Gerucht: Spotify maakt gebruik van Siri?

18 reacties

Siri is zonder twijfel de meest innovatieve toevoeging aan de iPhone 4S. Het geeft je nu de mogelijkheid om tegen je telefoon te babbelen en (onder andere) te vragen wat voor weer het wordt en of het (zij?) een afspraak kan maken of een eerdere afspraak kan verzetten.

Siri staat nog in de kinderschoenen en Apple heeft duidelijk aangegeven dat de funcionaliteit de bèta-fase nog lang niet verlaten heeft. De mogelijkheden zijn in principe eindeloos en veel bedrijven kunnen in de toekomst gebruik maken van de dienst. Daniel Ek, de topman van muziekdienst Spotify, erkent de mogelijkheden van Siri. Het zou zelfs zover kunnen zijn dat de functionaliteit van Siri al in gebruik is genomen bij Spotify en op dit moment wordt getest. Niets is officieel, maar in een recent interview dat magazine Forbes had met Ek, sprak hij met zijn iPhone en gaf hij de opdracht om muziek af te spelen. De telefoon gehoorzaamde.

Does he plan on building a voice activated Spotify interface? He flashes a mischievous smile. “Play me some Coldplay,” he tells the phone. Its small speakers ring out with the opening piano chords of the band’s hit “The Scientist.” “We hacked into it a few weeks ago,” Ek says, with a satisfied nod. “I’m not an inventor. I just want to make things better.”

Spotify maakt dus op dit moment gebruik van een hack om spraakbesturing mogelijk te maken. Het blijft afwachten wanneer de functionaliteit daadwerkelijk in de app van Spotify te vinden is. Siri kan op dit moment al gebruikt worden om muziek af te spelen, maar het gebruik van Siri binnen apps is nog niet vrijgegeven. Zodra Apple de API wel vrijgeeft, is het in principe ruim baan voor deze volledig nieuwe manier van interface.

Trouwens, beste mannen en vrouwen van Sporify, waar blijft de iPad-app?

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Dustin24

  Ik gebruik de 4S nu al een tijdje, maar heb in die tijd misschien in totaal maar 10 minuten gebruik gemaakt van SIRI. Misschien dat daar met Spotifiy verandering in komt, maar ik heb er een hard hoofd in.

 • Profielfoto
  herko

  @Dustin Omdat Siri nu vooral Engels en VS georiënteerd is, heb je er in NL niet zoveel aan, nee. Maar als het Nederlands gaat verstaan en je op kaarten, restaurants, etc. kunt gaan zoeken met Siri, dan wordt het wel heel erg interessant!

 • Profielfoto
  lucschram

  Ik vind Siri geweldig!

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Wellicht bedoel je iets anders, maar mijn iPhone kan al jaren muziek afspelen volgend op mijn stemcommando. “Play some Coldplay” werkte dus al jaren….

 • Profielfoto
  iPret

  Ja, waar blijft die iPad app nou?!:cry:

 • Profielfoto
  UtregCity

  ik wil iTunes Match :angry:

 • Profielfoto
  spacefreek

  Knap, Daniel Ek heeft mijn iPhone kennelijk ook gehackt..

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik heb Siri op dag 1 van aanschaf even een uurtje gebruikt. Daarna uitgezet om ’t nooit meer aan te zetten.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Mij lijkt t wel tof, hoef je geen muziek meer op je iphone te zetten, en toch kan alles worden afgespeeld:)

 • Profielfoto
  stormychel

  Door t gebrek aan iPad app en het gebruik van iTunes Match ligt Spotify Premium hier al weer buiten…

 • Profielfoto
  Ce

  op een iPad kun je gewoon de iPhone versie installeren, ziet er niet uit maar de kwaliteit van de muziek is er gelukkig niet minder door. Ik ben het wel met je eens dat het erg vreemd is dat er nog steeds geen iPad versie is.
  iTunes Match en Spotify zijn twee totaal verschillende programma’s, met Spotify kun je uit 17 miljoen nummers kiezen, bij Match alleen de muziek die je al hebt.

 • Profielfoto
  wimbers

  @Spacefreek:
  het verschil is bij spotify dat je die coldplay niet hoeft te hebben… jij hebt het op je phone staan

 • Profielfoto
  Renko

  @Thomas18NL:
  En op het eind van de maand een DIKKE bill van je telecom provider ;). Met een GB aan data per maand kun je niet zo veel multimedia stuff doen :S.

 • Profielfoto
  spacefreek

  @Spacefreek:
  het verschil is bij spotify dat je die coldplay niet hoeft te hebben… jij hebt het op je phone staan

  Dat snap ik, maar dan is ’t toch niets anders dan de inventiviteit van Apple, in de vorm van Siri, jatten (mits het een legale hack is, lijkt me niet)..

 • Profielfoto
  fatboysmart

  In de laatste regel staat Sporify…

 • Profielfoto
  AlphaKilr

  Ik wil het op me iPhone 4 (Siri)

 • Profielfoto
  Nosferatu

  De scitbent heeft zelf ook de bèta-fase nog niet verlaten

 • Profielfoto
  wensink

  Als je het op je iphone 4 wil moet je em jailbraken en er via cydia Spire op zetten en een server vinden