Dief betrapt door Find My iPhone

26 reacties

Het is waarschijnlijk de gruwel van elke iPhone-gebruiker; je laat de telefoon ergens liggen op een onbewaakt moment en hij wordt gestolen. Een logische reactie (na eerst luid gejammerd te hebben) is de diefstal aan te geven bij de politie. Of je neemt het recht in eigen hand.

Het boven beschreven voorval (jammeren niet inbegrepen) overkwam Nikolaos Kakavoulis van de site Daily Secret toen hij eerdere deze week iets wilde halen bij een lokale Starbucks in Athene, Griekenland. Kakavoulis verloor zijn iPhone op het toilet en besloot om via ‘Find My iPhone’ een deuntje af te spelen op de telefoon. Wat bleek, de persoon die de iPhone had gevonden (en het ding vervolgens in eigen zak had gestoken) was ook aanwezig in de Starbucks. Kakavoulis ging de confrontatie aan.

Het verhaal volgens Kakavoulis zelf:

So I’m sitting in Starbucks in Athens, Greece, meeting with Daily Secret developers. After taking a quick break, I realize I’ve left my iPhone on the bathroom sink. It’s gone. The barista says no one’s handed in a phone but suggests I check the ‘Find my iPhone’ app. Our head designer, Spiro, is already on the case—by the time I get back to
the table, he’s got the app on iCloud. The good news? My iPhone’s
still in Starbucks. The bad news—it’s on silent (probably turned on silent).

There’s a small button on the iCloud interface, which I’d never noticed before—Play Sound. In an instant, we can all hear my iPhone beeping. I’m looking around Starbucks and the noise is coming from a couple with a baby two tables away. “Have you seen my iPhone?” I ask. The guy pretends not to hear, which is insane because the beeping is
now incredibly loud. “Maybe the baby took it?” I say, even though
their kid’s about a year old. The beeping stops.

I go back to our table, click the same button and this time, when the beeping starts up, the guy takes my phone out of his pocket all contrite—“Oh is this your phone? I found it on the floor.” I’m almost
speechless by now, then his wife jumps in—“You’ve got it back, what’s
your problem?”

By the time we call the police, the couple has disappeared. No apology, nothing. Do I want to file charges? No. Facebook? Hell yes. We post the guy’s pic on Facebook. Ten minutes later, the kicker. His wife comes back into
Starbucks, presumably to apologize. She comes up to our table. “I’ve
lost my sunglasses. Have you seen them?”

Vervolgens maakte Kakavoulis een foto van de persoon in kwestie en postte deze op Facebook.

Naast het opsporen van dieven, blijkt de localisatiedienst die in Apple’s producten is ingebouwd ook bijzonder handig van pas te komen bij andere voorvallen waarbij vertrouwen in het geding is. Zo strandde vorig jaar al een huwelijk met een hoofdrol voor ‘Find My Friends.’

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Lauwrence

  Schitterend verhaal wat maar weer eens aangeeft hoe asociaal, huichelachtig en hypocriet mensen kunnen zijn!

 • Profielfoto
  pim939

  Idd mooi verhaal!

 • Profielfoto
  Hagert

  Je kan die gast niet de schuld geven… Het is gewoon moeilijk om in Griekenland te leven op het moment…

  NOT!!! Het komt door dit soort mensen dat dat land nu uit elkaar valt. Jammer dat die dief er niks aan over heeft gehouden.

 • Profielfoto
  Welloe

  *Houdt zich in om een haatcomment over Griekenland te posten*

 • Profielfoto
  Emielgroendijk

  vriend van me had dit ook. Wist precies waar die gast was maar politie wist niet wat ze ermee aanmoesten

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Dat is idd een groot probleem. Digitale diefstal is 1 groot onbekend terrein voor justitie, zo lijkt het. Jammer, want met services als Find my iPhone opent een heel nieuwe wereld van mogelijkheden. Hoewel… Dure auto’s worden toch ook voorzien van trackers?

  Overigens wel ballen van de eigenaar op de dief af te stappen en de confrontatie aan te gaan..

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Leuk dat dit zo groot in het nieuws komt, maar de volgende gast die een iPhone vind zet hem misschien wel helemaal uit, en dan?

 • Profielfoto
  SunKeeper

  En dan? Wat moet je met een iPhone die dan uit staat en met SIM-PIN gelockt is?

  En dan nog, de SIM verwisselen helpt niet, zonder beperkingen-wachtwoord kun je Find My iPhone niet uitzetten. (moet de echte eigenaar het natuurlijk wel secuur instellen)

  Als je hebt aangegeven dat je een iPhone kwijt bent, maar die staat op dat moment uit, zal die van zich laten horen zodra die aangaat. Daar zie je op de iPhone zelf dan weer niets van, alleen op het apparaat waarop je de iPhone als vermist hebt aangemerkt.

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  En daarom heb ik dat in gesteld:p

 • Profielfoto
  mmars

  Thanks Angel Steve!

 • Profielfoto
  yoast.1957

  Het riempje van mijn tasje was gescheurd en daardoor mijn iPhone terecht gekomen in het gangpad van de AH in Den Dolder, dat hoorde ik de volgende dag van de medewerkster van AH – want hij was gevonden door een jongeman en afgegeven aan de balie. Helaas had hij geen naam of adres achtergelaten, dus kan ik hem niet bedanken. Zo zie je maar weer, er bestaan gelukkig eerlijke mensen en daardoor heb ik mijn iPhone terug. Wel direct een ander en beter tasje gekocht, die goedkope dingen van de markt hoef ik niet meer.

 • Profielfoto
  polansky

  Wat kost zo’n advertorial nu op One More Thing?
  .
  Duidelijk gewoon reclame in een leuk verhaaltje gestoken, waarvoor One More Thing weer een paar knaken heeft mogen ontvangen.
  .
  Vorige keer het mannetje uit New York. Deze keer Athene… volgende keer een verhaaltje over een vrouw die haar man betrapt in een peeskamer op de wallen?
  .
  Prima hoor One More Thing moet ergens van bestaan, maar zet er gewoon in kleine letters ‘advertorial’ bij, zoals dat gebruikelijk is in de reguliere media.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Is zo’n ding niet te resetten dan?
  Ik bedoel weer terug zetten in fabrieksinstellingen?

 • Profielfoto
  vinylmasterz

  @ Pivni Pes, ja hoor. Find my phone, phone lock etcetera stellen ECHT niets voor;)

 • Profielfoto
  Yip

  @polansky: whahaha:D zit je altijd van dit soort samenzweringen te bedenken..
  serieus, krijg een leven :/

 • Profielfoto
  bechris60

  Er is een keer mijn mobiel geprobeerd te stelen via find my Iphone heb ik hem weer Thank You Apple!.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Zo zie je maar weer, er bestaan gelukkig eerlijke mensen en daardoor heb ik mijn iPhone terug.

  Ik heb ook weleens een telefoon gevonden in de trein. Gewoon scrollen naar mensen als ‘mama’ o.i.d. en dan weet je vanzelf waar je het heen moet sturen;). Een telefoon meenemen die je gevonden hebt is zo triest.

  Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet;).

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Vorige week heeft iemand met een babbeltruc bij mij in de straat een iPhone gestolen. Mijn vrouw poeierde hem af toen hij aanbelde, maar vijftien huizen verder werd hij binnengelaten om te bellen. Tien minuten later bleek de iPhone gestolen. Via Find my iPhone is de – bij de politie bekende – oplichter de andere dag aangehouden. Dus het gebeurt ook gewoon in Utrecht.

  Ik ben benieuwd wanneer dieven het doorkrijgen en hem uitzetten na diefstal. Of werkt het dan nog steeds?

 • Profielfoto
  domipro

  @ndunsbergen
  @all
  Wat zijn de juiste instellingen om dit alles te voorkomen ?

 • Profielfoto
  aaldriks

  ik heb laatst een huiszoeking voor elkaar gekregen toen mn imac was gejat met een inbraak. deze app maakt het wel heel on aantrekkelijk om apple spul te jatten:D

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  @polansky: gezellig die conspiracy… Was ’t maar zo mooi:-)

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Die app is toch handig:) Leuk verhaal haha:)

 • Profielfoto
  B_enjamin

  Beter op je spulletjes letten ! Die man vond de iphone gewoon ?

 • Profielfoto
  Macman

  Dus die man was al achterdochtig. Ondanks dat en terwijl hij de armste van de twee was had hij ‘toevallig’ Find my Friends aangezet zonder haar toestemming en het ‘vergeten’ te melden?

  En ja hoor, ze bleek bij een ander te zitten.
  Volgens mij hadden die twee sowieso niet moeten trouwen. En ik denk dat hij er gewoon een slaatje uit wilde slaan, dat blijkt wel uit zijn laatste zin.

  Conclusie: deze man is een loser en een mannelijke golddigger.

 • Profielfoto
  ruben

  Ik heb net even gekeken maar je kan hem wel uitzetten bij de lock als je een code hebt

 • Profielfoto
  Spits