Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 17 januari 2012

Figuurtje Jobs wordt niet meer verkocht

Het was natuurlijk te verwachten; het figuurtje van Steve Jobs dat te koop werd aangeboden door het Chinese bedrijf In Icons, wordt niet meer verkocht. Het bedrijf is gezwicht onder de grote druk van de familie van Jobs en de advocaten van Apple en heeft besloten om het stuk speelgoed uit de verkoop te halen.

Eerder werd al bekend dat Apple juridische stappen wilde ondernemen tegen het bedrijf, aangezien het volgens Apple illegaal is om producten te maken met de gelijkenis van Jobs, met het doel deze te verkopen. De wetten in Californië geven echter geen recht op het bezit van de naam en beeltenis van Jobs door Apple en in feite was In Icons dus niet in overtreding. Tandy Cheung, de CEO van In Icons is zich hier van bewust, maar heeft toch besloten om de verkoop stil te leggen, nog voordat het figuurtje officieel op de markt was gebracht.

Het poppetje van Jobs was zo natuurgetrouw dat het bijna eng was, compleet met zwarte coltrui, vale spijkerbroek en de bekende sneakers van New Balance. In de voorverkoop kostte het figuurtje €99, maar de prijzen van doorverkopers op eBay waren al snel veel hoger.

Reageer op artikel:
Figuurtje Jobs wordt niet meer verkocht
Sluiten