Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 4 januari 2012

Engels voetbal exclusief via Apple?

Apple is wellicht van plan om een een grote stap te zetten in de strijd om de huiskamer. Net als Google, Samsung en andere tech-bedrijven probeert Apple al jaren om een plekje te veroveren in de televisiemarkt met online diensten. Films en TV series in de iTunes Store en de Apple TV waren de eerste stap. Nu is het tijd voor de genadeklap… voetbal!

Volgens de Britse krant Daily Mail overweegt Apple om een bod te doen op de exclusieve streaming-rechten van de Britse Premier League. Dit is een van de, zo niet het meest belangrijke landskamioenschap ter wereld. Door als enige partij (live-)streams van wedstrijden uit de Premier League te kunnen aanbieden via iTunes, Apple TV, iPad en iPhone groeien deze producten ongetwijfeld snel in populariteit in Groot Brittannië.

Uiteraard gaat het hier niet om de minste bedragen. Naar schatten zullen de rechten uiteindelijk verkocht worden voor ongeveer 1,2 miljard euro. Ondanks dit astronomische bedrag zijn er meer kapers op de kust. Zo zou Google geïnteresseerd zijn. Ook de Amerikaanse sportzender ESPN zou een bod willen uitbrengen. In dat laatste geval is er overigens alsnog hoop voor Apple. ESPN is immers een Disney-onderneming en daar heeft Apple al jaren een hele warme band mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Engels voetbal exclusief via Apple?
Sluiten