Figuurtje Jobs wordt niet meer verkocht

19 reacties

Het was natuurlijk te verwachten; het figuurtje van Steve Jobs dat te koop werd aangeboden door het Chinese bedrijf In Icons, wordt niet meer verkocht. Het bedrijf is gezwicht onder de grote druk van de familie van Jobs en de advocaten van Apple en heeft besloten om het stuk speelgoed uit de verkoop te halen.

Eerder werd al bekend dat Apple juridische stappen wilde ondernemen tegen het bedrijf, aangezien het volgens Apple illegaal is om producten te maken met de gelijkenis van Jobs, met het doel deze te verkopen. De wetten in Californië geven echter geen recht op het bezit van de naam en beeltenis van Jobs door Apple en in feite was In Icons dus niet in overtreding. Tandy Cheung, de CEO van In Icons is zich hier van bewust, maar heeft toch besloten om de verkoop stil te leggen, nog voordat het figuurtje officieel op de markt was gebracht.

Het poppetje van Jobs was zo natuurgetrouw dat het bijna eng was, compleet met zwarte coltrui, vale spijkerbroek en de bekende sneakers van New Balance. In de voorverkoop kostte het figuurtje €99, maar de prijzen van doorverkopers op eBay waren al snel veel hoger.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Needler

  Waarom zou je in godsnaam een beeldje van Steve Jobs willen? Dat wordt wel erg eng.

 • Profielfoto
  ro_me

  Het is al erg eng……de man wordt door vele als heilig gezien. Deze man krijgt veel te veel aandacht, bij leve en na zijn dood.

 • Profielfoto
  Dexter_202

  Wat heeft een Chinees bedrijf eigenlijk te maken met Californische wetten?

  Best jammer, Apple had best eens hun arrogante plaat mogen gaan…

 • Profielfoto
  vanpuffelen

  Er worden al beeldjes verkocht van beroemdheden. Niet eens allemaal dood. Meestal Hollywoodfiguren of muzikanten. Koppen van – wel dode – componisten zijn ook te koop. Nu is er een bedrijfsman aan de beurt. Afgezien van het feit of het getuigt van goede smaak om zo’n beeldje te hebben vind ik niet dat dit verboden moet worden.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Erg jammer! Ik vond hem erg leuk en was van plan hem te bestellen. Ik zie Steve helemaal zitten, relaxed op een barkrukje naast mijn 20th Anniversary Mac (zie avatar). Hij was juist erg mooi en levensecht gemaakt. Ik snap dat Apple en ook Steve’s familie copyright hebben vastgelegd op Steve’s afbeeldingen, maar deze fraaie ACTION DOLL doet toch recht aan het uiterlijk van Steve.
  En de kinderen kunnen ook de key-note nog even naspelen. Nog even een paar plaatjes. Ik hoop stiekum toch dat ie ergens op de markt komt:grin:

  /uploads/community/c250b99d92fad91c6ee0556861b27d5e8fbcb823_0.jpg

 • Profielfoto
  MacAanZee

  En nog even verder genieten…. hij is mooi:lol:

  /uploads/community/bc5ae0340fd2a17687c24929922df147470c1567_0.jpg

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Alleen de mini iPhone was niet bij de prijs inbegrepen ($99) had ik begrepen.

 • Profielfoto
  Michiel de Vries

  Klopt, dat had ook niet gemogen. De iPhone is wel een handelseigendom van Apple en mag dus niet gebruikt worden door derden zonder toestemming.

 • Profielfoto
  nebilem

  Ze zullen wel geld hebben gekregen van Apple om hiermee te stoppen.

 • Profielfoto
  JWB

  Ik voel een verhaallijn opkomen voor Toy Story 4, waarin Woody’s plek wordt ingenomen door action doll Steve: “Woody, there is one more thing…”

 • Profielfoto
  Brombeer

  Begrijp ik hieruit dat de wereld juridisch is beperkt tot Californië?
  Zitten we daarom ook hier met SOPA en ACTA opgezadeld? Maar waarom zijn het dan wel enkel Californische bedrijven die je nog aan onderdelen van old world mac onderdelen kunnen helpen?
  Ik dacht trouwens dat die Chinezen overal lak aan hadden…

 • Profielfoto
  jesper211232

  hebben ze ook, maar niet als ze er geld voor krijgen

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Waar blijft de Steve Ballmer doll?! Dan heb je tenminste iets om mee te spelen. Ballmer vs Jobs met een leger GI-Joe als backup en barbies als cheerleaders!
  Verder zou ik nog een paar knoppen op de rug van Jobs willen die je indrukt en uitspraken afspeelt zoals: “Booom!”, “It’s Amazing” en “Isn’t that wonderful?”.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Inderdaad, analoog aan de Woody pop, zou ik op de Steve doll een klein clickwheeltje verwachten om wat kernachtige uitspraken tevoorschijn te toveren

 • Profielfoto
  BigAL

  Steve is allang vergaan. Geeft die man zijn rust. Zijn lijdensweg was al erg genoeg en niet iets om heldhaftig over te doen.
  Als je echt zo om steve geeft, koop dan gewoon iets van Apple. Dat zou hem pas erg veel plezier doen.

 • Profielfoto
  MarioMac

  Dat word ebay!

 • Profielfoto
  XaRaI_001

  Jammer……….

 • Profielfoto
  Godsmack

  Apple zijn een stelletje humorloze zuurpruimen..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Inderdaad weinig humor. Verkoop van de Steve Doll zou alleen maar reclame voor Apple zijn. Laten ze dan een percentage van de verkoopprijs opeisen dat is redelijk maar niet zo zielig zijn om de verkoop te laten verbieden door dreigen met rechtszaken. Door het fraaie uiterlijk van de pop zou het Steve alleen maar op een mooie manier in herinnering houden