “We hacked into it a few weeks ago,” Ek says, with a satisfied nod. “I’m not an inventor. I just want to make things better.”

Spotify maakt dus op dit moment gebruik van een hack om spraakbesturing mogelijk te maken. Het blijft afwachten wanneer de functionaliteit daadwerkelijk in de app van Spotify te vinden is. Siri kan op dit moment al gebruikt worden om muziek af te spelen, maar het gebruik van Siri binnen apps is nog niet vrijgegeven. Zodra Apple de API wel vrijgeeft, is het in principe ruim baan voor deze volledig nieuwe manier van interface.

Trouwens, beste mannen en vrouwen van Sporify, waar blijft de iPad-app?

Reageer op artikel:
Gerucht: Spotify maakt gebruik van Siri?
Sluiten